Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam prośbę odnośnie kodów błyskowych w tds-sie.

Szukam już trzeci dzień i nie mogę tego rozgryść.

Po wciśnięci 5 razy pedału przyśpieszenia błyka mi kontrolka 1xdlugie mrógnięcie, a potem 29xszybkie mrógnięcia. Czy oznacza to kod błędu 29? Proszę o sugestie ,bo zamierzam zakupić to auto, ale nie ma tej mocy co powinno mieć. Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak zliczyłeś te błyski-wydaje mi się że coś jest skopane bo pierwszy raz słysze o kodach błyskowych.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

Samodiagnostyka silnika po nacisnieciu 5xpedału przyśpieszenia mróga kontrolka wtrysku. Temat stary jak swiat tylko, że nigdzie nie napisali jak te błyski zinterpretować. Mam na kompie pdf-a z tymi kodami. Jedne są 4-ro cyfrowe z tymi sobie już poradziłem. Ale są też dwu cyfrowe i tych nie umię odczytać. Pozatym w tym autku o ile się nie mylę jest motor m51 a wtych tabelkach z kodami jest ich dużo ,ale niestety nie ma m51.

Tak jak pisałem jest jedno mrógnięcie około 1,5 sek a a potem po małym odstępie 29 szybkich mrógnięć.

Pomoże ktoś?

Opublikowano
Gregor -30 dobrze kombinujesz jest taki błąd 29-speed signal kiedyś w kolegi tds-ie też go wymigałem i zacząłem drążyć temat ,podmieniałem czujnik ten pod rozrusznikiem na 100% sprawny zrobiłem reset i po jakimś czasie znów ten błąd powracał i co dziwne w żadnym stopniu nie miał negatywnego wpływu na pracę silnika .Wniosek jest taki że należy go po prostu zignorować skoro silnik pracuje bez zarzutu.
Opublikowano
Ten gostek od którego chce kupić to auto też był pod komputerem i twierdzi ,że nie pokazało błędu. Trochę dziwna sprawa ,bo wydaje mi się ,że troszkę przymula jak na 142 km. Kumpel ma pasata też w automacie 1.9 100 km i mówi ,że mu się lepiej zbiera. poszperam jeszcze może coś znajde. Dzięki za podpowiedz.
Opublikowano
29 mignięć jest to kod układu adaptacyjnej regulacji prędkości jazdy czyli tempomatu

A jak go kolega nie ma fizycznie to ten blad jest jak najbardziej na miejscu (do autora).

Zaczytane na forum. (ja tempomat mam, bledow brak ;D)

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
jakie miganie :?: :?: :?: daj go na euroscan i jak nie ma błędów na silniku to jest ok.
KAŻDY SAMOCHÓD MA COŚ W SOBIE , B M W MA WSZYSTKO....
Opublikowano

zgadza się kod błędu 29 jest błędem temponatu. Byłem w BMW i pod komputer podłączlyli moją BUNIĘ i też mam kod błędu 29 "TEMPOMAT" serwisant poinformował mnie że to jest standardowy błąd w tym modeli (bo ja nie ma tempomatu) i ma się nie przejmować

i ot koniec

pozdrawiam

Piotr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, u mnie pojawia się jedno mignięcie ok 1,5 sekundy a potem 30 mignięć. Mam tabelę kodów błyskowych ale o 30 błyśnięciach nic nie piszą. Ktoś wie co to może być ? Pozdrawiam