Skocz do zawartości

Czy wasze BMW E36 myszkuje na rownych nawierzchniach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moje pytanko brzmi tak samo jak w temacie, mam 318i i na równych nawierzchniach przy prędkościach wyższych niż 60km/h zaczyna myszkować po drodze :/ czasami strach jechać powyżej 130 bo jak rzuci na bok to można sie niezłe przestraszyć...

Ma ktos podobna sytuacje ze swoim autem ??

Opublikowano
Auto ma jechac jak po sznurku czy to bedzie 1oo czy 200 km/h nie ma ruznicy . Macie cos rozwalone albo zle ustawion w zawieszniu . lub gumy z buble gum . NIMA TAKIEGO NUMERU !!! Jakie kolwiek odchylki od idealnj jazdy sa nie do wybaczenia . nalerzy znalesc przyczyne .
Opublikowano
Auto ma jechac jak po sznurku czy to bedzie 1oo czy 200 km/h nie ma ruznicy . Macie cos rozwalone albo zle ustawion w zawieszniu . lub gumy z buble gum . NIMA TAKIEGO NUMERU !!! Jakie kolwiek odchylki od idealnj jazdy sa nie do wybaczenia . nalerzy znalesc przyczyne .

Witas ma rację. Ja gdy prawie 4 lata temu kupiłem bumę to latałem po szosie, a im większa koleina po tirze była, tym mocniej pot mi kapał z czoła na kierę. :zlosc: :mad2: To jest niebezpieczne :police: i uciążliwe. Zmieniłem kapcie i pomogło, później sworznie i jest git. Naprawdę komfort jazdy wzrósł. :dance:

Opublikowano
LUcas !! ja sam umylem swoja BMw wsiadlem za kolko panna mloda obok mnie i z otwartym dachem czysciutka jak igielka na wloczonych lampkach . przy muzyce nastrojowej wybranej do tego celu pomknalem do slubu I nikt sie tego nie spodziewal a za KAMERDYNERA KIEROWCE robilem ja > PROSTE .TYLKO najlepiej jak bys mial dwu drzwiowe auto . bo jak masz 4 furtki to tak nie badzo . .w 4 furtkach jest miejsce na kirowce a w 2 nie . (ODZIELNEGO)
Opublikowano
LUcas !! ja sam umylem swoja BMw wsiadlem za kolko panna mloda obok mnie i z otwartym dachem czysciutka jak igielka na wloczonych lampkach . przy muzyce nastrojowej wybranej do tego celu pomknalem do slubu I nikt sie tego nie spodziewal a za KAMERDYNERA KIEROWCE robilem ja > PROSTE .TYLKO najlepiej jak bys mial dwu drzwiowe auto . bo jak masz 4 furtki to tak nie badzo . .w 4 furtkach jest miejsce na kirowce a w 2 nie . (ODZIELNEGO)

:shock: Dobre!!:D :cool2: Nawet mi to nie przeszło przez myśl. Fajnie by było jadąc do koscioła walnąć gdzieś kółeczko, albo polecieć bokem na rondzie. He he, aż się śmieje sam do siebie :D:twisted2: :wink: Opcja jest ciekawa, ale chyba niekoniecznie przejdzie w moim przypadku. :? Wiesz... :silenced: ;)

A tak i przy okazji miałbym przyjemność bryknąć się lepszym furakiem niż mój. :mrgreen: :dance: I dopiero bym zapamiętał ten dzień. :twisted2:

Sorrki za OT.

Sl no to dobrze cieszę razem z Tobą, tylko co to pomogło autorowi postu? Nie gniewaj się ale... :roll:

Opublikowano
niestety ale znalazlem leprzego ode mnie na foru wiec musze sie podciagnac aby nie zabral mi mojgo pierwszego miejsca tak cierzko wywalczoneo !w pocie klawiatury
Opublikowano
lukasik bokim? to ma byc sznyt elegancja . panna mloda ma sie czuc jak Bogini a nie jak worek kartofli POZATYM DO NASTROJOWJ MUZYKI NIE WYPADA . Co innego potem osemki i osemki nawet bokiem jak bedziesz takim cyrkowcem . A ona zakocha sie w tobie poraz drugi .(MARZENSTWO TO KOMPROMIS JEDNEJ JAK I DRUGIEJ STRONY WTEDY JEST UDANE )
Opublikowano
niestety ale znalazlem leprzego ode mnie na foru wiec musze sie podciagnac aby nie zabral mi mojgo pierwszego miejsca tak cierzko wywalczoneo !w pocie klawiatury

Gratuluję poczucia humoru i samokrytycyzmu. :cool2: Chyba Cię ciężko z równowagi wyprowadzić? :cool2: ;) Witas, jeśli masz ochotę, to zainstaluj sobie Firefoxa - będzie Ci podkreślał podczas pisania na czerwono "to i owo". :think: Oczywiście tylko troszeczkę sugeruję, bo wiadomo... różnie to bywa. :D

Dla niezorientowanych, Firefox, to przeglądarka internetowa. To samo co Internet Explorer, tylko lepsze. :!: :twisted:

EDIT:

lukasik bokim? to ma byc sznyt elegancja . panna mloda ma sie czuc jak Bogini a nie jak worek kartofli POZATYM DO NASTROJOWJ MUZYKI NIE WYPADA . Co innego potem osemki i osemki nawet bokiem jak bedziesz takim cyrkowcem . A ona zakocha sie w tobie poraz drugi .(MARZENSTWO TO KOMPROMIS JEDNEJ JAK I DRUGIEJ STRONY WTEDY JEST UDANE )

