Skocz do zawartości

poszukiwany fachowiec;-)(zamek centralny-diagnoza)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Poszukuję kogos kto dysponuje sprzetem do diagnostyki(dis,gt1).Osobiscie sie na tym nie znam.Pojecia DIS,GT1 są sugerowane.Jestem z Jastrzebia zdroju(50km od katowic,bielska).Poratujcie.Na moim profilu wszystkie dane
Opublikowano

Usterkę warto opisać może ktoś pomoże bez narzędzi na PC'ta.

Akurat centralny w E46 jest prosty jak precelek. Radiowa cześć to wzmacniacz antenowy (przeważnie ADM 762), i dalej do GM V, w w przypadku pracy z "kluczyka" sprawa zamyka się w GM V który sygnały bierze z zamka kierowycy/ pasażera, przycisk centralnego na konsoli, zamek bagażnika, przycisk otwierania bagażnika - a steruje silnikami w drzwiach, schowku, bagażniku, klapce paliwa....

Do tego kilka bezpieczników i link "k" do zegarów.

W skrócie tyle ...

Opublikowano
Jak wspomniałem wczesniej.central nie reaguje na pilota(wogóle).Siłowniki chodzą wszystkie zgodnie-gdy włożę klucz do zamka i przekręcę.Mogę takze ryglować samochód od srodka(przyciskiem na konsoli).Wyciągałem nawet samodzielnie moduł komfortu i przygladałem się płytce(lutom).Strzelałem do niej z pilota(w kluczyku).Jutro jade do M-auto Katowice.Teraz tylko pozostaje kwestia ceny :?:.PS bezpieczniki to pierwsza rzecz od której zaczałem.A co do"precelka" :D .Nie jestem elektronikiem :jawdrop:
Opublikowano
bateria ma 3m-ce.Pilot śmigał do przedwczoraj.A dowodem tego jest pulsująca dioda po naciśnieciu.PANOWIE KILKA SŁÓW O M-AUTO W KATOWICACH :?: :?: :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A umówiłeś się w M-Auto, bo zajedziesz i nic nie załatwisz. Opinie masz w "polecane warsztaty".
Opublikowano
Chyba?mogę być spokojny.Chłopcy z okolic piszą w większości same superlatywy o M-Auto w katowicach.Chyba,że ja ich jutro wysmaruje na forum :lol:
Opublikowano
http://img231.imageshack.us/my.php?image=dsci0007qs6.jpg jakby ktos nie wiedział to jest wzmacniacz.Jest on odbiornikiem fal z kluczyka.A miesci się w tylnym słupku(pod lewą lampką oswietlenia kabiny).Za niewiedze w m-auto wybuliłem 100zł.A wzmacniacz musze sobie sam załatwić(w ASO 600zeta).Więc pozostaje używka .A co do tej 100 w m-auto-61zł komp+40zł grzebańsko .Dla forumowiczów BMW klub zniżek nie dają(za pierwszym razem) :roll:
Opublikowano

Hej !

Ten "wzmacniacz" to właśnie ADM 762, jest to zintegrowany wzmacniacz AM/FM + 433 Mhz (o ile się nie mylę to stare kluczyki tutaj sobie "gonią").

Kolega sprawdzał w bezpośredniej bliskości GMV i nie działało więc ADM jest mało prawdopodobny, (chyba że padł np. na zwarciu do masy - by sprawdzić trzeba by wypiąć pin w wtyczce w GMV i próbować wtedy).

Wygląda na to jak by się moduł "rozprogramował" - próbowałeś po prostu "wpisać" powtórnie kluczyki ?

Pozdr

M.K.

Opublikowano

Sprawdź jaki masz model tego wzmacniacza (na pewno jest produkcji Fuby, i ma na sobie "gdzieś" numerek ADM) - moze da się go łatwo naprawić :)

Pozdr

M.K.

Opublikowano

A mnie dokładnie wczoraj auto nie chciało wpuścić do środka. Diodka w kluczu miga, ja z dzieckiem z mokrymi głowami prosto po basenie. Otworzyłem z klucza - alarm wyje, że nawet policja zwróciła uwagę. Czarne myśli że szok. Centralny do roboty, moduł komfortu do wymiany, koszty i czas.

Na szczęście padła bateria. Wymieniana w połowie grudnia 2008!!! Kupiona za całe 8 złotych wytrzymała dokładnie półtorej miesiąca!!! Dzisiaj kupiłem lepsze 2 szt. made in japan (po 2,5 zł. za sztukę) i samochód widzi pilota z 15 metrów.

Nie ma rzeczy oczywistych, nie ręcz za baterie, bo ostatnio są coraz gorsze. A to najłatwiej sprawdzić. Bo jak zrobi to serwis to Ci ulży, ale w kieszeni też.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Sprawdź jaki masz model tego wzmacniacza (na pewno jest produkcji Fuby, i ma na sobie "gdzieś" numerek ADM) - moze da się go łatwo naprawić :)

Pozdr

M.K.

.Tutaj niezabardzo da się coś naprawić(puszcze jutro fotke).Jakieś mikroscalaki.Poprawiłem luty,ale bez zmian.Pozdrawiam
Opublikowano
Miałem przyjemność projektować ten układ (w zasadzie jego kolejną wersję) ;-). więc myślę że coś dla się porzeźbić :)
Opublikowano
Miałem przyjemność projektować ten układ (w zasadzie jego kolejną wersję) ;-). więc myślę że coś dla się porzeźbić :)
.Dzieki za chęci :wink: .Jakby było coś do wpisania to mysle ze w m-auto by to zrobili :wink: (chyba :roll: ).Pozdro :cool2: