Skocz do zawartości

obszywanie kierownicy, prośba namiary na warsztat wwie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Czy zna ktoś namiary na dory (sprawdzony) warsztat w Warszawie w którym obszywają kierownice? chodzi mi o naprawdę dobrą jakość nie odbiegającą od oryginału o ile to możliwe.. Edytowane przez kolalysy
Konrad
Opublikowano

nie bedę komentował powyższych postów, ale niech się koledzy nie z W-wy w tej kwestii nie wypowiadają.......... Ja obszywałem kierownicę 3 lata temu na Mokotowie, a w zasadzie jest to juz Stara Iwiczna. Jadąc w kierunku Piaseczna ulicą Puławską po lewej mijasz Auchan, przed swiatłami skręcasz w prawo (niestety ulicy nie pamiętam) jest mała , jedziesz jakieś 500m i po lewej strony bedzie szyld Obszywanie skórą. Ja ten namiar znalazlem tu na Forum, ale to było dawno i może już tego wątku nie ma.

Obszywają super, miałem przetary jeden boczek , tez zrobili b.ładnie.

Szczerze polecam

Opublikowano

Cena obszywania skórą to zwykle 150-250zł. – dlatego zdecydowanie lepiej jest obszyć na nowo własną kierownicę (w dobrym zakładzie), niż szukać nawet najbardziej zadbanej, która przecież będzie miała już używany uchwyt.

Sam jestem bardzo zadowolony z mojego obszycia – ale to wykonała firma z Gdyni (Maff), dlatego w celu znalezienia bardzo dobrego warszawskiego zakładu proponuję skontaktować się z użytkownikiem qba_m (właśnie z Warszawy)

Kuba trochę ponad rok temu zlecił obszycie swojej kiery (btw. takiej samej jak moja) i też bardzo mi się podoba tamten efekt (wygląda to naprawdę imponująco).

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Podpinam się...

Ja szukam w Dolnośląskim jakiegoś godnego polecenia

Moja od M jest ładna ale poprzedni właściciel był maniakiem

sygnetów i pocharatał ją trochę...chętnie bym ją obszył :wink:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
W Wawie nie, w Lnie tak...

Thenygoos gdzie dokładnie w Lublinie? słyszałem, że gdzieś na nałęczowskiej ładnie szyją, ale nie wiem dokładnie gdzie

Pozdr

Opublikowano
dziękuje ale nie potrzebuje rad typu kup na allegro uzywana kierownice. Jestem zdecydowany kierownice obszywac i dlatego prosilbym o namiary jakiegos zakladu w warszawie ktory zrobi to naprawde dobrze.
Konrad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak z trwaloscia takiego obszycia? Slyszalem pare nie pochlebnych opini.
Opublikowano

Wszystko zależy od skóry - tej na kierownicy i tej na rękach kierownika ;)

Nowa skóra mojej kierownicy wydaje mi się dość delikatna, choć bardzo dobrej jakości - ale na szczęście nie mam papieru ściernego na łapach i po roku łagodnego użytkowania nie ma śladów.

Kuba, o którym wspomniałem wcześniej, ma w moim odczuciu dużo grubszą, masywniejszą skórę na kierownicy (zresztą jeżeli pamiętam, koszt w okolicach tej górnej granicy przedziału, który podałem przedtem). U niego wydaje się, że nawet przez papier ścierny niewiele złego zrobiłoby się tej kierownicy ;) Oczywiście przerysowuję trochę... po prostu trzeba dobrać odpowiednią skórę dla siebie.

Ponawiam poprzednią radę dla autora wątku - qba_m pewnie ma namiar na warszawski zakład, który jest sprawdzony z bardzo dobrej jakości.

