Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc koledzy-dajcie jakas rade bo nie wiem co to moze byc.NIe mam wspomagania,jakis cas temu skreciłem na maxa kierownice,i cofałem,po wyprostowanai po prostu znikło wspomaganie,bez gazu w ogole go nie ma a jak dadam ok 4tys obrotów działa prawie dobrze tylko strasznie pompa ''jęczy''.Wymieniłem pompe i nic-co to moze byc?jesli ktos miał cos takiego kiedys to dajcie jakas rade albo jesli ktos ma jakies pomysły.Z gory dzieki

E36 2.0Vanos

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maglownica się poddała.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
witaj kolego! ja u siebie miałem kulawą maglownice,tzn płyn od wspomy uciekał mi przez zimeringi do gumowych kondonów na maglu.pzdr
Klema
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wycieki z przekładni to tylko jedna z możliwych awarii.

Ona jest bardziej skomplikowana niż na to wygląda.

Może mieć wewnętrzną nie szczelność.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

I mam problem bo nie wiem czy to pompa czy maglownica. wspomaganize przestaje dzialac podczas skretu w ulice gdzie musze wysprzeglic i obroty zejda do 800obr/min musze wtedy dodac troche gazu i wspomaganie zaczyna dzialac. za kazdym razem tak jest. a na wysokich obrotach az gwizdze jakby jakies lozysko tarlo cos w tym stylu :?

Na co byscie obstawiali bardziej?

Opublikowano
pompa ja np. mam czasem takie coś że jak kręcę bąki i ostro kierownicą skręcę to jest tak jakby brakło wspomagania chwilę :? ostatnio daję po zelówie do odcięcia i chcę odbić a tu ups jakoś ciężko :shock: ale zaraz wróciło do normy może to oleju wina :roll:
Opublikowano

Normanie uśmiech mi się pojawia na twarzy jak to czytam :) Od razu wszyscy "POMPA!" , "MAGLOWNICA!". Pojedź do warsztatu niech rozbiorą Ci cały układ kierowniczy i wtedy się dowiesz co to może być.

Ja posłuchałem diagnozy z internetu i niepotrzebnie zamówiłem nową maglownicę gdyż moja okazała się 100% sprawna. Przyczyną okazał się stary zardzewiały krzyżak kolumny kierowniczej, który wymieniono i wspomaganie jak nowe. Dodam, że też doświadczyłem raptownego zaniku wspomagania.

Rada na przyszłość: Lepiej jechać do stacji / warsztatu i tam się więcej dowiesz na temat taki gdzie wiele może być przyczyn awarii.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam,

Kamil

• 2 tygodnie później...