Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Wygląda że wyczerpałeś wszystkie możliwości.

Jeżeli masz w edibas.ini interface=STD:OBD i w obd.ini hardware=OBD i COM1 to są ustawienia ok.

Fejs nie wymaga żaden dedykowanej inpa.

Sprawdzone Drivery to od FTDI 2.08.14 ale widzę ze już są 2.08.24.

Spróbuj jeszcze z kolejnością podłączania interfejsu do auta i kompa. Czasami FTDI potrafi się zawiesić. Jeżeli nie to wymień na inna szt.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A w obudowie masz wogóle coś? Czy może ktoś podesłał ci dwa kabelki połączone czarnym plastikowym pudełeczkiem, pustym w środku...? :mrgreen:

Tak czy siak napisz do sprzedawcy, niech powie ci jak to uruchomić by zagadało.

Opublikowano

Mam problem z instalacja INPA versja 9.0.7 z neta ;p i mi wywala taki komunikat cos z rejestrem

REGISTRY VALUE FAILED SUBKEY

HKEY_LOCAL_MASCHINE/SYSTEM/CURRENTCONTROLSET/SERWICES/SERIAL

MAY BY THERE ARE PROBLEMS!

Pomoze ktos ???? co zrobic ??? widzialem ze tu tez ktos mial taki problem ale nikt nie napisal jasno co z tym zrobic ;/

Opublikowano

Otrzymałem e-mail z linkami od Viakena i instrukcją uruchomienia fejsa.

Udało się odpalić na Windows 7 32bit. Auto już przeskanowane.

Konfiguracja jest inna.

com2 1024 zamiast 4096, inpa,dis,ncsexpert vmwareplayer wszystko od viakena, linki na e-mail otrzymałem.

Aha sterowniki pasują ftdi 2.08.24 nie muszą być te od viaken, u mnie pojawił się BSOD na W7.

Opublikowano
A w obudowie masz wogóle coś? Czy może ktoś podesłał ci dwa kabelki połączone czarnym plastikowym pudełeczkiem, pustym w środku...? :mrgreen:

Tak czy siak napisz do sprzedawcy, niech powie ci jak to uruchomić by zagadało.

Tak jest popieram tak trzymać. :D

A moje zdanie , niby pasjonaci bmw a interfejsik najlepiej za 15 zł, to raz

:duh: Wiem, wiem, i od razu uprzedzę odpowiedź , każdy ma problem z kasą ja też.

Po drugi piszą na forum o pomoc bo : proste Viaken olewa gości co kupili za 5 zł.

Nie tak jak niektórzy sprzedawcy na tym forum.

:search:

A odnośnie problemu z instalka Inpa 9.7.0w ediabas hardware jest wszystko napisane jak sobie z tym poradzić

Jak masz problemy ze zmiennym środowiskiem w Windows , to zainstaluj nowszego ediabas , on sam przypisze wszystko jak trzeba

Jak nadal będzie lipa zapraszam na skype pomoc po zapoznaniu się z gościem kontoPKO

Sterownik to byle się zainstalował prędkość nie ma żadnego znaczenia numer portu bez znaczenia

Ważne żeby kabel był porządny.

A konfiguracja sprowadza się do kilku kliknięć jak się ma nasz programik

http://img856.imageshack.us/img856/724/konfig.jpg

Brawo nerwus

:cool2:

A i bym zapomniał pytanko do moedratorka

Czy wchodzę komuś w drogę może ??? , że usuwasz moje zdjęcia z Inpa PL

Auto reklama jest może zabroniona czy co masz za mało miejsca na forum , bo jakoś innym nie usuwasz zdjęć .

Proszę o odpowiedź

Opublikowano
Ja mam w inpa taka konfiguracje nie potrzebuje zadnych programikow wystarczy IPO odpowiednie.

Ja tam się nie znam ,ale wiem tylko tyle w inpa zmienia się tylko numer portu i typ interfejsu

Nic więcej nigdy nie musiałem zmieniać i myślę że nie będę musiał

Jak ktoś zmienia coś jeszcze to........... h...........

hhhhhhh

:cool2:

Opublikowano
  • Członkowie klubu
A i bym zapomniał pytanko do moedratorka

Czy wchodzę komuś w drogę może ??? , że usuwasz moje zdjęcia z Inpa PL

Auto reklama jest może zabroniona czy co masz za mało miejsca na forum , bo jakoś innym nie usuwasz zdjęć .

