Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na oku, e34 kombi 95 rok tds [bez silnika] w super stanie i chcę tam

pzdr wrzucić moje m30b35, czy dużo będzie roboty z instalacją elektryczną?

Opublikowano

W h.....<==== Ostrzeżenie -- MOD EDIT i jeszcze troche.A ,po za tym skrzynia ,dyfer,komp...... i wiele innych.Bez sensu.Przynajmniej ja, dal bym spokoj.Pozdro.

Zapraszam do zapoznania się z regulaminem. Na tym forum nie przeklinamy :evil:

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano

to nie jest stary mercedes ze zmieniasz silnik, czyscisz uklad paliwowy i dziala xD jak dla mnie taki pomysl to jak porywac sie z motyka na slonce, choc jesli masz na tyle wiedzy, kasy, czasu i checi mozna wierzyc ze sie uda ;)

a swoja droga.... profanacja i tyle ;)

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
Da się to zrobić,ale czy jest to opłacalne to nie wiem,chyba że będziesz wszystko robił sam i masz już dawcę,wtedy po kolei przeżucasz wszystko,będzie ci łatwiej wszystko opanować.Jak chcesz sobie koniecznie zrobić 535 w wersji touring to warto.
Nur bmw e32
Opublikowano
Witam , ja mam swoją 535i z 90roku tylko buda trochę szpetna :cry: , a ten tds jest za 1500 + opłaty ale stan tego auta jest naprawdę świetny.
Opublikowano
masz dawcę, masz biorcę, jeszcze tylko garaż i trochę narzędzi i to jest plug & play, przecież to nie swap na motor którego nie było w tej budzie, tylko na taki który był montowany fabrycznie, wiec jak masz wszystkie graty, a masz ze swojego samochodu, to nie będzie problemu z przełożeniem, jedynie roboty przy tym sporo
Opublikowano
z czasem i robotą nie ma problemu ale z instalacją elek.[skrzynka z komputerami ,przekażnikami od pompy paliwa i zapłonu,cewka zapłonowa czy to wszystko jest w jednej wiązce?]np.ASC w moim aucie jest a tam nie.
Opublikowano
masz dawcę, masz biorcę, jeszcze tylko garaż i trochę narzędzi i to jest plug & play, przecież to nie swap na motor którego nie było w tej budzie, tylko na taki który był montowany fabrycznie, wiec jak masz wszystkie graty, a masz ze swojego samochodu, to nie będzie problemu z przełożeniem, jedynie roboty przy tym sporo

niezupełnie,akurat w tej budzie czyli touring nie montowali 3.5 m30 :wink:

Nur bmw e32
Opublikowano
z czasem i robotą nie ma problemu ale z instalacją elek.[skrzynka z komputerami ,przekażnikami od pompy paliwa i zapłonu,cewka zapłonowa czy to wszystko jest w jednej wiązce?]np.ASC w moim aucie jest a tam nie.

Bez wsparcia mechanika, który ma również pojęcie o elektryce nie brałbym się za to.

Opublikowano

tam jest diesel tu benzyna, musisz poprzekładać całą elektrykę, może poza pierdołami w stylu elektrycznych szyb, reszta na zamianę, jeżeli masz względne pojęcie o mechanice i elektryce to dasz sobie rade

ok w touring nie było tego motoru, ale czy w nadwoziu touring jest inna komora silnika niż w sedanie?? nie wydaje mi się

Opublikowano
Ja ostatnio sie dowiedzialem ze w e34 m20 montowali taka sama wiazke co do m30, wiec sie troche sfrajerowalem z remontem swojego m20 :mad2: musisz posprawdzac wiazke bo w koncu ten dizel to m21 :) no ale to dizel... Musisz sie rozgladnac tam i tu pod macha :)
Opublikowano
Panowie pytanie z innej beczki , da rade zrobic swapa 4.0 z E39 do 535i E34 ?.
SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
Ja ostatnio sie dowiedzialem ze w e34 m20 montowali taka sama wiazke co do m30, wiec sie troche sfrajerowalem z remontem swojego m20 :mad2: musisz posprawdzac wiazke bo w koncu ten dizel to m21 :) no ale to dizel... Musisz sie rozgladnac tam i tu pod macha :)

jakie M21?

TDS to M51 i to zupełnie inna konstrukcja od M21

Opublikowano
No właśnie, z wymianą instalacji w komorze silnika, nie ma problemu, wymieniam całą wiązkęi tyle, ale pod deską :jawdrop: