Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B52TUB28 automat,235/45r17 przod 255/45r17 tyl

Wg. kompa srednio- trasa, predkosc 110/120 km/h - 7,9l/100km

Miasto- 14/17l 100/km

Jednak nie trzeba duzo by komp pokazywal spalanie na poziomie 22l w cyklu miejskim.

Pod dystrybutorem nie sprawdzalem,jednak zakladam,ze przeklamania nie sa wielkie.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano

e46 330i Steptronic Trumna.

Wczorajszy wypad w Bory Tucholskie 420km w dwie strony:

100km - autostrada (160-190km/h) i ekspresówka S5 tempomat 150km/h

120km - drogi właściwie to dróżki przez wioski

200km - krajówki z przejazdami przez miasta - a tu różnie, praktycznie każde wyprzedzanie z kockdownem na gazetę, duży ruch.

Spalanie wg. kompa pokrywa się z rzeczywistością 10.1l. Do dojazdu do ekspresówki w stronę powrotną pokazywał 9.8l. Także bardzo ładnie. :D

Opublikowano

ostatnio trasa Włocławek Łeba "w te i wefte" 850 km na baku

No to chyba jednak nieźle, tym bardziej że na autostradzie robiłem próbę ognia na gps max wyszedł 227 :)

zastanawia mnie tylko duża rozbieżność między wskazaniami komputera ( 6.1 ), a rzeczywistością na stacji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
No cześć. Właśnie zrobiłem 500km z Białegostoku do Warszawy + jazda po warszawie - jakieś 100km. Spalanie wg dystrybutora to 7l na paliwie Vpower ON. Zwłaszcza powrót był szybki, bo z Bielan do Białegostoku uwinąłem się w 2h i 5 min. Jazda bardzo zróżnicowana. Momentami było 200km/h, a momentami ciągnięcie się po 80km/h. Komputer pokazał 5,5l.

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano

E 39 520i 1997 Sedan

Dziś 10.5 litra/100km Benzyny - droga 50:50 Miasto:Trasa tyle pali w lecie na 17.

W zimie na 15' 9,5 litra.

Spalanie w sumie stałe i niezmienne od tankowania do tankowania zawsze tyle wychodzi . Zawsze zalewany na full - więc wyniki brane nie z komputera.

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem e36 coupe m52b28 średnio po mieście 12-13 oczywiście przy spokojnej jeździe trasa 10l. Przy ostrej jeździe nie sprawdzam nine chcę się denerwować :D opony 215/40/17
Opublikowano

Cześć!

Mam E39 Touring 2,5 TDS z automatem. Przeważnie tankuję Vervę na Orlenie.

Średnio w mieście wychodzi około 12L

Trasa około 8L, ale jak się uprę to i 6,5 :))

Pozdro!

Opublikowano

520d

Trasa Anglia - granica Polski Kostrzyn. Predkosc 140 - 180 km/h. Predkosc srednia 107km/h(3 krotkie postoje).

Trzy dorosle osoby + pelny bagaznik. Srednie spalanie 6.0 L/100km na przestrzeni 1046km.

Zatankowany na full "pod korek" na ostatniej stacji w Anglii (Dover) , dojezdzam do Kostrzyna 1046km i pozostaje w zbiorniku jeszcze na przejechanie 144km ,bez zadnego miedzytankowania we Francji, Belgii , Holandii ,czy u Szkopow .

W drodze powrotnej pelny tank Kostrzyn ,potem dopiero w Dover.

Takie zuzycie paliwa odnotowuje na trasie co roku, teraz udokumentowalem to dokladnie filmujac i robiac zdjecia licznika co okolo 100km.

Zuzycie w miescie ,szczegolnie w Londku 10-12. Dojezdzam tylko ok 5km w ciaglym korku.

Opublikowano

Pierwszy post, więc witam serdecznie szczęśliwych posiadaczy tych wspaniałych samochodów

posiadam 2lata e46 320d m-pakiet z 06.2003r

co do spalania tego autka to jak by nie liczyć to zawsze wychodzi mi 8litrów 80%jazdy to nie wielkie miasto jazda raczej spokojna lecz czasem sobie przycisnę

na trasie 130km na tempomacie to około 6litrów na 100km (skrzynia 5-biegów)

opony mam 18 cali przód 225/40 tył 255/35 wiec dość spore jak na ten model

ps.następne będzie e90 330d automat :lol:

Opublikowano
E46 328 Ci spalanie w granicach 10 litrów. Raczej jazda spokojna chociaż jak trzeba but idzie. Nie mogę odwołać się miasto trasa ciężko powiedzieć. Mieszkam w małej miejscowości w korkach nie stoję jednak na konkretne trasy też nie jeżdżę:)
Opublikowano

Moje e60 520d 163km, przebieg 165k km pali w miescie 10.5l (klima właczona) w trasie coś koło 5-6l (120km/h tempomat). Opony 245/50/R18, masa 1600kg.

Nie za dużo te 10.5l jak na miasto? Jeżdze raczej ekonomicznie i nie przekraczam 2000 obr/min.

Opublikowano

e46 330i Touring Steptronic. 350km mieszanej jazdy, trochę trasy, autostrady, miasto korki i krótkie odcinki. Jazda cały czas w trybie Manualnym - 13L/100km, czyli ok 1,5 - 2L mniej niż zwykle.

A od dzisiaj testuję e91 318d manual, znajomy zostawił mi na 2 tygodnie gdy będzie na urlopie. Za jakiś czas napiszę jaka jest różnica między 330i a dieselkiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A od dzisiaj testuję e91 318d manual, znajomy zostawił mi na 2 tygodnie gdy będzie na urlopie. Za jakiś czas napiszę jaka jest różnica między 330i a dieselkiem.

Równiutkie 7,5 l/100km w cyklu mieszanym. Nawet fajny ten dieselek. Jestem pozytywnie zaskoczony. Dostaje zadyszki przy wyższych autostradowych prędkościach ale nie jest źle do normalnej jazdy w zupełności wystarczy. Brakuje mi trochę Steptronica bo lewa noga się w mieście trochę odzwyczaiła. Ale zasięg na baku w porównaniu do 330i - imponujący. :mrgreen:

Opublikowano

witam

zanim kupiłem E-71 35xi sporo czytałem o spalaniu tej rewelacyjnej jednostki , która 5x z rzędu wygrała w swojej klasie engine of the year

przy lekkim bucie miasto 17-18 l

trasa Mazury - Wawa bez tempomatu- w warunkach dalekich od autostrady 10l

przy zapietym tempomacie -autostrada-120/h - 9l.

wrażenia z jazdy rewelacyjne

Opublikowano
Wracam do swojej 320d. Bak zatankowany do pełna, zrobiłem 100km i wskazówka praktycznie nie ruszyła z miejsca, a komputer pokazuje zasięg powyżej 1000km. Jazda normalna, bez wariactw i specjalnych oszczędności :wink:

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano
W zeszłą niedziele zrobiłem trasę do Wrocławia 320 km z czego 250 to autostrada i prędkość 130 na tempomacie i autko spaliło równe 20 l co daje średnią 6,25 :D natomiast w mieście jeszcze mi nie spaliła więcej niż 8 l
Opublikowano
No to i jak się pochwalę. Katowice-Wrocław total emeryt 90-100 km/h spalanie 7.5 wg dystrybutora a nie kompa. Wg kompa 6.9. Wracając z Wrocka 140-180km/h spalanie 9-10 litrów:P