Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 231
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Weekend-trasa z Poznania do Bytowa i z powrotem-do Piły szeroka droga,mozna pogazowac-dalej juz kręta i wąska-ale tez mozna pogazowac :mrgreen:

Średnia spalania- 6,4 (118 d)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem już ile pali 118d czyli 4-9 litrów, a teraz pytanie o spalanie 116 lub 118i.

Moja antypatia do diesla nie pozwala myśleć o niczym innym.

Opublikowano
Wiem już ile pali 118d czyli 4-9 litrów, a teraz pytanie o spalanie 116 lub 118i.

123d cie z tej choroby wyleczy

zh
Opublikowano

No to może jednak przejedź się 118d i 118i, wówczas prawdopodobnie antypatia minie... Przy stosunkowo niewielkich pojemnościach różnica między dieslem a benzyną jest ogromna, jeżeli chodzi o dynamikę (na korzyść diesla). U Posłusznego w Bydgoszczy mają sporo jedynek - przynajmniej mieli, gdy byłem w zeszłym tygodniu - zatem możesz sobie potestować. Pzdr

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Wiem jak jeździ diesel i mi to nie imponuje. Liczy się wyŁącznie dźwięk silnika. Auto nie będzie dla mnie więc moc silnika nie ma znaczenia. Liczy się wyŁącznie komfort (na jako takim poziomie), a jeżdżąc 120d kolegi caŁy czas sŁyszaŁem diesla.

Czy 116i jest w stanie zmieścić się w 8 litrach /100 km w warunakch miejskich? (kierowca dojrzaŁy i stabilny emocjonalnie)

Opublikowano
Wiem jak jeździ diesel i mi to nie imponuje. Liczy się wyŁącznie dźwięk silnika. Auto nie będzie dla mnie więc moc silnika nie ma znaczenia. Liczy się wyŁącznie komfort (na jako takim poziomie), a jeżdżąc 120d kolegi caŁy czas sŁyszaŁem diesla.

Czy 116i jest w stanie zmieścić się w 8 litrach /100 km w warunakch miejskich? (kierowca dojrzaŁy i stabilny emocjonalnie)

zależy czy model z nowym silnikiem czy starym - ze 115-konną jednostką wydaje mi się to niemozliwe - natomiast z nowym...hmm...byc może. Sam jeżdże w tej chwili nową 116i - i w mieście pali zdecydowanie mniej niż ta ze starszym silnikiem.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Dojrzały i emocjonalnie-stabilny..Mówimy o BMW?

Sorry,tym autem (nawet seria "1") nie jest mozliwością utrzymywanie CAŁY czas emocji na wodzy.Nawet jak ktos nie jest drogowym szaleńcem (jak jak)-BMW wyzwala to coś :dance:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Sorry,tym autem (nawet seria "1") nie jest mozliwością utrzymywanie CAŁY czas emocji na wodzy

Ja bym nawet powiedział, że szczególnie seria "1" prowokuje do "niedojrzałej" jazdy :cool2: Nawet w słabszych wersjach silnikowych.

Opublikowano
No to się zdziwisz, jak kobieta odkryje urok wchodzenia w skrzyżowanie uslizgiem tylniej osi :-). Zakupy z "Piotra i Pawła" będa latały po całym aucie :mrgreen:

MIKE

Opublikowano

witam wtrącę się do dyskusji :P na offtopie xD ale zgadzam sie z przedmówcą po sobie widzę zmianę zawsze jeździłem jak emeryt powoli byle do celu od kilku dni przesiadłem się do 118d i Boże... to autko jest po prostu cudowne na :) twoja mama zobaczysz jak będzie Cisnąć koreańców włochów czy japońców xD czasem na pewno zapomni o zakupach xD

pzdr :)

co do spalania to już wszystko napisane

Opublikowano

dokładnie jak napisał kolega powyżej :cool2:

Też tak wlaśnie miałem-po przesiadce do BMW "odkryłem" drugie swoje "ja" :mrgreen:

MIKE

Opublikowano

ciesze się że się ze mną zgadzasz :) tak jest, prawdziwa jazda samochodem zaczyna się po zakupie BMW. BMW to piękno, siła, dynamika można się naprawdę zakochać nie znajdzie się tego w żadnej innej marce. Nie moge się nacieszyć tym jest idealny.

jeśli chodzi o 135i :cry2: to na pewno spałbym w nim xD kilka tygodni :)

Opublikowano

jeśli chodzi o 135i :cry2: to na pewno spałbym w nim xD kilka tygodni :)

ja bym nim wyjechal na germanskie autobany i jechal jechal jechal...

i sluchal ;)

zh
Opublikowano

ja bym nim wyjechal na germanskie autobany i jechal jechal jechal...

i sluchal ;)

bez muzy, brzęczenia, buczenia tylko ja i słodki dźwięk silnika a tam silnika turbinki xD

nom też podoba mi sie taka perspektywa xD

Opublikowano

O Jezu..135...

Ja na mysl o 123 już mam mokro :norty:

p.s.Wszytsko co napisał nowy kolega-siła,dynamika..tylko gdyby jeszcze dało się wyeliminować te "trzaski" elementów w środku :oops: ..ale to już chyba nastapi jak zmienię model na ten po liftingu :cry2:

MIKE

Opublikowano
trzaski ??:P wiesz ja jestem na poziomie kurcze jaki ten samochód jest "fajny xD" to wiesz nie bardzo dostrzegam jakieś tam trzaski :P
Opublikowano

No niestety jest kilka niedoróbek w tym aucie (polecam przejrzeć post z naszymi spostzreżeniami na temat plusów i minusów)-ale prawdopodobnie po 2007 zostały juz wyeliminowane.

Chodzi o trzeszczenie tapicerki w niektórych miejscach,a mnie zdecydowanie wkurza hałasująca na wybojah kanapa tylnia :jawdrop: (gdzieś w okolicach zaczepów poluzowała się i lekko się przesuwa na wybojach na tych zaczepach-stąd takie hałasy,stuki).

MIKE

Opublikowano
Wiesz-jak włącze radio to jest ok,ale nie w tym rzecz-auto nalezy do kategorii PREMIUM i nie powinno tam nic trzeszczeć :hand:

MIKE

Opublikowano
Wiesz-jak włącze radio to jest ok,ale nie w tym rzecz-auto nalezy do kategorii PREMIUM i nie powinno tam nic trzeszczeć :hand:

z mojej strony to byl taki "zenujacy zart odpowiadajacego"

natomiast zgadzam sie z toba w 100% ze nie powinno

zh
Opublikowano
to jeszcze mi powiedz jak sie pozbyc takich świerszczy i bedziemy kwita :roll2:

MIKE