Skocz do zawartości

Komunikat w radiu NO DISCS co z tym zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wsiadam dzisiaj do auta, chce wlaczyc plyte a tu pojawia sie kominitak NO DISCS wychodze sprawdzam magazynek w zmieniarce - załadowane wszystkie 6 płyt...

Macie na to jakąś rade ?? probowałem z oryginalnymi cd i nic to nie dało... jak włoże magazynek do zmieniarki to zachowuje sie normalnie tzn słychać jak sprawdza każdą płyte...

Opublikowano
witam. miałem kiedyś podobny problem w sony, zaczeło sie tak jak u ciebie, że "niewidziało" płyt, a potem jak tylko przełączyłem radio na cd to się wyłączało całkowicie. pomogło resetowanie przez odłączenie zasilania radia na noc. narazie (ok.1.5 roku) jest OK
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
  • Autor
dzieki nie wpadlem na odlaczenie aku oby pomoglo
Opublikowano
mialem identyczny problem ale u mnie przy zmieniarce poluzowala sie jedna z wtyczek[/img]
Opublikowano
Moze wilgoc? Moze para wodna sie skondensowala na plytkach? Wez magazynek z plytkami do domu i pozwol mu sie ogrzac i wysuszyc.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

mam ten sam problem :(

tylko że u mnie nie da się wyciągnąc magazynka... podejrzewam że któras z płyt obsunęła się z podajnika :(

Opublikowano
mam ten sam problem

tylko że u mnie nie da się wyciągnąc magazynka... podejrzewam że któras z płyt obsunęła się z podajnika

No to grabula! Ja mam ten sam problem. Zdarzylo sie to w ostatni dzien przed wyjazdem do roboty i zdazylem tylko wyciagnac zmieniarke z samochodu. W domu podalem zasilanie, ale ni pieruna, po nacisnieciu wiadomego przycisku tylko robilo bzyt-bzyt i guzik dalej.

Przelozylem to do powrotu, nie obejdzie sie bez otwarcia obudowy.

Pewnikiem jakies mechaniczne zaciecie...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
mam podobną sytuacje, wyswietla "no disc" czy komus udało sie zlokalizowac jakaś sensowną przyczynę?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem taką sytuację jak opisujesz. Pojawił się napis no disc. Wyjąłem całą zmieniarkę i okazało się, że jedna płyta się zacięła i nie szło wyciągnąć magazynka. Musiałem rozebrać delikatnie zmieniarkę i wyjąć płytę. Jest to prosta sprawa ale trochę rozkręcania od 3 miesięcy mam spokój zobaczymy co będzie dalej. Nastepnym razem zrobię relację foto.

pozdr.

Opublikowano

Witam.

Koledzy jeśli już rozkręcicie zmieniareczkę to przygotujcie sobie WD40 do przesmarowania wszystkich cięgien i zawiasików w tejże zmieniarce, oraz Izopropylen którym nie zaszkodzi przeczyszczenie soczewki czytnika laserowego(najlepiej popsikać na soczewke i przetrzeć delikatnie patyczkiem do uszu, nie używajcie innych alkoholi ponieważ na soczewce jest "filtr" ktory inne specyfiki mogą zmyć a wtedy laser do wymiany).

Takie zabiegi proponuje na początek.Jeżeli usterka nie ustąpi to już należy przemierzyć układ sterowania.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano

Cześć

No to i ja się dołączę bo te same mam objawy.

Czym innym można wyczyścić soczewkę bo nie mam Izopropylenu

Opublikowano
U mnie też takie cos występowało i to była wina sprężynki która była juz wychodzona i przez to nie podawało płyt. Oddałem do serwisu i wszystko działa.