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
kazdy handlarz gada ze jak kierownica jest jusz wytegowana to ze poprzedni wlascieciel lubuwal sie w sygnetach stary bajer jak swiat
Opublikowano
Panowie, widzę, że dyskutujecie tutaj o obszyciach, skórce. kierownicach :mrgreen: ...nie ukrywam temat mnie interesuje, nie dlatego, ze moja już nie nadaje się do niczego, ale dlatego, że ma niejakie wytarcia i chciałbym ją odnowić. Mam muktifunkcyjną starego typu, E-39 1996r. Problem polega na tym, że zastanawiam się cZy takie obszycie na nowo, będzie się dobrze prezentowało?? Czy po takim zabiegu kierownica wygląda jak w oryginale tzn. czy widać, że nakłądają nieco grubszą skórę i wygląda to komicznie czy też wygląda jak w oryginale?? W oryginale, ta skóra na kierze jest chyba dośc sztywno i ściśle dopasowana do kierownicy, tzn kierownica nie sprawia wrazenia grubej. Czy po takim obszyciu nie da sie rozróżnić jej od oryginału, czy widać że skórka jest grubsza i nie przylega już tak jak oryginał??? Jak z zagięciami wokół przycisków klaksownu itp??? jak z nićmi???
Opublikowano
Witam telefon jak wyżej wygląda idealnie nic grubsza i do tego obszyta tak zwana królewska wkładki z dziurkowanej skóry -emeryt 120 pln za usługe.
Opublikowano
kazdy handlarz gada ze jak kierownica jest jusz wytegowana to ze poprzedni wlascieciel lubuwal sie w sygnetach stary bajer jak swiat

Co Ty możesz wiedziec...

Akurat w moim przypadku bardzo dobrze znam poprzedniego

właścicela i min dlatego kupiłem od niego to auto bo

właścicielem był od nowości...czyli pierwszy właściciel

Witam telefon jak wyżej wygląda idealnie nic grubsza i do tego obszyta tak zwana królewska wkładki z dziurkowanej skóry -emeryt 120 pln za usługe.

A powiedz mi czy koleś ma jakąś stronę www?

czy można obejrzeć gdzieś jego wypociny??

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
...Problem polega na tym, że zastanawiam się cZy takie obszycie na nowo, będzie się dobrze prezentowało?? Czy po takim zabiegu kierownica wygląda jak w oryginale tzn. czy widać, że nakłądają nieco grubszą skórę i wygląda to komicznie czy też wygląda jak w oryginale?? W oryginale, ta skóra na kierze jest chyba dośc sztywno i ściśle dopasowana do kierownicy, tzn kierownica nie sprawia wrazenia grubej. Czy po takim obszyciu nie da sie rozróżnić jej od oryginału, czy widać że skórka jest grubsza i nie przylega już tak jak oryginał??? Jak z zagięciami wokół przycisków klaksownu itp??? jak z nićmi???

Lukas - najlepiej pokażę Ci na wybranych zdjęciach moje obszycie. Mogę Cię pocieszyć, że (przynajmniej w dobrej firmie) robią to tak jak w oryginale. Kierownica jest twarda, skóra jest równo naciągnięta i precyzyjnie ułożona na zakończeniach, zagięciach, itp. Ścieg jest taki jak w oryginale i grubość kiery jest taka, jak przedtem. Sprawy odbiegające od oryginału są na życzenie (rodzaj skóry, kolor, kompozycje z kawałków, itd). Tak jak wcześniej pisałem, moja kierownica była obszyta tutaj: http://maff.com.pl/

%5B200%3A138%5Dhttp%3A//sorient.pl/moje520ie34/img/mojakierownica_01.jpg

%5B200%3A245%5Dhttp%3A//sorient.pl/moje520ie34/img/mojakierownica_02.jpg

%5B200%3A188%5Dhttp%3A//sorient.pl/moje520ie34/img/mojakierownica_03.jpg

Jeszcze takie zestawienie kierownic z nowym obszyciem: mojej i Kuby.

Może warto zobaczyć, bo tak jak pisałem, bardzo różnią się rodzajem skóry.

%5B320%3A166%5Dhttp%3A//sorient.pl/moje520ie34/img/kierownice520i.jpg

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano
Dzieki Solaris :) wygląda to naprawdę ładnie, chyba się zdecyduje, napewno poprawi to nieco wizerunek wnętrza :wink: choć tak źle nie jest. Kwestia tylko, że autko bym musiał odstawic na pare dni bo jak jeździć bez kierownicy :P Znajdę tylko u siebie w Łodzi albo w okolicy konkretny zakład, który zrobi mi to ładnie i porządnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktos moze orjentuje sie jak wyglada sprawa obszycie M-pakietowej kierownicy? Chodzi mi o to aby wzor zostal nici tak jak byl.
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...