Skocz do zawartości

jaki wybrac interfejs???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym kupić interfejs do swojej E39 i nie wiem co wybrać bo na allegro tyle tego jest. Jeśli ktoś kupił może na allegro i jest on sprawdzony to proszę o opinie.
Opublikowano (edytowane)
Poczytaj ten temat tam jest sporo o interfejsach. http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=65259&sid=f9ebb909f986167a21f454bc659f124d A najlepiej kup od nerwusa :cool2: Edytowane przez muras73
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
takiego drogiego to nie chce :P ja tak do 200 zl :) nerwusa?? to ktos z tego forum??

Do 200zl to mozesz wziasc Carsoft ale lepiej te pieniadze wydaj na piwo.

Tak z forum, to ja :)

Cos sensownego to 300-400zl.

ja teraz chce zakupić coś takiego http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=450987444

Za 1/3 tych pieniedzy mozesz miec to samo. Ale marketing to dobra rzecz.

Opublikowano
nie twierdzę że jest to cudo ale polecał mi go znajomy. A co proponujesz w rozsądniejszych pieniądzach a o takich samych możliwościach? A może inaczej w kwocie 1000zł a coś jeszcze lepszego? Interesuje mnie rozbudowany interfejs z którym nie będzie problemu w komunikacji z autem.
Opublikowano
Chyba nie ma takiego interfejsu który nie miałby problemu z komunikacją ze wszystkimi autami :mrgreen: To co robi nerwus to praktycznie to samo co w linku z Allegro za 1199zł z tą różnicą że chodzi po RS 232 a nie USB. I obsługuje program używany przez serwisy BMW więc możliwości ma bardzo duże. :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
ja też chętnie zakupiłbym taki interfejsik, ale zależy mi bardziej na odczytaniu błędów ewentualnie skasować inspekcje(wiem ze mozna to zrobic kablem) , jakie różnice niesie ze sobą drogi interfejs i jakie mam możliwości ?
Opublikowano
Chyba nie ma takiego interfejsu który nie miałby problemu z komunikacją ze wszystkimi autami :mrgreen: To co robi nerwus to praktycznie to samo co w linku z Allegro za 1199zł z tą różnicą że chodzi po RS 232 a nie USB. I obsługuje program używany przez serwisy BMW więc możliwości ma bardzo duże. :cool2:

No to jest dla mnie właśnie dość duży atrybut że chodzi poprzez USB. Teraz wszystkie laptopy to tylko mają USB ibądz tu mądry jak to ugryść zeby problemów nie było...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moj fejs tez chodzi z usb. Wrzucasz przejsciowke usb-rs232 i masz to samo co ten za 1200zl. Cena przejsciwoki to max 50zl.

Roznica jest taka, ze to cos ma odrazu wsio w pudelku.

Jezeli robisz auta od 98 i do gory to jak najbardziej po USB mozna smigac. Jezeli chcesz robic starsze auta typu e36, e34 to tylko fizyczny com port.

Cene podalem w poscie powyzej.

Co do drogiego czy taniego interfejsu to zalezy co chcesz porownac.

Carsoft ogolnie nadaje sie do kasowania bledow ale nie zapewnie tego, ze polaczy sie z 100% autami (modulami).

Te drozsze chodza z softem BMW wiec jest wieksza szansa na to, ze zrobimy co potrzeba. Dla mnie tansze to <250zl a te drozsze >250.

Opublikowano
Moj fejs tez chodzi z usb. Wrzucasz przejsciowke usb-rs232 i masz to samo co ten za 1200zl. Cena przejsciwoki to max 50zl.

Jezeli robisz auta od 98 i do gory to jak najbardziej po USB mozna smigac...

Witam!

To wkońcu jak to jest?

E39 z 02/98r. (złącze BMW) będzie przez USB działać, czy nie?

Pozdro!

Opublikowano

Jezeli robisz auta od 98 i do gory to jak najbardziej po USB mozna smigac...

Witam!

To wkońcu jak to jest?

E39 z 02/98r. (złącze BMW) będzie przez USB działać, czy nie?

Pozdro!

ja mam fejs od viakena za 250 zł i chodzi na przejściówce usb z chipem profilic bez zająknięcia na laptopie z vistą (Carsoft i INPA) moja bmw 10/98

Opublikowano
Hej, ja kupiłem taki : http://www.autodiag.pl/index.php?p106,interfejs-obd2-ediabasinpa, dodam że słuzy mi do GT1 podejrzewam ze na przejsciowce usb z PROLIFIC bedzie takze chodził, 1100zł to sporo za duzo. Zajrzyj także do działu Elektryka, alarmy itp a dowiesz sie wiecej jak postawic sobie samemu gt1 i wszystko stanie sie jasne. Kablem ty obsłuzysz także INPA , SSS , PROGMAN i wszytsko co ci wejdzie pod laptopa, po przekreceniu stacyjki GT1 sam rozpoznaje po kablu model samochodu. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=79752&highlight= to ruszy na profilinc i ftdi.

Z FTDI o tyle masz lepiej ze mozna ja zaprogramowac i nie musisz martwic sie ze windows popierdzieli nr. portu i bedzie lipa.

Ta przejsciowka nadaje sie w 100% http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=451309204

Masz moje 100% gwarancji zwrotu jak nie ruszy.

P.S.

podpytaj czy ktorys z sprzedawcow pomoze przy instalacji programow.