Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Witam!

Moje pytanie dotyczy pakietów w jakie można było doposażyć BMW e36.

Czy m-pakiet i m-technik to to samo???

Zauważyłem też że występują dwa rodzaje nakładek na progi:

1)

http://moto.allegro.pl/item516616648_listwy_progowe_listwa_prog_m3_m_pakiet_bmw_e36.html

i 2)

http://moto.allegro.pl/item519406824_bmw_e36_m3_cabrio_coupe_listwy_m_pakiet_technik.html

Pytam też czy oba rodzaje tych progów występowały w oryginalnym M3?

no i czy M3 miało nakładki czy tak poprostu wyprofilowano progi??

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na realoem listwy te (nakładki) widnieją pod nazwą m technic. te na aukcjach na oko są takie same. Uważaj jedynie na podróby. Ja szukałem tych listew na allegro typowo od gości sprzedających takie rzeczy tzn zderzaki, listewki, którzy wiedzą co sprzedają i mają orginały.

M-pakiet jak dla mnie to całosć elementów w jakie auto jest wyposażone. Tzn komplet , zderzaki , lusterka , i cała reszta. jeśli auto to posiada to znaczy że ma m-pakiet. M-technic to już pojedyńcze podzespoły które w całości dają m-pakiet. Nie wiem może źle to definiuję , ale wziołem na chłopski rozum.

Najwyżej niech mnie ktoś poprawi.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Mam oryginaly m-pakiet(na listwach bocznych napis m-technic,według vinu zawieszenie też m-techic)i progi są kręcone takie jak na zdjęciu:

http://img504.imageshack.us/img504/8793/dscf3864nl6.jpg

Według mnie w tażdym m pakiecie były kręcone progi

Opublikowano
nie wszystkie progi z pakietu były kręcone,progi z pierwszego linku były do sedana i touringa o ile mnie pamięć nie myli.Kręcone były do coupe.
A little piece of heaven in my hands
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem w E36 coupe oryginały płaskie, wersja 'm' jest z przetłoczeniem jak na fotce powyżej.
Opublikowano
Mam oryginaly m-pakiet(na listwach bocznych napis m-technic,według vinu zawieszenie też m-techic)i progi są kręcone takie jak na zdjęciu: Według mnie w tażdym m pakiecie były kręcone progi

A według vinu masz jeszcze inne informacje świadczące o orginalnym m-pakiecie? Oprucz zawiechy?

Przy okazjii wg realoem na szerokich listwach widnieją jeszcze napisy:

- ///M

- ///M Clubsport

- BMW Motorsport International

- ///M3

- BMW MTechnic

Pytanie od czego to zależało która montowali. Pewnie inne miała pełna M3 (silnik, zderzaki ) , a inne jak tylko sam m-pakiet. Może ktoś sprecyzuje dokładniej

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

To mój rozkodowany vin:

VIN long WBABE51080JG22006

Type code BE51

Type 318IS (EUR)

Dev. series E36 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M42

Cubical capacity 1.80

Power 103

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour DAYTONA-VIOLETT METALLIC (283)

Upholstery ANTHRAZIT SPORT (0518)

Prod. date 1993-11-03

Order options

No. Description

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC

428 WARNING TRIANGLE

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM

520 FOGLIGHTS

556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY

564 INTERIOR LIGHT PACKAGE

661 BMW BAV. CASS. III

676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM

704 M SPORT SUSPENSION

715 M AERODYNAMICS PACKAGE

785 INDIVIDUALSERIE NAPPATEX

801 GERMANY VERSION

860 LTRL TURN SIGNAL LIGHT FRT

Nie wiem o co chodzi z 785 INDIVIDUALSERIE NAPPATEX ???

Opublikowano
Ok. wszystko wiem.

UWAGA!Brak dachu!

Opublikowano

szymczyk e36coupe napisał:

czyli nakładki na progi bez przetłoczenia to nie są m-pakietowe??

Oba modele nakładek są oryginalne, z tym że jedne (te z przetłoczeniem) były wkładane wraz z kompletnym M-pakietem, a te drugie do pozostałych wersji, jako tylko nakładki progowe (czyli tak jak w mojej byłej wersji Compact, oraz teraz w moim Kombi. Jedno co zauważyłem to w wersje Compact, mimo że miały M-pakiet to miały progi bez przetłoczenia.

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

czyli jesli dobrze rozumie.. jesli zamawiany byl kompletny M pakiet (lusterka progi zderzaki swiatla) to przetloczenie bylo na progu.. a jesli tylko progi+ zderzaki to prog plaski i moga byc akcje ze na aucie jest ospojlerowanie M pakiet a swiatla i kierunki "pomaranczki"? :worried:

Bo do tej pory myslalem ze M pakiet sedan+touring roznil sie od M pakietu coupe+cabrio wlasnie tym progiem :?

Opublikowano

M pakiet mozna podzielic na kilka typow. Oswietlenie, wnetrze i zewnetrzne dodatki. Oswietlenie to biale kierunki, wnetrze to fotele,kiera, galka, podsufitka... zewnetrze to progi, zderzaki i listwy, lusterka chyba nie byly m pakietem tylko byly w m3... ale nie jestem tego pewien. i jeszcze pewnie cos co zapomnialem.

mozna bylo sobie dowolnie wybrac.

B M W
Opublikowano

K@mil napisał:

M pakiet mozna podzielic na kilka typow. Oswietlenie, wnetrze i zewnetrzne dodatki. Oswietlenie to biale kierunki, wnetrze to fotele,kiera, galka, podsufitka... zewnetrze to progi, zderzaki i listwy, lusterka chyba nie byly m pakietem tylko byly w m3... ale nie jestem tego pewien. i jeszcze pewnie cos co zapomnialem.

mozna bylo sobie dowolnie wybrac.

Wszystko jest tak jak piszesz ale oprócz białych kirunków, ponieważ w M-pakietach oryginalnie występowały też pomarańczowe. Biały kierunek był opcją wyposażenia, chyba nawet do końca produkcji E36. No i w M-pakietach było sportowe zawieszenie, oraz także opcjonalnie dwa rodzaje alufelg "16"cali.

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wersję masz konkretną widzę , ładnie , ładnie... ale powiedz mi tylko czy w przednim zderzaku masz siatke czy szczebelki?

UWAGA!Brak dachu!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamietam to jest taka siateczka czarna :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamietam to jest taka siateczka czarna :mrgreen:

Siatki wychodziły tylko w ori M3. M-pakiet ma "szczebelki".

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=100629&highlight=

no chyba że ten kolega się myli...

Fajnie pomazyc ale ja mam tylo M52b20 i siatka jest i dokladka tez. Juz odpisalem w tamtym watku tez.

Jutro sie przyjze na 100% ;) jak cos to fotke moge zrobic.