Skocz do zawartości

Pytanie o podgrzewane lusterka!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę zapytać o podgrzewanie lusterek. Czy one załączają się same i non stop grzeją po odpaleniu samochodu czy włącza się je przyciskiem do ogrzewania tylnej szyby. Pytam ponieważ zauważyłem że teraz mi grzeją cały czas a wydawało mi się ze muszę włączyć podgrzewanie tylnej szyby żeby uruchomiły się również lusterka.

Opublikowano

w e36 fabrycznie lusterka grzeją sie automatycznie gdy temp spadnie zero stopni i ponizej

steruje tym termistor znajdujacy sie w kanaliku chlodzenia tarcz zdaje sie

tak samo ten sam termistor steruje podgrzewanymi dyszami spryskiwaczy

wystarczy przekrecic zaplon i temp np -2 na polu i sie grzeje samo

Opublikowano
Jak dokładnie jest z tym załączaniem to nie wiem, moje grzeją cały czas, nawet jak jest ciepło. Czujnik w kanale chłodzenia tarcz hamulcowych jest od wskaźnika temperatury w kompie.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

W E36 oryginalnie lustekra grzeją się nawet w lato. Stona 53 instrukcji obsługi: "Ogrzewanie obu lusterek działa w pozycji 2 kluczyka i jest regulowaginalne samoczynnie".

Ja mam oryginalne lusterka M3 i grzeją się nawet w lato. ma to nawet sens bo po deszczu woda szybko paruje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
no wlasnie podlacze sie do tematu,to seria czy dodatek,mam w auciepelna elektryke klime szyber podgrzewane dysze spryskiwaczy a lustreka mi nei grzeja,jak sprawdzic czy sa podgrzewane czy nie czy sie zepsuly poprostu :?: :?:
Opublikowano

Na forum wypowiadały się osoby bez podgrzewania wiec chyba opcja.

Poza tym idzie kupić bez podgrzewania wiec dla kogoś to robią.

np. po co komu podgrzewane lusterka w Australii (pomijając odparowywanie wody) :)

Opublikowano
moze maty w lusterkach masz juz popalone, najlepiej wyjmij wkład jeden i zobacz czy do szkiej ida kable jak tak to pewnie masz maty popalone a jak nie to nie ale to łątwo zrobić.
Opublikowano
no wlasnie podlacze sie do tematu,to seria czy dodatek,mam w auciepelna elektryke klime szyber podgrzewane dysze spryskiwaczy a lustreka mi nei grzeja,jak sprawdzic czy sa podgrzewane czy nie czy sie zepsuly poprostu :?: :?:

Powinieneś mieć podgrzewane lusterka bo to było razem w pakiecie zimowym z podgrzewanymi dyszami i zamkami.

A co do opcji lusterek to jest:

314 Heated Outside Mirror

Opublikowano
Wszystkie lusterka elektryczne w e36 są podgrzewane, przynajmniej jak są sprawne, ale niestety często maty się przepalają, może właśnie przez to, że grzeją non-stop, i wcale nie zależy to od temperatury zewnętrznej.
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano
Dziś ściągnąłem te lusterka i faktycznie są tam podłączone przewody. Zmierzyłem miernikiem czy siatki nie są popalone i okazało się że oba są dobre. Przeczyściłem styki podłączyłem na nowo no i oczywiście lewe wystartowało ale prawe nadal nic. Poczyściłem jeszcze raz ale nic nie dało.