Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytanie moje brzmi czy po wymianie klocków trzeba restartowac komputer tak jak to się robi po wymianie np.oleju ?. Jakie klocki polecacie a których nie kupować.
Opublikowano
Bez przesady. To nie auto z kosmosu. Nie trzeba nic resetować. Ja osobiście polecam firmę ferodo.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Po wymianie klocków a co za tym idzie czujnika zużycia klocków, przez jakiś czas będzie Ci się świecić kontrolka na desce. Podobno sama zniknie. Ja wymieniłem u siebie tylne klocki i po przejechaniu ok 30 km nadal świeci. Na forum użytkownicy piszą że zgaśnie sama: po 50 km, 100 albo później. Ja założyłem Juridy. Nie pylą a hamowanie naprawdę dobre
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie zgasła zaraz po wymianie. Nie musiałem jeździć ileś tam kilometrów. Jeżeli się pali cały czas po kilku km to sprawdź tylny czujnik, może się przewód przetarł i dlatego się pali.
Krzysztof
Opublikowano
Hehe no raczej ciezko zeby sie przetarl bo jest nowiutenki:) Mowie to co przeczytalem na forum. Czyzby inni forumowicze klamali??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy kłamią czy nie. Ja u siebie wymieniałem z przodu klocki i czujnik i zgasło po odpaleniu auta i tyle.
Krzysztof
Opublikowano

Witam

ja odpiąłem klame od aku na parę minut, ponieważ bezpośrednio po wymianie kontrolka nie chciała zgasnąc.

Opublikowano
Po przejechaniu około 100km powinna zgasnąć kontrolka sama przynajmniej u mnie tak było. Klocki zakładałem razem z tarczami ATE jest ok:cool2:
Opublikowano

Panowie, liczba kilometrów nie ma nic do tego....:)

Po wymianie czujnika , wystarczy przekręcić kluczyk w stacyjce (nie odpalać silnika) i poczekać ok 2 minut. To wszystko , komputer wykona standardowe sprawdzenie.....i po temacie - kontrolka gaśnie.

ja przynajmniej tak zrobilem w swoim e46 '03

pozdro!

Opublikowano
Mi mechanik mówił, żeby poczekać pół minuty. Sprawdziłem i nic. Może faktycznie tak jak mówisz poczekać dłużej...
Opublikowano
Nic nie trzeba resetować, kontrolka gaśnie od razu po przekręceniu kluczyka, jeżeli tak nie jest to jest przerwa w obwodze w czujniku w lewym przednim kole lub tylnym prawym, ew. wtyczka do końca nie wskoczyła lub jest przerwa w obwodzie poza czujnikiem, ja polecam klocki TRW.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03