Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej Forumowicze;)

Jestem troche podłamany, miesiac temu pisalem o problemach z zapalaniem w moim '03 e39 530d, wymienilem filtr paliwa i miesiac było w miare ok, dzis nie moglem ruszyc ze stacji benzynowej, prawie zajechalem rozrusznik. Uparł się , że nie chce zapalić, na gorącym silniku.

Macie na to jakiś pomysł ? W końcu beda mnie musieli holować... ;(

k.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Pomysłów jest wiele. Myślę, że bez podłączenia do komputera po weryfikację błędów nie chciałbyś wymieniać niepotrzebnie elementy systemu sterowania silnikiem...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Problem o ktorym piszesz juz kiedys opisywalem

Na 90% jest uszkodzony niebieski przekaznik w skrzynce komputerow po prawej strony komory silnikowej pod filtrem powietrza kabinowego

W moim przypadku nie wpinaly sie styki w punkt co prowadzilo do przegrzewani przekaznika i rozlaczenie obwodow zasialnia

Jest to rodzaj zabezpieczenia przeciw pradowego

sprawdzilbym go jako pierwszy punkt

jak by co sluze pomoca na priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hej Forumowicze;)

Jestem troche podłamany, miesiac temu pisalem o problemach z zapalaniem w moim '03 e39 530d, wymienilem filtr paliwa i miesiac było w miare ok, dzis nie moglem ruszyc ze stacji benzynowej, prawie zajechalem rozrusznik. Uparł się , że nie chce zapalić, na gorącym silniku.

k.

Najczęściej jak nie chce odpalić na rozgrzanym silniku to problem z wtryskiwaczami albo pompą wtryskową. Kosztowna sprawa.. :/

Opublikowano

Najczęściej jak nie chce odpalić na rozgrzanym silniku to problem z wtryskiwaczami albo pompą wtryskową. Kosztowna sprawa.. :/

Myślałem, że to problem tylko TDS-ów?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
hej Forumowicze;)

k.

Z tego co rozmawialismy wczesniej miałeś ten sam problem co ja

czyli duże spalanie,co prawda jeszcze sobie nie poradziłem z tym,ale

objawy miałem idetyczne auto coraz gorzej mi odpalało :roll:

Podajechałem na servis i okazało się,że 3 wtysk już niedomagał

wymieniłem na używany trochę lepszy od mojego i odrazu auto

pięknie pali...

Poczytaj ten temat opisałem co nieco zacznij od góry

:arrow: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=733853#733853

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Zregeneruj rozrusznik!!!!!!! Miałem przedwczoraj to samo. Wczoraj odebrałem zregenerowany rozrusznik i pali na dotyk!!! Na cipłym nie paliła na zimnym tak. Cały tył niech Ci wymienią: stojan, tulejki, szczotki i niech zobaczą czy nie masuje i bedzie git. :cool2:

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

dokladnie moze byc czujnik polozenia walu albo czujnik cisnienia paliwa...

u mnie np padlo to i to i nie chciala palic na cieplym. jak podczas zapalania rozrusznik ci kreci a auto nie chce zapalic wiec jest dobry.

Opublikowano
W starszych dieslach jak rozrusznik kręcił to moje i byłdobry, ale jak jest system CR to rozrusnzik musi bardzo dobrze krecić, gdyż musi dobić ciśnienie na pompie wtryskowej. A poztym nie może pobierać zbyt dużo prądu. Mi też kręcił i wydawało mi sie, że dobrze, ale nie było dobrze. Teraz jak zregenerowałem to pali super bez problemu. Zacznij od rozrusznika. Mi tutaj koledzy z forum tak powiedzieli i się sprawdziło. Pozdrawiam

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne