Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem w trakcie kupowania e46 320d 2000r. Samochod ma na liczniku 230 tys kilometrow, lecz wydaje mi sie w dobrym staine technicznym, nie ma wyciekow i jest zadbany. Czy na taki samochod to jest duzy przebieg, ile mozna pokonac kilometrow tym modelem (orientacyjnie)?

Opublikowano

Nie patrz na przebieg kilometrów tylko na stan auta. Co z tego, że jakiś tam samochód ma tylko 100 tysi jak jeździła nim osoba, która nie dbała o auto, zwlekała z wymianą płynów, szybka jazda po dziurach, etc. A może być i autko z przebiegiem 250 000 zadbane - tzn. obsługa eksploatacyjna na bieżąco, dziury omijane, itp. :norty:

Jeśli autko jest zadbane, jeżdżone "normalnie", zadbane będzie dobrze. A tak tylko wspomnę, że większość aut (szczególnie z tego rocznika) ma cofane liczniki. Tutaj masz przynajmniej podany prawdziwy przebieg - oby :norty: :mrgreen:

Opublikowano
Znam czlowieka ktory Cinquecento zrobil 500tyś km bez remontu ale olej wymienial co 7 tys km i tylko pelny syntetyk, do dzis ten cienias smiga i ma sie lepiej niz jego rowiesnicy. Sąsiad nissanem pokonał 800tys km, i nic mu sie niedzieje, olej rowniez stosuje pelny syntetyk, z czasow szkonych kolega kupil malucha, wylał mineralny olej i zalał 1/2 syntetyk a potem fullsyntetyk i zrobil 200tys km. Moim zdaniem jesli zamierzasz kupic auto a poprzedni wlasciciel lał tylko fullsyntetyk to jest duze prawdopodobienistwo ze zrobisz 1 miln km lub nawet wiecej.
Opublikowano
Dzisiaj samochodzik idzie do dokladniejszego ogladniecia przes specjalistow, i jesli bedzie wszystko ok stane sie mam nadzieje szczesliwym posiadaczem e46 :)
Opublikowano
Sprawdz ilu mial juz wlascicieli ten samochod i czy byl serwisowany,znam handlarza ktory ma auta do 10 lat wygladaja super a porzebiegi maja po600tys km i dopiero kupujacy sciagaja kilometry i pchaja je dalej
Opublikowano
Sprawdz ilu mial juz wlascicieli ten samochod i czy byl serwisowany,znam handlarza ktory ma auta do 10 lat wygladaja super a porzebiegi maja po600tys km i dopiero kupujacy sciagaja kilometry i pchaja je dalej

nie przesadzaj :P

Opublikowano
Nie ma co gdybac czy 230 tys km to duzo czy malo, to tylko liczba :wink: . Trzeba zmierzyc kompresje silnika i bedzie wiadomo w jakim silnik jest stanie. Dodatkowo przygotuj sie na regeneracje/wymiane turbiny.
Opublikowano
Nie ma co gdybac czy 230 tys km to duzo czy malo, to tylko liczba :wink: . Trzeba zmierzyc kompresje silnika i bedzie wiadomo w jakim silnik jest stanie. Dodatkowo przygotuj sie na regeneracje/wymiane turbiny.

czemu od razu straszysz...czy turbina to regula :?:

Opublikowano

wieksze przebiegi robia niemcy swoimi furami w tym roczniku wiec sie nie mart :8)

230k dla BMW to dopiero rozgrzewka :diabel_faja: jesli oczywiscie bylo odpowiednio dbane :wink:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

czemu od razu straszysz...czy turbina to regula :?:

Turbina to delikatny mechanizm, o ktory trzeba dbac, nie gazowac zaraz po ruszeniu i po dojechaniu na miejsce przed wylaczeniem silnika odczekac chwile, zeby sie turbo zatrzymalo. Mimo wszystko niewiele osob tak robi, co obserwuje chocby na parkingach marketow, gdy po zaladowaniu zakupow od razu ruszaja. Postepujac w taki sposob, turbo predzej czy pozniej sie posypie.

Opublikowano
Przesadzasz, ze swoja drazliwoscia na temat mojej opinii dotyczacej turbiny :mrgreen:

nie tylko ty masz turbine...nie jest tak zle jak opisujesz...oczywiscie trzeba o nia dbac :P i nie strasz na poczatek kupujacych...w kazdym samochodzie co maja turbiny moze sie sypnac :roll:

Opublikowano
230 tkm przy dobrej eksploatacji to pikuś! Czasami po "wzorcowych" 80 tkm może samochód mieć w du... wiecej wymieszane!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz...dbac zamierzam, auto jest cudowne:)

moje kupowałem jak miało 4 lata i 232tyś km , po 2 latach nie mam zamiaru sprzedawać

Opublikowano
Mój wspólnik miał 325i z salonu , zrobił ponad 500 tys i autko chodziło jak burza , wiem bo często nim jeździłem . W tej chwili wszystkie normalne samochody z klasy średniej spokojnie robią pół miliona . Ja przed tym BMW miałem Lagunę z salonu , zrobiłem 440 tys. i sprzedałem bo już blacha próchniała , ale motor był ok . Myślę że o ile autko było o czasie serwisowane to ten przebieg jest mały . Przy okazji napiszcie czy trzeba zawory ustawiać w 320 d .