Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest jakaś różnica w E46 325i wersji Amerykańskiej i Europejskiej poza tym, że zegar w milach? Mam ochotę na ten samochód :http://otomoto.pl/bmw-325-kremowa-skora-tiptronic-xenon-C7235001.html
BMW było jest i będzie.
Opublikowano

Mam identyczny samochód z USA. Przednie kierunki świecą się podczas jazdy, ogranicznik prędkości do 210, brak apteczki, średnie spalanie itp. w milach na galonie.

Jeżeli mogę coś doradzić, to poszukaj 330i. Spalanie bardzo zbliżone, a osiągi o niebo lepsze.

Opublikowano

No już chyba ktoś zdążył odłączyć te świecące kierunki. Teoretycznie auto nie powinno przejśc u nas przegladu z postojówkami w kierunkach. Wracając to tematu poszukaj na forum były porównywane wersje europa-usa :search:. Szkoda że nie ma zdjęcia silnika , bo np w e36 usa jest inna chłodnica niz europa. Z tego co wiem jeszcze to jest albo było był problem z diagnostyką/interferjsem nawet w serwisie.

:search:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
witam, kolega miał kiedyś bmw z usa i była kwadratowa tablica z przodu.nie wiem czy w tej tak było ale warto na to zwrócić uwage.

O jakiej tablicy mówisz kolego? rejestracyjnej? Przeciez to nie przeszkadza w niczym :)

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
2003 rocznik i pomaranczowe kierunki ??????????

A co w tym dziwnego???

wydawalo mi sie ze po lifcie mają białe kierunki :think:

joke12
Opublikowano
(...) Z tego co wiem jeszcze to jest albo było był problem z diagnostyką/interferjsem nawet w serwisie.

:search:

Ostatnio w innym temacie ktoś pisał, że problem występuje tylko z nowymi modelami. e46 się do nich nie zalicza ;)

Opublikowano

Ja bym brał benzyne z USA. Auta zupełnie inaczej eksploatowane niż w Europie, o Polsce nie wspominając. Tam się jeździ leniwie, bez żyłowania aut, są limity prędkości których się przestrzega, dlatego tempomat w USA jest tak samo ważny jak kubek na napoje. Do tego auta są serwisowane w ASO, ponieważ za oceanem serwis jest śmiesznie tani. Młodzianki w stanach nie jeżdżą BMW bo ich nie stać na zakup, wybierają Hondy i inne japońskie lub amerykańskie auta.

Jeśli tylko auto nie było wcześniej utopione, nie leżał w nim dealer kokainy przez miesiąc w bagażniku i auto nie miało spotkania z łosiem to się porządnie zastanów.

Opublikowano

Witam,

przeczytałem ten wątek z zewnątrz i dołączyłem do forum, żeby napisać o mojej histori z moją 325 z usa.

Oczywiście jest dużo racji w tym co piszecie,że elektronika jest ciężka do przejścia w E90. sprowadziłem auto 4 miesiące temu z usa. Zanim to zobiłem to podzwoniłem po kilku ASO, żeby wiedzieć czy mi się to opłaci (chodzi o przeróbki)

Jasne jest, że nie przeszedł przeglądu bo świeciły kierunki. W każdym ASO mi powiedzieli, że BMW Polska nie pozwala ASO dobierać się do elektroniki, wszystko inne może robić bo BMW ma międzynarodową gwarancję.

