Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A zapomniałem , ten dis V57 z kodowaniem , to jakaś lipa nieraz pracuje Ok a niekiedy nic nie chce robić , a gdy interfejs nie odczytuje poprawnie napięcia po kluczyku to już nie można zrobić prawie nic .

Pomaga wyłączenie Misuring w panelu admina ,ale nie zawsze , sam dis bez kodowanie śmiga bezproblemowo

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dobra, to jaka mam alternatywe? Wiemy juz ze INPA z silnikami N47 nie dziala ...
Opublikowano
Dobra, to jaka mam alternatywe? Wiemy juz ze INPA z silnikami N47 nie dziala ...

ISTA D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
potwierdzam Inpa dział z N47 :cool2:
Opublikowano
i tak trzymaj , z czegoś trzeba żyć ,pomagać też trzeba ale z rozsądkiem :cool2:
Opublikowano

To może napiszecie co i jak z INPIe zmieniacie, że bez problemu łączy się wam z N47.

Problem u mnie jest już zdiagnozowany, GT1 pokazuje że DPF do regeneracji, jednakże chciałbym jakoś też mój moduł podłączyć bo "check engine" występuje stosunkowo często - raz na dwa miesiące gdzieś ... w 99% przypadków samo znika po dniu bądź dwóch ale i tak chciałbym mieć coś w domu co pokaże mi blędy

Pozdr.

Opublikowano

Inpa działa tak:

DDE 7 dla N47 -----> DDE7N47.PRG ---------->DDE7N47.IPO

CFGDAT/E90 ------>EDIABAS\Ecu ----------->EC-APPS\INPA\SGDAT

:cool2: :search:

itd.itp

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Panowie jest inpa po polsku dla nowszych modeli ?

Bo jeden gosc z forum sprzedaje po pl cala :norty:

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Nie ma chyba że mu się nudziło bardzo i sobie tłumaczył wszystko po kolei

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No wlasnie a na allegro sprzedaje :mrgreen:
Opublikowano

dopoki nikt nie sprawdzi nigdy sie nie dowiemy czy to prawda ze ma INPA PL :)

ma problem z polaczeniem sie w INPA z czujnikiem deszczu, blad IFH 0009, gdy mialem zainstalowana INPA na XP nie bylo problemu, teraz mam na win7 i nie chce sie polaczyc. Czy moze mi ktos powiedziec gdzie tkwi problem ? jakiejs biblioteki brakuje ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

Jak jest sam sensor deszczu to aic.prg , jak sensor deszczu i czujnik światła to rls_ds2.prg

:cool2:

Generalnie nie odważył bym się kodować auta na win7 to jest jeden wielki emulator nie system , programowanie na win7 trwa kila razy dłużej , lipa ,lipa i tyle

I nie ma czym się chwalić że ktoś uruchomił Inpa na tym śmieciu .

Zawsze można mieć na komputerze 2 systemy i nie kombinować jak koń pod górę :nienie: , jak ktoś nie rozumie o czym piszę bardzo mi z tego powodu przykro . dodam że inpa stare auta najlepiej robi pod win 98

Inpa PL czy samo menu ? bo to wielka różnica

Pozdrawiam kombinatorów i normalnych ludzi :cool2:

Ps

ktoś na forum kiedyś napisał tłumacząc inpa robicie sobie krzywdę , popieram i pozdrawiam tego kolegę to szczera prawda :cool2:

Opublikowano
Co do sytemu win 7 64 to nie masz racji nic a nic ,Inpa ,ncs i winkfp smiga super bez zadnych krzakow ,esys lepiej jak na xp wiadomo dlaczego mało tego isid od nie dawna chodzi tez na 7 64 nie wiem co ten sytem Ci zrobil ze tak go nie lubisz jak dla mnie xp w dzisiejszych czasach jest za slaby

Nie lubię go bo programowania po com chodzi mi o procesory itp nie leci po I/O a tylko po API a to mi nie odpowiada , mnie nie interesuje piękna grafika i inne badziewia ale dostęp do DOS bawię się w dekompilacje i inne pierdoły , a COM Port ma być Port , USB to nie dla mnie i wirtualne porty ,pewnie dlatego :duh:

poza tym nadal korzystam a 98 który jest niezastąpiony do pewnych działań :cool2:

Opublikowano

ja mam wlasnie std tools 2.12 na win7 32, i do tego co mi potrzebne chodzi i wystarcza, czyli czytanie bledow i dodanie kilku opcji do auta w ncs.

Jak jest sam sensor deszczu to aic.prg , jak sensor deszczu i czujnik światła to rls_ds2.prg:

mam oba te pliki w c:/ediabas/ecu - mimo to nie dziala. jakis pomysl ?

a jak sprawdzic czy mam sam sensor deszczu lub sensor i czujnik swiatel ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Jak jest sam sensor deszczu to aic.prg , jak sensor deszczu i czujnik światła to rls_ds2.prg:

tool32

Opublikowano

tool32

jeszcze sie tym nie bawilem i niewiem jak to uzywac

Opublikowano

Kolego o czym ty piszesz ,podajesz link do szrotu , to strach podłączać do auta a o możliwościach w porównaniu do Inpa to jak rower Ukraina do BMW e60

Wyskoczyłeś z tym śmieciem nie powiem jak kto . :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dlatego pokazuje co wciskaja ludzia ja mam stare wersje sprawdzone i wszystko idelanie hula i nie zamirzam zmieniac :cool2:

jeden z forum to sprzedaje i rozsylwa pw...

Opublikowano
Jak to ads to nailepszy interfejs , szkoda że nie we wtyku OBD2 , po dodaniu przejściówki na 20 pin mamy obsługę od 90 do 2007 jednak wymaga fizycznego Portu .Ale ciekawe czy nie oszustwo bo na allegro są w opisach ADS a interfejs z kablem USB banda oszustów i debili co naciągaja ludzi :duh:
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Wyhamuj trochę kolego z językiem tutaj rozmawiamy o INPA a nie o sprzedawcach z Allegro.

sad_madman do aut z opisu musisz mieć "pełny" ADS i komputer z RS232, choć powoli ICOM z C kablem zaczyna doganiać cenowo ADS + komputer z RS232.

Opublikowano

Ok SORY

ICOM można już za 300 dolcy kupić .

A jak ktoś ma porządny komp to na Vmware pracuje z każdym interfejsem :cool2:

Opublikowano
  • Członkowie klubu
aktualnie jest sporo przecen u Chińczyków bo wprowadzają ICOM'a A2.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
jaka cena taki towar ale na 100% lepsze jak jakiś strucel 10 letni i DIS na vmware.