Proszę o odpowiedź

Moderator niczego nie wycinał.

Opublikowano

O kurka , proszę o wybaczenie Przepraszam :cool2:

:cry2:

Starzeje się i wali mnie skleroza ,najgorsze że to zauważam :duh:

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ale starasz się to ważne :norty:
Opublikowano

Prosze o pomoc.Zakupilem fejsa na ObdI i ObdII dostalem instrukcje jak skonfigurowac ustawienie portow i tak zrobilem .lecz ze na lapku mam. win 7 homet to zinstalowalem virtualbox bo na win 7 nie ruszy ncs.

I teraz tak podpinam do auta w srodku kontrolka na kablu sie swieci wlanczam inpe i nie ma polaczenia.czy w samym programie tez musze zmienic te porty?jesli tak to prosze o podpowiedz co i jak ruszyc

Opublikowano
Sprzedawca fejsa nie udziela takich instrukcji? A jaki to fejs i ile kosztował?
Opublikowano
Kosztowal okolo 100 zl z aktywnym zaplonem podobno.sprzedawca dal instrukcje i zrobilem tak jak polecil moze musze gdzies w programie do diagnostyki przestawic te porty bo w win xp to zrobilem
Opublikowano

koledzy

będzie ktoś uprzejmy podać linka do DIS v57 DE (+ kodowanie, j.niemiecki) - gotowiec pod Vmware

pozdrawiam

Opublikowano
Chyba rozwiązałem problem.Zainstalowałem tylko inpa a znalazłem instrukcję gdzie jest pokazane żeby po jej instalacji poszukać odpowiedni folder i w nim uruchomić jeszcze jedną instalację i tak zrobiłem to wszystko na wirtualnej maszynie z win xp teraz czekam do jutra i się okaże czy będzie się łączyć z autem.mam nadzieję że tak
Opublikowano

Laczy sie tylko przez gniazdo pod maska w kabinie nie chce moze jakies zle sterowniki pod OBD II?

Pytanie czy moge testowac inpe i ncs na zapalonym silniku bo dzis na zaplonie wyczerpalo mi baterie

Opublikowano

Auta przejściowa maja dwa gniazda

Pod paska właściwe tam jest wszystko

W kabinie obd , tu jest tylko silnik i prawie zawsze nie ma napięcia po kluczyku . do diagnostyki jak najbardziej na odpalonym jak chodzi o parametry na żywo

:nienie:

Nie kasuje się błędów , nie programuje itd. Na odpalonym silniku

Ncexpert i nfs są do kodowania i programowania i nie radze kombinować cokolwiek na odpalonym aucie.

Bmw jak i inne auta nowsze do programowanie wymaga prostownika zewnętrznego ninim. 30A 13.8V

Opublikowano
Wykonałem dziś test przelewowy wtryskiwaczy i pierwszy wtryskiwacz zachowuje się dokładnie jak na tym zdjęciu http://img88.imageshack.us/img88/5435/cimg1788e.jpg

Pytanie czy mój problem rozwiąże wymiana/regeneracja wtrysku?

tomek020 czy niskie ciśnienie na listwie cr może być spowodowane lejącym wtryskiem?

A jak myslisz? Pewnie ze tak, najczesciej pada przelew w tych silnikach zawor i pompa wstepna.

Zawsze zaczynam od wtryskow tak jak na foto

że z opóźnieniem ale dla potomnych podsumuję swój problem.

Silnik coraz ciężej palił na ciepło, aż w końcu całkiem przestał, na zimno palił ok. Problem - lejący wtrysk, regeneracja wtrysku i jak ręką odjął. Dziękuje kolegom za porady.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

proszę o rozkodowanie błędów:

e18f (MOSTGW) - nie ma nigdzie opisu

5F1A Performance reduction - redukcja wydajności? o co chodzi?

Opublikowano

Jakie auto?

Mi wygląda na błąd w magistrali optycznej , tam jest ustawianie mocy świecenia światłowodów tak ja sobie to tłumaczę ale pewności żadnej nie mam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
e60 04r
Opublikowano

To wygląda mi na światłowód powinien redukować moc świecenia do minimalnej wymaganej jak jest mu nie potrzeba . Może się mylę, ale obadaj jak on świeci w stanie pracy i spoczynku.

Może ktoś z większym doświadczeniem w światłowodach odpowie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jeszcze tylko powiedz o jaki światłowód chodzi