Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wsiadam dzisiaj do auta, chce wlaczyc plyte a tu pojawia sie kominitak NO DISCS wychodze sprawdzam magazynek w zmieniarce - załadowane wszystkie 6 płyt...

Macie na to jakąś rade ?? probowałem z oryginalnymi cd i nic to nie dało... jak włoże magazynek do zmieniarki to zachowuje sie normalnie tzn słychać jak sprawdza każdą płyte...

Opublikowano
witam. miałem kiedyś podobny problem w sony, zaczeło sie tak jak u ciebie, że "niewidziało" płyt, a potem jak tylko przełączyłem radio na cd to się wyłączało całkowicie. pomogło resetowanie przez odłączenie zasilania radia na noc. narazie (ok.1.5 roku) jest OK
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
Moze wilgoc? Moze para wodna sie skondensowala na plytkach? Wez magazynek z plytkami do domu i pozwol mu sie ogrzac i wysuszyc.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

mam ten sam problem :(

tylko że u mnie nie da się wyciągnąc magazynka... podejrzewam że któras z płyt obsunęła się z podajnika :(

Opublikowano
mam ten sam problem

tylko że u mnie nie da się wyciągnąc magazynka... podejrzewam że któras z płyt obsunęła się z podajnika

No to grabula! Ja mam ten sam problem. Zdarzylo sie to w ostatni dzien przed wyjazdem do roboty i zdazylem tylko wyciagnac zmieniarke z samochodu. W domu podalem zasilanie, ale ni pieruna, po nacisnieciu wiadomego przycisku tylko robilo bzyt-bzyt i guzik dalej.

Przelozylem to do powrotu, nie obejdzie sie bez otwarcia obudowy.

Pewnikiem jakies mechaniczne zaciecie...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
mam podobną sytuacje, wyswietla "no disc" czy komus udało sie zlokalizowac jakaś sensowną przyczynę?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem taką sytuację jak opisujesz. Pojawił się napis no disc. Wyjąłem całą zmieniarkę i okazało się, że jedna płyta się zacięła i nie szło wyciągnąć magazynka. Musiałem rozebrać delikatnie zmieniarkę i wyjąć płytę. Jest to prosta sprawa ale trochę rozkręcania od 3 miesięcy mam spokój zobaczymy co będzie dalej. Nastepnym razem zrobię relację foto.

pozdr.

Opublikowano

Witam.

Koledzy jeśli już rozkręcicie zmieniareczkę to przygotujcie sobie WD40 do przesmarowania wszystkich cięgien i zawiasików w tejże zmieniarce, oraz Izopropylen którym nie zaszkodzi przeczyszczenie soczewki czytnika laserowego(najlepiej popsikać na soczewke i przetrzeć delikatnie patyczkiem do uszu, nie używajcie innych alkoholi ponieważ na soczewce jest "filtr" ktory inne specyfiki mogą zmyć a wtedy laser do wymiany).

Takie zabiegi proponuje na początek.Jeżeli usterka nie ustąpi to już należy przemierzyć układ sterowania.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
U mnie też takie cos występowało i to była wina sprężynki która była juz wychodzona i przez to nie podawało płyt. Oddałem do serwisu i wszystko działa.