Skocz do zawartości

WIEM JAK ZROBIC 300KM i wiecej w 3.0 dieslu M57.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

mam do sprzedania e-46 z 3l dizelkiem.

obecnie ustawiony jest na 260KM. ale jezdził juz majac blisko 300KM!!!!

chetnie powiem jak zrobic taka moc w podobnych silnikach i oczywiście jeszcze chetniej sprzedam swojego PUPILA!!!

POWÓD? chce kupic cos z silnikiem BI turbo albo 535d albo x3 bi turbo.

w tym silniku bez problemu 350KM da sie zrobic.

zapraszam na www.poupee.pl/smigacz

znajdziecie tam duzo fotek zrobionych dzisiaj oraz fajny wyscig!!!!

zmasakrowałem bmw M6 509KM

niemożliwe? sami zobaczcie.

pozdrawiam.

ps. m-57 to niewiarygodny silnik znam patent nawet na 450KM ale troszke ryzykowny:)

Opublikowano
Te bzdury z M6 to sobie daruj. Gość w M6 był kiepski, a ty wierzysz że 330d jest szybsze, nawet z 450 KM. Fajną reklamę sobie robisz, żeby tylko sprzedać, dobre sobie.
E 36 320i '96
Opublikowano

o rany! skad w tobie tyle agresji???

to nie są bzdury tylko fakt. to ze kierowca pierdoła prowadził to równiez fakt!!!

m6 miało potencjał zeby wygrac ten wyscig ale nic nie zmieni faktu ze do 120km/h nawet jesli by siedział znamienity kierowca , m6 odeszło by max o pół długości samochodu.

czas jaki uzyskałem do 100km/h to 5,1s a na 400m 13,68s.

pewnie byłes na tym wyscigu to wiesz ze rajd ten anulowano z przyczyn technicznych ?!!!! a jak sie okazało przyczyna techniczna to fakt ze włascicielem pojazdu był główny sponsor imprezy a kierowcą jego syn!!!

podszedł do organizatora i po chwili z głosnikow usłyszec mozna było ze musimy powtórzyc wyscig!!!! krew mnie zalała bo nie dali mi godziny aby ostudzic dizla a temperatura była okolo 30stopni. z tym czasem miałbym 3 miejsce. żal ale ja nie szukam wrazen z wyscigow poprostu to lubie i pierwszy raz w zyciu startowałem w czyms takim. zwiekszanie mocy to hobby!!!!

a tak dla twojej informacji to wiem ze jesli by dopracowac system podania propan-butan dodatkowo mozna zwiekszyc moc nawet o 100% ale to bardzo ryzykowne i lubi sobie czasem cos rozsadzic:) wtedy jestem tego pewny nawet m6 nie da rady dizlowi 1,9tdi w seacie leonie!!!!

nic nie zmieni faktu ze mam moment obrotowy wiekszu prawie o 200Nm od m6 stad wyrównane szanse do 100km/h. oczywiscie powyzej 120km/h m6 pokazuje co potrafi i 10 cylindrów oraz 5l jest naprawde mocne!!! wkoncu to 509KM a jak pewnie wiesz konie to prędkośc a Nm to przyspieszenie.

pozdrawiam i mniej agresji:) to tylko zabawa!!! nie ma powodu zeby kogos tak surowo osądzac zwłasza ze nic o mnie nie wiesz!!!:)

a z tą reklama :) to nie widze powodu dlaczego nie mozna sie reklamowac podając fakty!

miłego dnia! :D :D

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dokładnie, zapodaj wykres z hamowni i wynik na 1/4 mili, bo moje zmapowane 325i E36 wciąga lewą dziurką koncowego wydechu 330d.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
witam wszystkich.

mam do sprzedania e-46 z 3l dizelkiem.

obecnie ustawiony jest na 260KM. ale jezdził juz majac blisko 300KM!!!!

chetnie powiem jak zrobic taka moc w podobnych silnikach i oczywiście jeszcze chetniej sprzedam swojego PUPILA!!!

