Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludziki

rzućcie jeszcze raz linka :modlitwa: do spolszczenia MK4 bo już nie wiem który pobrać :mad2: . Z góry dzięki

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
chyba tu nikt nie zagląda :?

Szymon

Opublikowano

Cześć Jestem Adam Nowy na forum a to mój pierwszy post :)

Nie wiedziałem gdzie to napisać więc napisze tutaj.

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 530d z 2001 roku touring jak ogarnę temat z rejestracją porobię foty i wrzucę :D

To by było na tyle z wstępu.

Na pierwszy ogień oprócz rejestracji poszła zmiana softu na polski, jak również wgranie nawigacji.

(OOO dzięki ci OSD dzięki takim takim ludziom jak Ty wieże że totalny laik moze sam coś w swoim samochodzie pozmieniać)

--> Na szczęście miałem w domu płytki Verbatim wypaliłem w sumie 3 płytki i wszystko się udało za 1 razem... :clap: :clap: WOW

Topic dotyczy navi i o navi chciałem pisać resztę moich przyszłych zmian opisze w innych tematach :D

Jeszcze raz DZIĘKI !!!!

Pozdrawiam :D :D

Opublikowano

ludzie,

mam problem. Mianowicie, wgraliśmy z kolegą 330i soft-nakładkę polską na język francuski w navi - MK4. wszystko jest super, navi jest po polsku i gada również po polsku :dance: tylko jeden "feler" - komunikaty komputera pokładowego na tablicy rozdzielczej są po francusku, :mad2: , a także komunikat dotyczący aktywowania telefonu. ten akurat komunikat to tam pal licho, ale te komunikaty na desce rozdzielczej :worried: nie znam francuskiego i by odczytać komunikaty musiałbym zmieniać język na angielski. :duh: Co z tym zrobić ? poradźcie :modlitwa: kolega Marcin też będzie "dzwięczny" :cool2: z góry dzieki za wszelkie info

Szymon

Opublikowano
To co na desce - będzie w języku źródłowym. Potrzebujesz zrobić soft "spolszczający" język angielski, a jeżeli takiego wogole w Twoim samochodzie nie ma, uprzednio go wgrać.
Opublikowano
to do bani :cry2: myślałem, ze jak się wgra polski do navi to komunikaty komputera pokładowego też będą po polsku

Szymon

Opublikowano
Musiał bys tak pokombinować zeby soft z polskim wgrać zamiast angielskiego (bylo to na poprzednich stronach) i wtedy komunikaty bedziesz miał po angielsku jeżeli tak wolisz zamiast francuza :)
Opublikowano
Wiesz Mietkoff, wolał bym polski zamiast angielskiego i francuskiego :norty: no ale z braku laku angielski lepszy od francuza którego wogóle nie kumam :mrgreen:

Szymon

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie poratujcie, mam MKIV 16:9 domyslne jezyki mam fabrycznie ustawione I D F. Od 2 dni podmieniam soft (oryginalny v31) tak aby zamiast I zrobic PL i niestety kicha, o ile update softu idzie bez najmniejszego problemu tak wersji jezykowej nie zmienia. Zastanawia mnie tylko co jest ladowane jak navtweekiem podmieniam zawartosc I na PL, update sie robi ale niestety po tej operacji wybierajac z menu ustawien na I (ktory powinien byc podmieniony) nadal mam komunikaty w menu po wlosku.

Widzialem ze jakis czas temu byly podsylane linki z softem dla MKIV zmieniajacym z I na PL ale od dawna powygasaly, moze kolega ktory wystawial ten soft podesle go jeszcze raz. Mam konto premium na Rapidshare takze moge to wystawic na stale lub umieszcze na swoim serwerze i bedzie dla wszystkich.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie poratujcie, mam MKIV 16:9 domyslne jezyki mam fabrycznie ustawione I D F. Od 2 dni podmieniam soft (oryginalny v31) tak aby zamiast I zrobic PL i niestety kicha, o ile update softu idzie bez najmniejszego problemu tak wersji jezykowej nie zmienia. Zastanawia mnie tylko co jest ladowane jak navtweekiem podmieniam zawartosc I na PL, update sie robi ale niestety po tej operacji wybierajac z menu ustawien na I (ktory powinien byc podmieniony) nadal mam komunikaty w menu po wlosku.

Ja mam idento tylko zmieniam F->PL i już nie mam pomysłu. :mad2:

Opublikowano
A jakie masz domyslne jezyki tez takie jak ja ??? mam jeszcze pomysl aby wszystkie trzy u mie czyli I D F zmienic na tlumaczenie PL i zrobic upgrade ciekawe co wtedy sie stanie ;) Ostattecznie w przyszlym tygodniu podjade na kompa i zmienie poprzez interfejs na E.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie są Angielski, Niemiecki, Francuski.
Opublikowano

Panowie :cry: czy ktoś mi może pomóc ? miałem wcześniej język DE i FR w swojej mkIII wgrywałem soft z pierwszego postu i nic , teraz wgralem soft ze strony http://gren.ru/navi%20OS%20software.html" target="_blank" target="_blank [bMW NaviSoft v32 ] i zjadło mi płytę :(:(:( juz nie chce języka PL tylko chce wrócić do pierwotnego stanu ... .jak to zrobić ?

[Edit]

jestem na etapie wyciągania płyty z czytnik ... klikam juz chyba z 30 min i nic , czytnik na nowo wczytuje płyty i nic i tak w kólko :( jak wyciągnąć płytę ? ?

[PROBLEM ROZWIAZANY]

ręcznie wysunalem płyte z czytnika rozbierając go i pożniej instalacja softu v27 śmiga po ANG i jest lux :D

Opublikowano
Panowie :cry: czy ktoś mi może pomóc ? miałem wcześniej język DE i FR w swojej mkIII wgrywałem soft z pierwszego postu i nic , teraz wgralem soft ze strony http://gren.ru/navi%20OS%20software.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank [bMW NaviSoft v32 ] i zjadło mi płytę :(:(:( juz nie chce języka PL tylko chce wrócić do pierwotnego stanu ... .jak to zrobić ?

[Edit]

jestem na etapie wyciągania płyty z czytnik ... klikam juz chyba z 30 min i nic , czytnik na nowo wczytuje płyty i nic i tak w kólko :( jak wyciągnąć płytę ? ?

[PROBLEM ROZWIAZANY]

ręcznie wysunalem płyte z czytnika rozbierając go i pożniej instalacja softu v27 śmiga po ANG i jest lux :D

Hej,

Za późno przeczytałem Twojego posta. Nie musiałeś rozkręcać czytnika. Wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki, zamknąć auto (klapa bagażnika otwarta), poczekać parę minut aż zgaśnie dioda w czytniku i nacisnąć eject. U mnie w autach które miałem zawsze skutkowało.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy jesli ktos posiada soft do mk3 zmieniajacy F na PL prosze o umieszczenia na forum

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Witam

Panowie jak sprawdzić wersję softu zainstalowaną w navi MK4 wpisuję w szukajce pod różnymi postaciami i nic sensownego mi nie pokazuje :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko ze tak ktos juz chyba robił i nic to nie dało no a druga sprawa nikt chyba tu nie ma softu F zmieniajacego na GB

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii