Skocz do zawartości

Zestaw filtra powietrza - Opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A nie lepiej zakupić wkład (tej samej firmy) do orginalnej obudowy filtra powietrza, a nie kombinować z montowaniem stożka??
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
O wkładce też myśle ale zobaczyłem to pomyslałem ze taki zestaw może być bardziej wydajny, tym bardziej ze będe zmieniał kolektor ssacy i chciałem to połączyć żeby efekt jakis był.
Opublikowano

Witam!

Podłącze sie do tematu. Bo mnie tez interesuje taki zestaw ;) z tym ze nie wiecje moze gdzie mozna dostac taki zestaw ale bezz tej osłony??? (taką osłone mozna w prosty sposób dorobic samemu a koszta pewnie były by duuzo mniejsze). I jak sie ma róznica miedzy stożkiem a samą wkładką do filtra? Chodzi mi głównie o dźwięk...

Opublikowano
UUUU cena ostra :) Nie bardzo wiem o jakich efektach piszesz. Niektórym się podoba wygląd i dźwięk (pyrknięcia przy przygazówce), ale tylko niektórym, ale o gustach się nie dyskutuje. Mocy ci nie przybędzie, ale napewno przybędzie więcej syfu, bo stożki słabiej filtrują powietrze, ale bez przesady oczywiście.
Opublikowano

Miałem zamontowany stożek, ale bardzo nic to nie dawało i wymontowałem go. Stożek musi być dodatkowo osłenięty, by nie łapał ciepłego powietrza od silnika (może przez to małe wrażenie, że nic sie nie zmieniło). Lepiej założyć - tak mysle wkład.

A ta cena tego zestawu jest za............... :jawdrop: :duh: Ktoś to kupi :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cena jest normalna, tak te zestawy chodzą i tyle, jeśli stożek to tylko i wyłącznie z osłoną termiczną i tzw "przedłużką" - żeby orginalna długość orurowania od kolektora do puszki/stożka była zachowana, czyli taki zestaw jak z linku powinnien coś tam zdziałać, tym bardziej jak ktoś chce jeszcze coś pozmieniać pod maską (kolektor)
Opublikowano
Czyli kolego saku, sądzisz ze coś to może pomóc?? kolektor będzie napewno od M50, a zestaw nie jest tani ale KN wydaje mi się dobrą firmą jak kupic to raz a porządnie, bo myślałem nad wkładką i nie wiem co da lepszy efekt./??
Opublikowano
Ja kupiłem do swojej filtr powietrza z tego materiału co stożek (bodajże bawełna chirurgiczna w stalowym oplocie) w oryginalną puszkę i nawet jestem zadowolony. Do tego cena czegoś takiego dużo mniejsza, bo nie ma obudów itp, no i w oryginalnej puszce nie łapie ciepłego powietrza od silnika...
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano

Witam

Nie wiem czy to dużo - ale raczej nie jeśli nie trzeba nic wiecej zmieniać - bo w innych autach trzeba np robić wieksze przeróbki i koszt się zwiększa do 2-3tyś. :(

Kumpel ma takie cacko 2 E36 2.0 i powiem Wam ze super. Nie ma zadnego pierdzenia jak to ktos wczesniej napisał ( chyba mu sie z grochówką pomyliło jak zje ) tylko jest super efekt zassania powietrza przy dodaniu gazu :) no i wygląd - z rozpurką daje super efekt.

Jeśli chodzi o warunki jezdne - to zalezy od silnika przy 1,6 nie pomoże ale przy 2,5 i 2,8 różnica jest odczuwalna.

Tylko z tego co wiem trzeba je cześciej wymieniac i nie żałować bo jak sie kupi tanioche to można silnik spie....

Ale ogólnie polecam :D

Buczu
Opublikowano
Właśnie ich się wogule nie wymienia... Je się najczęściej myje wodą, i nasącza po wysuszeniu specjalnym płynem...
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano
Czyli koledzy ktoś kot zetknął się z tym ma pozytywne odczucia?? ja mam 2.8 wieć muśle ze "odetkanie" dolotu coś poprawi:)) a nie chce stożka made in china za 50zł, tylko kupić coś porządnego żeby spełniało swoja role a nie tylko wyglądało
Opublikowano
ja miałem i zaraz odsprzedałem bo auto muła złapało :roll: :!: to tylko do aut z turbo jest dobre

A miałeś założoną taką "puszke" jak w linku z pierwszego postu? To ma za zadanie własnie odizolowac stożek od ciepłego powietrza,a jeżeli tego nie miałeś to sie wcale nie dziwie że auto załapało muła...

A co do tematu to nigdy nie miałem wiec nic konkretnego nie napisze, chociaz właśnie sam sie zastanawiam nad takim zestawem...

Opublikowano
miałem tuż przed przepływomierzem :? :doh: . ale jak mam zapłacić 700zł lub więcej za jakiś zestaw to lepiej chipa kupić :twisted2: np. taki http://moto.allegro.pl/item546939810_chiptuning_bmw_e30_e34_e36_benzyna.html
Opublikowano
no właśnie dlatego chciałem kupić sobie coś porządnego a nie tylko storzek z allegro... przemyśle to, bo dziś słyszałem ze jak sie założy sportową wkładke i usunie jakiś dławik ze środka to jest to samo.