Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kto wie od kiedy w BMW E 46 montowany był standardowo system DSC zastepując tym samym ESP...dziekuje za info.
Opublikowano
jak masz przycisk DSC to masz pełną kontrole trakcji czyli ESP , jak ASC to masz tylko system przeciwdziałający boksowaniu kół przy ruszaniu i na śliskiej nawierzchni i podczas przyśpieszania, takie okrojone ESP
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ASC kontroluje tylko oś napędzającą, DSC obie. ASC również przewciwdziała wpadaniu w poślizg boczny tylnej osi, oczywiście nie w takim stopniu jak DSC ale różnica w jeździe z/bez ASC jest znaczna. Na jakiejś amerykańskiej stronie kiedyś czytałem, że w 330Ci od 2002 roku DSC było w serii.
Opublikowano
jak masz przycisk DSC to masz pełną kontrole trakcji czyli ESP , jak ASC to masz tylko system przeciwdziałający boksowaniu kół przy ruszaniu i na śliskiej nawierzchni i podczas przyśpieszania, takie okrojone ESP

no nie wiem, jak wypadłem z toru na pobocze , momentalnie mnie naprowadziło a nie naciskałem wtedy na gaz , sprzedawca twierdził że mam DSC ale przycisk jest ASC i nic nie rozumiem , moze w numerze VIN jest to do odczytu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak w VIN jest zakodowane czy jest DSC czy ASC, jak masz przycisk ASC to masz ASC o ile ktoś nie podmienił guziola ;)
Opublikowano
tak albizkit masz racje :modlitwa: ...przepraszam zle postawiłem pytanie....chodziło mi oczywiscie o system DSC - od kiedy był montowany standardowo zastepujac ASC....wiem tyle ze ASC to taka troszke okrojona wersja DSC (Dynamic Stability Control ) ....ale problem polega na tym ze w 2001 roku w e 46 jest ASC a w roku 2003 jest DSC pytanie na czym tak naprawde polega róznica no i od kiedy rzeczywscie był montowany ten "lepszy" a zarazem nowszy system....???
Opublikowano
wydaje mi się ze DSC jaka opcja był dostępny od początku produkcji, a kiedy był montowany seryjnie to nie wiem, podejrzewam ze od liftu jest już DCS zamiast ASC
Opublikowano
tak albizkit masz racje :modlitwa: ...przepraszam zle postawiłem pytanie....chodziło mi oczywiscie o system DSC - od kiedy był montowany standardowo zastepujac ASC....wiem tyle ze ASC to taka troszke okrojona wersja DSC (Dynamic Stability Control ) ....ale problem polega na tym ze w 2001 roku w e 46 jest ASC a w roku 2003 jest DSC pytanie na czym tak naprawde polega róznica no i od kiedy rzeczywscie był montowany ten "lepszy" a zarazem nowszy system....???

moja jest z czerwca 2002 i mam przycisk ASC

Opublikowano

albizkit

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 10:16 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

wydaje mi się ze DSC jaka opcja był dostępny od początku produkcji, a kiedy był montowany seryjnie to nie wiem, podejrzewam ze od liftu jest już DCS zamiast ASC

z waszych wypowiedzi wynika ze najprawdopodobniej od poczatku 2003 roku bylo DSC.... to jescze pytnie zasadnicze..... na czym tak naprawde polega roznica???

albizkit a kiedy byl ten lift???