Kiedyś wracając do domu z moją Lubą, po drodze dojrzałem taki pusty i spory placyk wysypany żużlem. Myślę wpadnę na kółko albo dwa. Oczywiście poinformowałem o co chodzi i dawaj... 4 bęcale. :roll2: Pytam się jak było i usłyszałem... że nawet fajnie :shock: :8) Duma mnie rozpierała. :dance:

Co by nie robić OT. Miałem założone tylko 205 x 15 Continentale i nosiło, a kumpel miał w Omedze to samo tylko 225 x 15 mówił, że czasami jeździł po 80 km/h. Czyżby zbieg okoliczności z tymi oponami? :think: I parę innych głosów podobnych słyszałem.

Opublikowano
placyk , 4 bece oj posadza nas o jakies zboczone mysli .... a Jerzeli chodzi o fajer foxa to sie przestrasze i nic nie napisze jak mi czerwono miedzy oczami sie zrobi .
Opublikowano
Merytorycznie nic nie wnosza te "umizgi" wiec luzik :cool2: Do autora postu, sprawdz sobie zawieszenie na szarpaku, w chwile powiedza Ci co jest ewentualnie do wymiany, geometrie sprawdz na plycie. Koszty to zadne a masz pelen przeglad sytuacji bo na czuja nikt Ci nie powie co to moze byc z racji tego ze w zwieszeniu BMW jest duzo elementow ktore mogly dac ciala. U mnie w lecie przy 205 lata na koleinach, w zimie na 185 ani drgnie... Ale to u mnie gdzie zawieszenie mialem sprawdzane tuz przed nowym rokiem i wiem ze jest w 100% sprawne, moge wiec to zwalic na opony, pozdrawiam!
Opublikowano
Merytorycznie nic nie wnosza te "umizgi" wiec luzik :cool2: Do autora postu, sprawdz sobie zawieszenie na szarpaku, w chwile powiedza Ci co jest ewentualnie do wymiany, geometrie sprawdz na plycie. Koszty to zadne a masz pelen przeglad sytuacji bo na czuja nikt Ci nie powie co to moze byc z racji tego ze w zwieszeniu BMW jest duzo elementow ktore mogly dac ciala. U mnie w lecie przy 205 lata na koleinach, w zimie na 185 ani drgnie... Ale to u mnie gdzie zawieszenie mialem sprawdzane tuz przed nowym rokiem i wiem ze jest w 100% sprawne, moge wiec to zwalic na opony, pozdrawiam!

Mam podobnie, zawias zdrowy, latem na 205 w koleinach nieco ciaga, na zimowkach 185 jedzie prosto. Jednak na rownej drodze niezaleznie czy jade 50 czy 150 zarowno na letnich jak i na zimowkach auto trzyma tor jazdy wrecz idealnie, w sumie BMW slynie z idealnej trakcji. Plywanie auta moze wywolac zuzyte zawieszenie (gumy, sworznie, tuleje jak i amortyzatory). Jednak jak auto bylo "prostowane" lub skladane z 2 to raczej norma :norty:

Opublikowano
Witam. Moje pytanko brzmi tak samo jak w temacie, mam 318i i na równych nawierzchniach przy prędkościach wyższych niż 60km/h zaczyna myszkować po drodze :/ czasami strach jechać powyżej 130 bo jak rzuci na bok to można sie niezłe przestraszyć...

Ma ktos podobna sytuacje ze swoim autem ??

czytajcie...on pisze ze na rownej drodze...o koleiny nie chodzi

Opublikowano

Co do jazdy po rownej drodze:

W 320I mialem zawias z zerem luzow, niestety amory byly wyprane, przod mial po az 50%, tyl w miare 80%, po zmianie amorow jak reka odjal :cool2:

Opublikowano
Na rownej nie ma prawa biegac na dowod czego podam sytuacje z dzis, jadac bez trzymania kierownicy ze 300m dojezdzajac do swiatel bunia nie poszla w zadna strone ani troche. Dalej twierdze, jechac do diagnosty i sprawdzic, koszty niewielki, bo tutaj to takie na dwoje babka wrozyla, moze sie udac ze sie trafi z diagnoza a mozna pol zawieszenia wymienic idac za radami a okaze sie ze szkopul tkwi gdzie indziej...
Opublikowano

takie gdybanie w niczym nie pomoze...

jedynie co to sparwdz u diagnosty...

ogladnij kola... czy nie ma babli... itd...

na 99% pewnie masz juz cos wytluczone... laczniki stabilizatora tuleje... wiele moze tego byc...

PS. witas nie robie tego na zlosc Tobie... ale to az zle sie czyta w pewnym momencie nie wiadomo o jaki wyraz chodzi... zadaj sobie troche trudu i sparwdz w wordzie na google... albo w slowniku...

Opublikowano
Wiem ale to jest silniejsze o de mnie raz pisze dobrze a zaraz zle . musze tego foxa zainstalowac ale na pewno to potrwa . I na pewno sie nie gniewam . Z dyktanda najleprza ocene jaka dostalem byla 3 z trzema minusami . chyba za checi i za postepy (bylem dumny i blady ) (skal obowiazujaca ocenowa od 2 do 5 )