Kolego nie rób zamieszania na forum i ogłoś się w dziale SPRZEDAM.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

witam wszystkich:)

postaram sie jutro wstawic fotke z pomiaru na hamowni:)

dla wszystkich niedowiarków!!!

w wyscigu autko miało 5,1s do 100km/h

400m przejechało w 13,83s

to był program tylko na wyscig na codzien jeżdze na priogrami dajacym 6s do 100km/h i czas na 400m 14,1 jest bezpieczniejszy dla silnika!!!

miałem juz okazje stanąc z dobrym kierowcą w e36 m3 :):):)

i nie dał mi rady :):):) zastanawiam sie jak wypoadł by 2,5i? jaki masz moment? ile koni? ile waży? jesli udało ci sie przekroczyc 200KM i odchudzic do 1000kg jest szansa ze autko mogło by sie zbliżyc"do dziurki wylotowej wydechy 330d"

hihih taki żarcik!

panowie to tylko zabawa jesli ktos chce sie sprawdzic zapraszam ! po co próby obnarzenia czy to tylko reklama czy prawda ja podaje fakty .

a moc to moje hobby i lubie czasem mocno wystartowac. zapraszam jesli jktos chce suie sprawdzic.

pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
jeżeli to miałaby byćreklama auta to mało skuteczna. Jeżeli to miałoby mieć 300KM lub 260 to napisz ile przejechałeś kilometrów (bo już może być styrany silnik). I raczej strach brać coś takiego
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
witam wszystkich:)

postaram sie jutro wstawic fotke z pomiaru na hamowni:)

dla wszystkich niedowiarków!!!

w wyscigu autko miało 5,1s do 100km/h

400m przejechało w 13,83s

to był program tylko na wyscig na codzien jeżdze na priogrami dajacym 6s do 100km/h i czas na 400m 14,1 jest bezpieczniejszy dla silnika!!!

miałem juz okazje stanąc z dobrym kierowcą w e36 m3 :):):)

i nie dał mi rady :):):) zastanawiam sie jak wypoadł by 2,5i? jaki masz moment? ile koni? ile waży? jesli udało ci sie przekroczyc 200KM i odchudzic do 1000kg jest szansa ze autko mogło by sie zbliżyc"do dziurki wylotowej wydechy 330d"

hihih taki żarcik!

panowie to tylko zabawa jesli ktos chce sie sprawdzic zapraszam ! po co próby obnarzenia czy to tylko reklama czy prawda ja podaje fakty .

a moc to moje hobby i lubie czasem mocno wystartowac. zapraszam jesli jktos chce suie sprawdzic.

pozdrawiam wszystkich.

fajnie 6 sekund 260 konnym silnikem, nowa 335 bi turbo nie ma takich osiagniec, jestes naprawde niesamowity.

Opublikowano
Robisz sobie zla reklame jezeli chcesz sprzedac ten samochod,po co komus auto do remontu,przy takiej jezdzie to nie tylko silnik ale i cala reszta jest do....sory koledzy ale tak katowac maszyne?
Opublikowano

Kolega robi trochę zamieszania , to fakt, ale ktoś kto nie jezdził 330d nie ma pojecia co to za bestia :mrgreen: 300 KM w M57 to żaden wyczyn, mam kolege w Poznaniu który już dawno ma 280 na ulicę.

Z tym M6 to lekka przesada, chociaż ja mogę smiało gonić Imprezy STi ze słabymi kierowcami.

Czekamy na wykres z hamowni lub filmik :D

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Członkowie klubu
Opublikowano
ja z innej beczki.

takie wyścigi w środku Łodzi macie?

