Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich pytanie moje 3 czy 5 dotyczy się zakupu miałem ładną 3 w kombi ale sprzątneli mi ją teraz myślałem o 5 rocznik od 1997-1999 pytanie jaki silnik benzyna 2.0 czy jakiś diesel wiadomo mniejsze spalanie ja użytkuje auto głównie w mieście więc co byście polecili(miałem kiedyś e 36 z 2.0 tożarła niemożliwie ale z roku 93 więc silnik z innej epoki)z góry dziękuję za pomoc :P
Opublikowano

Polecam E39 z silnikiem 2.8 (benzyna).

Spalanie: miasto około 11 litrów, trasa około 8 litrów.

Auto jest ciężkie, więc to najbardziej optymalne rozwiązanie.

Opublikowano
Ja bym był za 3'er. E46 z 3.0D,
no to w tych rocznikach w których szuka to duzo znajdzie 3.0D

A wracając do tematu sam musisz zdecydować czy potrzebujesz 3 czy 5 jak ktoś może za Ciebie dokonać wyboru? Ja miałem e36 niedawno przesiadłem się do e39 i do 3 już bym nie wrócił. Zależy kto co lubi, do czego ma służyć auto? Ile osób będzie jeździło i różne takie tam kryteria. Jak byś się decydował na 3 z niedużym silnikiem to poleciłbym 318i (1,9). Ekonomiczny, w miarę przyzwoite osiągi no i benzynka

Opublikowano

3ka to idealne auto dla mojej żony :)

ale teraz pewnie niektórym ciśnienie pójdzie w górę :)

ps. rozumiem dylematy co do wersji silnikowych,

ale wybór pomiędzy różnymi modelami to jak blondynka czy brunetka :)

Opublikowano

z tym spalaniem w mieście to przegiąłeś, 520 pali 12 w mieście ... :roll:

Opublikowano

z tym spalaniem w mieście to przegiąłeś, 520 pali 12 w mieście ... :roll:

Dokładnie, e36 z tym silnikiem pali 13, a wazy jakieś 200 kg mniej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
użytkuje auto głównie w mieście więc co byście polecili

na miasto to lepiej benzynke kupic diesle stworzone sa do pokonywania dlugich tras... no i jak kupujesz auto na kilka lat to pamietaj ze diesel jest drozszy w utrzymaniu wiec wyjdzie na to samo... takie moje zdanie

Opublikowano

na miasto to lepiej benzynke kupic diesle stworzone sa do pokonywania dlugich tras... no i jak kupujesz auto na kilka lat to pamietaj ze diesel jest drozszy w utrzymaniu wiec wyjdzie na to samo... takie moje zdanie

niestety,ale musze Ci przyznac racje.odznosze dziwne wrazenie ze moje auto sie bardzo meczy jezdzac po miescie.robiac ostatnio w nocy trase rzeszow - krakow, mialem wrazenie ze to auto jest w swoim zywiole :mrgreen:

ewentualnie do miasta automat.