Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś miał już do czynienia z gazem sekwencyjnym , wtrysk SGI

w 523i i wie jak ona sprawuje się w autku.

Opublikowano
Ja mam sekwencyjną instalacje od 6 miesięcy i sprawuje się dobrze, zrobiłem na niej 20 000km i nie było z nią jeszcze żadnego problemu :mrgreen:
Opublikowano (edytowane)

Ja tak trochę nie na temat, ale bardzo blisko. ;)

Może i bumy nie lubią gazu, nie wiem nie mi osądzać. ;) Choć nie wierzę w to. Ale w całej tej usterkowości LPG w samochodach prawie wszystko zależy od gazownika. Jeśli będzie prawdziwym fachem, to przyłoży się i zrobi dobrze i nie będzie problemów. W przeciwnym razie :worried: :duh:

EDIT:

Podkreśliłem to i owo. ;)

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano

Co do stwierdzenia, że bumy nie lubią gazu... Hmm..

Jak przeglądałem fora innych marek to wynika że żaden samochód nie lubi gazu... Ale osobiście myślę że jest to kwestia gazownika i jakości instalacji.... Bo jak jest dobrze zrobiona instalka i raz na jakiś czas sie przejechać na Pb to wszystko powinno być ok.

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[...]Jak przeglądałem fora innych marek to wynika że żaden samochód nie lubi gazu... [...]

Hehe, trafne spostrzeżenie! Niestety LPG jest niewątpliwie ingerencją w fabryczny układ zasilania, jednak ze względu na koszty - warto.

Podstawa to DOBRY I SOLIDNY GAZOWNIK!!!!!

Kai
Opublikowano

Witam,

mam instalacje Zavoli IV generacji w modelu zgodnie z tematem.

Chwale sobie - i....o dziwo, uwierzcie mi ale nie czuje spadku mocy.

Pzdr

Przemek

Opublikowano
ja zrobilem swoja e39 520 z instalacja sekwencyjna 50 tysiecy i nie mialem zadnych problemow. instalacja zakladana rok temu Landi Lenzo a wlew do gazu mam pod klapka wlewu do paliwa. swietna sprawa
Opublikowano
Gazu to może nie lubić Ferrari :lol: Mój zaprzyjaźniony gazownik tylko się śmieje z takich tekstów a naprawdę się zna na rzeczy. Przejechałem już dużo kilometrów na Landi i złego słowa nie powiem :cool2:
Tomek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam dobrego i sprawdzonego gazownika w pomorskim, najlepiej z okolic Chojnic. Ktoś pomoże?

Z góry dzięki