Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie w moim E39 530D z 2001r.mam dość matowe przednie lampy.

Czy ktoś może próbował polerować ten klosz ? albo inny sposób na odzyskanie przezroczystości ??!!

Pytałem w serwisie i oczywiście mają tylko całe lampy za 2200 szt.

Mam ksenony , a przez ten matowy klosz ledwo świecą !!

Pozdrawiam

zibi

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
Witam! ja do swoich lamp użyłem próbki którą dostałem od kolegi firmy MEGUIARS.Są TO PROFESJONALNE środki do pielęgnacji samochodów .Masz tu link do strony oraz produkt który jest Ci potrzebny.POLECAM!!!http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=70
Opublikowano

Mozna polerowac, a wrecz nalezy. na tvnturbo jak dobrze pamietam cos kiedys bylo na ten temat.

Ja polerowalem u siebie szyby, o swiatlach zapomnialem, ale powiem, tyle ze napewno warto. Srodki do tego znajdziesz na allegro, ja mialem tlenek ceru, ale jest to za slabe, trzeba cos mocniejszego w stylu pasty polerskiej.

wiertarka i do roboty :mrgreen:

Pozdrawiam
Opublikowano
wiertarka i do roboty :mrgreen:

Hmmm.... a jakie wiertło :mrgreen: ??? (to żart!!!)

A serio to w dziale Zrób to sam jest z tego co pamiętam dokładny opis jak przywrócić świetność szkłom reflektorów tyle, że nie gotowym preparatem jak w linku powyżej, a bardziej przyziemnymi metodami...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Panowie w moim E39 530D z 2001r.mam dość matowe przednie lampy.

Czy ktoś może próbował polerować ten klosz ? albo inny sposób na odzyskanie przezroczystości ??!!

Pytałem w serwisie i oczywiście mają tylko całe lampy za 2200 szt.

Mam ksenony , a przez ten matowy klosz ledwo świecą !!

Pozdrawiam

zibi

Kolego ktoś wprowadził cię w błąd w sevisie występują same klosze bez problemu...

Nawet na allegro widziałem,że ktoś sprzedawał orginalne nówki

Jutro będę w servsie w Gorlitz to zapytam siędokładnie ile to kosztuje... :8)

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

jeśli lampy po lifcie to trudno dostać klosze w polsce ale cza poszukać na ebayu

jeden nasz kolega (z żonką :D ) sprowadzili takie klosze ze stanów i kosztowało to coś 300zł czyli mniej niż na allegro za starego typu

no a co do polerowania plastyku to osobiście jestem sceptycznie do tego nastawiony ale jek ktoś to umie zrobić to chętnie bym zobaczył efekty

Opublikowano
Witam. Miałem ten problem - 523i E39 z 96r. Byłem przekonany, że klosze dadzą się wyczyścić i wypolerować. Kombinowałem jak się za to zabrać, aż podjechałem do zakładu lakierniczego. Zaproponowali, że sami to zrobią za 50 zł od sztuki ( ale dałem same klosze). Byłem zdumiony jak dobrze zrobili, nie sadziłem ze dają się zregenerować w 100 %. Może nie męcz się sam i zrób tak samo. Niestety nie powiem czym to zrobili, bo nie wiem.
Opublikowano
sa same klosze w sprzedazy, napisz do hella polska to Ci podadza gdzie w polsce mozesz kupic, koszt 750 pln/para., zolte lub biale migacze,efekt super, piekny wyglad jak nowy przod samochodu
Opublikowano

A dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że lampa jest nie rozbieralna i tylko u nich można kupić ??

Jesteś pewien że Hella ma klosze do modelu po lifcie ??

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
Serwis będzie tak mówił żeby zarobić bo chyba lepiej jest sprzedać kpl lamp niż same szkła?? A ogólnie to kupić można zamienniki TYC bądź Depo ale jest minimalna różnica w jakości. Ja kupiłem TYC ale mi chodziło o biały kierunek bo lepiej wygląda. Można też i polerować ale sam musisz zdecydować jak co chcesz :wink:
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Tylko nie zabierajcie się do pracy jeśli nie jesteście nastawieni na "trochę" roboty, albo chcecie lekko poprawić ich wygląd tak jak ja to zrobiłem i wyszło mleko :lol: :lol: :lol: ile się później musiałem namęczyć pastą polerską aby doprowadzić je do wyglądu sprzed zabiegu :lol: . W końcu chyba kupię te klosze nowe, a także wymaluję maskę kupię nowe nerki i znaczek hehe. :mrgreen: będzie efekt. Polerka lamp to zabieg który wymaga wiedzy i najlepiej doświadczenia , a spartolić łatwo :cry2:
Opublikowano
a czym sie różni szyba do lamp po lifcie do tych sprzed liftu ? czy kształt nie jest taki sam ? chodzi mi o samą szybe nie plastiki
Konrad
Opublikowano

Ja polerowałem sobie klosze lamp sam i efekt znakomity. Na forum opisane było polerowanie zgrubne papierem czyli usuwanie większych odprysków i rys oraz wykończeniowe późniejszy etap pastą polerską lekko ścierną.

Ja zastosowałem pastę którą stosuję zawsze do usuwania małych rysek z klamek itd nazywa się scratch out czy jakoś tak. środek niedrogi a Efekt znakomity od razu widać że samochód przejrzał na oczy

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano

ja też polerowałem sam na podstawie opisu z forum i efekt znakomity, chociaz jedna lampa wyszła mi lepiej niż druga...

na poczatku papierem wodnym potem nasadka polerska na wiertarkę i zwykła pasta tempo - efekt : lampy jak nowe. opłaca sie to zrobić- koszt niewielki- raptem może 30 zł

Opublikowano
A dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że lampa jest nie rozbieralna i tylko u nich można kupić ??

Jesteś pewien że Hella ma klosze do modelu po lifcie ??

napisalem do helli i dostalem odpowiedz dotyczaca przedliftowych kloszy i kupilem tam gdzie mi wskazali, dowiedz sie szczegolow u nich najlepiej, jest tez taki komplet w helli p i l klosz + zarowki do bialych migaczy, te klosze sa bardzo dobre , takie same jak oryginalne w aso, w aso jest na nie wystawiona cena 500 pln/sztuka ze znizka wychodza w helli okolo 320 pln/sztuka, ze znizka jaka dostaja zaklady naprawy wychodzi 250pln/sztuka , wg mnie tyc tak odstaje jakoscia ze nie ma sensu sie w to pchac , samochod bardzo zyskuje na wymianie kloszy i widocznosc jest sporo lepsza