Pozazdrościć

W TV o tym mówili :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
to moze kolega zdradzi ta tajemnice co zrobić zeby mieć te 300km, pozatym czemu wszyscy kupują diesle do ścigania montują chipsy to są auta do normalnej jazdy mają mało palić i dobrze jecheć
Opublikowano

Kurczę, faktycznie tutaj na forum się coś złego dzieje...chłopak chciał się pochwalić swoim hobby, a tu od razu jakieś ostrzeżenia oraz widoczna zazdrość :mad2: Ja nie popieram tuningowania samochodów, a tym bardziej diesli ( to nie samochód do wyścigów!), ale jak kolega ma pieniądze, czas i zapał to niech się bawi. W końcu to jego pieniądze. Poza tym wydaje mi się, że kolega nie chciał tu nic reklamować tylko podzielić się swoimi wrażeniami. Na koniec:kolega założył 3 wątki zapewne przez przypadek.

P.S.Do Dragon240-kolega założył 3 wątki zapewne przez przypadek, ale to nie powód żeby tak wrogo pisać...

Freude am fahren...
Opublikowano
Kurczę, faktycznie tutaj na forum się coś złego dzieje...chłopak chciał się pochwalić swoim hobby, a tu od razu jakieś ostrzeżenia oraz widoczna zazdrość :mad2: Ja nie popieram tuningowania samochodów, a tym bardziej diesli ( to nie samochód do wyścigów!), ale jak kolega ma pieniądze, czas i zapał to niech się bawi. W końcu to jego pieniądze. Poza tym wydaje mi się, że kolega nie chciał tu nic reklamować tylko podzielić się swoimi wrażeniami. Na koniec:kolega założył 3 wątki zapewne przez przypadek.

P.S.Do Dragon240-kolega założył 3 wątki zapewne przez przypadek, ale to nie powód żeby tak wrogo pisać...

Hey, ale tu nie chodzi o hobby, tylko o to, że czekamy na jakieś potwierdzenie tego co założyciel tematu uzyskał. Bo zdjęcia wyścigu nic nie mówią. Po za tym mało kto uwierzy w to, że BMW kolegi dało radę M6. Ok, kierowca M6 mógł być "cienki", ale wtedy... czym tu się chwalić? :D Po prostu cały ten wątek zabrzmiał jak chęć wypromowania auta, które autor chce sprzedać, a nie jak chęć podzielenia się z nami swoimi dokonaniami :D

:)
Opublikowano
nie jestem pewny ale jak mozna być cienkim kierowcą m6 zdaje mi sie ze to automacik elektroniki napewno mosiada mase wiec nic tylko gaz do dechy i jazda, nawet jak zamieli nawet jak nie zrobi tej procedury startowej zeby startowala z borotów to itak e46 nie ma szans w wersji 330d ten kloc waży 1700kg. Nie naskakuje na kolege bo mu auta zazdroszcze czy coś wręcz przeciwnie sam mam 330d i lubie to auto wiem ile potrafi. W M5 zeby miec te 507ps trzeba przestawic coś i tym kompie ale nawet na seryjnych 400 M6 napewno dala by rade.
Opublikowano
jakos nie moge w to uwiezyc . flagowke 5litrow m6 objechales klekotem no no masz etat w f1 jak przejda na rope . A tak bez jaj POJEZDZIJ M5 lub M6 albo chociasz M3 nowym nie wspomne o ferarii albo wystartuj w 1/4 mili ale na prawdziwych zawodach a potem sam zobaczysz . ze to co dla ciebie bylo szczytem osiagniecia dla nich jest podstawa do dalszej modyfikacji . Ja wiem ze masz waleczne serce ale chlopaki lamia 9 a ty jestes na 13 gornej wiec ??? sam musisz sobie odpowiedziec . pomijajac fakt ze jak ty przelanczasz biegi przy 4.5 tys to M6 ma jeszcze nastepne 4.5tys bez rozlanczania napedu . przemysl to .
Opublikowano

A kolego zakładający wątek jakie masz numery rejestracyjne??

Bo widziałem zdjęcie z tych wyścigów i faktycznie na nich jest star M6 kontra E-46 combi w czasopiśmie Motor i E-46 lepiej staruje

Fakt jest jeden kolega objechał kierowce auta a nie auto bo M6 wygra właśnie długimi biegami no i ciekawe jak skrzynia wytrzyma to w dieslu??

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.