Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj kupiłem auto od handlarza, które zostało sprowadzone z Belgii, dostałem jedynie belgijski dowód rejestracyjny i spisaliśmy umowę między mną a rzekomo tym belgiem, właścicielem auta, proszę kolegów o pomoc i pokierowanie co dalej robić bo jak wiadomo trzeba oclić i poopłacać wszystko a ja nie bardzo wiem co i gdzie :wink:

Opublikowano
Teraz jedz zrobic przeglad techniczny. Nastepnie z przegladem, umowa i dowodem rej. jedziesz do Urzedu Celnego i zalatwiasz formalnosci i oplacasz na poczcie akcyze. Potem robisz tlumaczenie dowodu i umowy i jedziesz do US wypelniasz Vat-24 i oplacasz bodajze 160zl za zaswiadczenie o zwolnieniu z vatu. Potem sobie czekasz okolo tygodnia i odbierasz Z UC i US zaswiadczenia i z tym wszystkim idziesz sobie do Urzedu Komunikacji i rejestrujesz. Potem tylko za 3 tyg czekasz na twardy dowod i po wszystkim :D
Opublikowano
DZIĘKUJE :wink: ładnie to wszystko mi opisałeś a napisz proszę jak to jest z tym calym wymeldowaniem bo auta z niemiec podobno to muszą mieć a jak z autami z Belgii?
Opublikowano

Witam.Do autka z Belgii wystarczy dowód rejestracyjny(różowy) i umowa kupna,dokument wymeldowania taki jak w Niemczech nie jest w Belgi wydawany.

P.S.W Wa-wie w UC na Sekundowej i Utraty ostatnio strasznie się czepiają zbyt niskich kwot na umowach,a że twoja jest fałszywa to w porę skoryguj cenę (jeśli oczywiście masz zbyt niską).Czepialstwo UC związane jest ze zwrotami nadpłaconego podatku akcyzowego-żeby jednym oddać trzeba od innych wziąć z nawiązką.

Opublikowano
Witam.Do autka z Belgii wystarczy dowód rejestracyjny(różowy) i umowa kupna,dokument wymeldowania taki jak w Niemczech nie jest w Belgi wydawany.

dokladnie tak jak kolega pisze :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

.

..no właśnie ile wstawić e36 318tds 94r myślałem o 1000euro będzie dobrze?

To chyba bardzo duzo...rok temu clilem Land Rovera Freelandera 2002 rok, skora, automat bardzo bogata opcja z cena 500 CHF = ok. 1200 zl...Nie wiem, czy az tyle sie teraz zmienilo? Jesli nie to po co placici tyle akcyzy?

Opublikowano
Ludzie juz bez przesady, jak akcyza byla w zlodziejskiej wysokosc do 65% to rozumiem ze oplacalo sie oszukiwac, ale teraz jak za pojemnosc do 2L jest 3,1% to juz z czystej przyzwoitosci mozna te 2000euro wystwawic i za akcyze zaplacic kolo 200zl.
Opublikowano

Właśnie wróciłem z UC Warszawa ul.Utraty..

1000 euro przeszło, nic nie mówili, dalem im to co chcieli czyli ksero dowodu rejestracyjnego,przeglądu,umowy,tłumaczeń i wypełniłem ten ich druk AKC-U czy jakoś tak..

Teraz mam zapłacić 17zł na jakiś tam nr konta i dopiero 9 kwietnia z potwierdzeniem tej wpłaty do nich i wtedy dopiero płacę akcyzę w wysokości 109zł.. i tu nasuwa mi się pytanie: dlaczego dopiero 9-tego mam się tam zgłość? co to ma na celu, czy coś będą sprawdzać?

Opublikowano

Witam.Wszyscy czekają około 7 dni i w tym czasie celnicy raczej nic nie sprawdzają, przygotowują potwierdzenie zapłaty akcyzy.Na sprawdzanie mają ,jeśli się nie mylę 5 lat.

W US także pewnie oczekiwanie około tygodnia(zależy od US) .

Opublikowano

hehe ja ostanio sciągałem e46 2001 rok i wpisałem 2000 euro na umowie

to się sami urzednicy dziwli,

a w okienku usłyszałem,

to ten idzie co będzie duży wpływ za akcyze

więc poczułem się jak idiota :)

następnym razem wpiszę z 300 euro

ale w umowie dopisac trzeba że Auto po Crash testach, po nauce jazdy gradobiciu :)

i w dupie z nimi!