Skocz do zawartości

Generalne sprzątanie środka kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega zakupił E39 z jasną strasznie zabrudzoną tapicerką ogolnie wszystko do prania. Moje pytanie czy po wyjęciu foteli pasażera i kierowcy rozpięciu wtyczek od podgrzewania fotela i i wtyczki od napinacza pasów wyskoczy jakiś błąd. Fotele nie mają poduch.

Co trzeba jeszcze rozebrać zeby wyciąnąć całą tapicerkę z podłogi.

Opublikowano

Jeśli poodpinasz wtyczki ta 100% wyskoczy błąd poduszek powietrznych, trzeba będzie wykasować.

Także musisz sobie doliczyć jakieś 50 zł do tego sprzątania. Chyba ze masz znajomego który wykasuje ci za darmo.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie tak myslalem ze wyskoczy błąd poduchy, ale furke sami wypierzemy wiec oszczedzi sie troche i bedzie napewno dokladniej:)

Dzieki za odpowiedz.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Słyszałem że jak sie wypnie aku przed odpięciem fotela to błąd nie wyskoczy.

Zgadza się pod warunkiem , że fotel wróci na miejsce zanim ponownie podłączysz akumulator.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Kontrolka poduch, ale w związku z naruszeniem obwodów napinaczy, które są przy zamkach pasów po wewnętrznej stronie foteli...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Kolega zakupił E39 z jasną strasznie zabrudzoną tapicerką ogolnie wszystko do prania. Moje pytanie czy po wyjęciu foteli pasażera i kierowcy rozpięciu wtyczek od podgrzewania fotela i i wtyczki od napinacza pasów wyskoczy jakiś błąd. Fotele nie mają poduch.

Co trzeba jeszcze rozebrać zeby wyciąnąć całą tapicerkę z podłogi.

j/w

Po takim praniu warto wysuszyć cale Auto i przed praniem wytargać zegary i CC no i MID , sa bardzo wyczulone na wilgoć.

OT

Pojawiła sie następna 5-er która otrzymała jeszcze jedna szanse.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko bedzie prane na zewnątrz wyciagamy fotele kanape i całą

tapicerkę z podłogi. Wszystkie szyny od foteli będą czyszczone i jeszcze raz smarowane. Ogonlnie wszystko ma być wypucowane jak po wyjściu z fabryki.

Opublikowano

WŁASNIE ZROBIŁEM TAKI ZABIEG i moge ci poradzic abys darował sobie wyciaganie wykladzin ,poniewaz jak wymontujesz fotele i tylna kanape to dokładnie mozna wyprac Karcherem wykładzine.Mnie zajeło to 3 dni w tym odswiezyłem skóry i wyprałem tylna połke oraz cała podsufitke ,króra wczesniej zdemontowałem.Róznica jest naprawde duza i autko pachnie swiezoscia.Powodzenia

CIEKAWOSTKA:do mycia skór użyłem babcinego sposobu:zwykłe przegotowane zimne mleko z odrobiną wody(zeby nie było za tłuste),a nastepnego dnia pianka MERCEDESA do impregnowania skóry-SWIETNY EFEKT.POLECAM

Opublikowano
a co poradzić na przetarty fotel? Czy w grę wchodzi wymiana czy jakiś tapicer to naprawi w zadowalający sposób ?
Opublikowano
a co poradzić na przetarty fotel? Czy w grę wchodzi wymiana czy jakiś tapicer to naprawi w zadowalający sposób ?

znajdz tapicera, który dobierze materiał i obszyje

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg