Skocz do zawartości

Co myslicie o filtrach stozkowych???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam e36 1,8 w gazie i kiedys slyszalem ze zalozenie filtra stozkowego do samochodu na gazie nie jest dobre i nic nie zmienia w jezdzie co wy o tym myslicie moze do swojej bety w gazie juz ktos zalozyl taki filtr???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślałem , że już nikt w te bajki o stożkach nie wierzy.

Przecież stożki nic nie dają poza spadkiem osiągów i żywotności silnika.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

1) Sam stożek choćby najlepszy wiele nie da - rzeczywiście mogą spaść nawet osiągi

2) zmniejszenie żywotności silnika? a to ciekawe... niby dlaczego?

Opublikowano
a co myslicie o magnetyrzeze paliwa i powietsza

dwa magiczne urządzenia :mrgreen: ,zmieniaja samopoczucie kierowcy i..... to tyle jeżeli chodzi o ich właściwości.

A little piece of heaven in my hands
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1) Sam stożek choćby najlepszy wiele nie da - rzeczywiście mogą spaść nawet osiągi

Dlatego , że stożek jest o wiele mniej dokładnym filtrem niż normalny i silnik zasysa syf.

I nie mów , że nic o tym nie słyszałeś.

Nawet na tym forum jest o tym sporo.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Dlatego , że stożek jest o wiele mniej dokładnym filtrem niż normalny i silnik zasysa syf.

I nie mów , że nic o tym nie słyszałeś.

Nawet na tym forum jest o tym sporo.

Dyzio, nie słyszałem a na tutejszym forum jestem od niedawna. Jeden tu pisze o przepływce, drugi o czymś innym, cholera wie. Myślę, że stożki renomowanych firm a nie tanich zamienników nie mają wpływu na to ile sufu leci do silnika o ile wszystko jest poprawnie zamontowane. Cała idea stożków opiera się na większej powierzchni czynnej niż standardowego filtra.

Opublikowano
z samymi stożkami bywa różnie(najczesciej nic nie daja a nawet zabierają) ale airboxy SIMOTY,BMC(CDA,DIA),K&N APOLLO z dolotami zimnego powietrza podnosza moc i moment co jest udowodnione nie jednym wykresem z hamowni(są nawet na tym forum i na bmw-sport.pl)
///M40pwr