Różnice w E90 między USA i EU są takie: 1.świecą kierunki, 2.nie ma z tyłu przeciwmgielnych ale za to wiązka jest puszczona i trzeba kupić przełącznik w kabinie z guzikiem, 3.wyświetlacz w milach ale z poziomu BC można to zmienić samemu, silnik 3,0l a nie 2,5l moc ta sama 218KM

Aby odłączyć kierunki musiałem się zdrowo napocić, ile to ja opcji od różnych specjalistów słyszałem to można książkę napisać o tym, większość mówiła że po podłączeniu pod kompa nie da się tego zrobić, że trzeba to obchodzić inną żarówką schowaną w zderzaku albo wymienić cały moduł LCM za 1500pln aż dokopałem się na innym forum BMW do magika, który przez telefon mi powiedział, że on to zrobi bez problemu.Umówiłem się z nim i podłączył się pod mojego kompa i po 2min. nie świeciły już kierunki, przeciwmgielne mi robił z 15min i wszystko jest jak trzeba. Facet robi wszystko i zrobi wszystko bez poblemu jeśli chodzi o elektronikę jak i całe przeglądy na oryginalnych częściach.

Mogę dać namiar

Reasumując "zamiana" BMW usa na eu kosztowała mnie 300pln

pozdrawiam

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

Od 2 lat użytkuję 330 Ci E46 z USA. Wszystkie części mechaniczne jak również materiały eksploatacyjne jakie do tej pory wymieniałem to części standartowe identyczne jak w wersji europejskiej. Odnośnie elektroniki jak i również podłączenia do komputera wykonuje to w autoryzowanym serwisie BMW BRECZKO. Nie ma z tym żadnych problemów i kosztuje standartowo. Na forum pokutuje przekonanie, że "jak padnie coś z elektroniki w samochodzie z USA to KONIEC - wóz tylko do kasacji". Wynika to ze słynnego postu lub strony użytkownika BMW 6 sprowadzonej ze Stanów, które miał straszne problemy z serwisem. Często powtarzanym argumentem jest również informacje, że jakiś serwis chyba z Warszawy ma zakaz naprawy elektroniki samochodów z USA.

Jednak opierając się na moim doświadczeniu powtórzę - naprawiam zarówno "elektronikę" jak również "mechanikę" bez najmniejszego problemu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Od 2 lat użytkuję 330 Ci E46 z USA. Wszystkie części mechaniczne jak również materiały eksploatacyjne jakie do tej pory wymieniałem to części standartowe identyczne jak w wersji europejskiej. Odnośnie elektroniki jak i również podłączenia do komputera wykonuje to w autoryzowanym serwisie BMW BRECZKO. Nie ma z tym żadnych problemów i kosztuje standartowo. Na forum pokutuje przekonanie, że "jak padnie coś z elektroniki w samochodzie z USA to KONIEC - wóz tylko do kasacji". Wynika to ze słynnego postu lub strony użytkownika BMW 6 sprowadzonej ze Stanów, które miał straszne problemy z serwisem. Często powtarzanym argumentem jest również informacje, że jakiś serwis chyba z Warszawy ma zakaz naprawy elektroniki samochodów z USA.

Jednak opierając się na moim doświadczeniu powtórzę - naprawiam zarówno "elektronikę" jak również "mechanikę" bez najmniejszego problemu.

Pozdrawiam

potwierdzam ,auto jest 100% serwisowalne w Europie.w każdym serwisie .

Opublikowano
Co do tego auta z ogłoszenia to musiało byc sprowadzone do polski już dostyc spory kawałek czasu około 2-3lat (temu). blachy z polską flagą. aha i jedna rzecz na zięciu tez mi nie pasuję kierunek boczny od strony pasażera chyba jest z strony kierowcy:PPP
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Facet robi wszystko i zrobi wszystko bez poblemu jeśli chodzi o elektronikę jak i całe przeglądy na oryginalnych częściach.

Mogę dać namiar

Sorry, że odgrzewam temat, ale bardzo by mi zależało ,żeby zdobyć telefon do tego magika.

Też mam te tzw.swiatła obrysowe i nie ukrywam,że marze by zniknęły :)

Serwisuje swoją betke u Rawskiego w Markach i nie ma z tym żadnego problemu.Jednak nie potrafią mi pomóc w kwestii tych migaczy.

Będę baaaardzo wdzięczny....

:mrgreen:

89fd7c4724419b3am.jpg