Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale w 728 trzeba wciskać pedał na maxa bo inaczej to tramwaje Cię wyprzedzą (o Lanosach nawet nie wspominając). :P

mialem 325 z ta sama skrzynia jaka byla w 728 przed steptronikiem

325 ma 1 kon mniej i ciut mniejszy moment od 2.8

no i moje cabrio to byl w sumie mol mimo ze duzo lzszejsze od 728

wiec moge sobie wyobrazic ze 728 demonem szybkosci nie jest

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
  • Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Demonem prędkości to jest 4.4 w zwyż ! co tu dużo mówić !

Dlatego prosta zasada albo kupuje mały silnik albo poprostu mega zapierdalacz

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Nie wiem kto wam powiedział że 728i jest powolne mój ojcieć ma e-38 99rok 735iA w tiptronicu i wiecie ze jest wolniejszy od 728?????

Zresztą zajrzyjcie do danych aut w dziale samochody 728 w manulau ma do setki 8,4 sekundy a 735iA 8,8 według testu a nie danych producenta a spalanie o 1,5 litra mniejsze nie piszczcie bajek ze was tramwaje wyprzedzą bo 95% zwykłych aut jakie u nas jeżdż a nie dogoni 728

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Nie wiem kto wam powiedział że 728i jest powolne mój ojcieć ma e-38 99rok 735iA w tiptronicu i wiecie ze jest wolniejszy od 728?????

Zresztą zajrzyjcie do danych aut w dziale samochody 728 w manulau ma do setki 8,4 sekundy a 735iA 8,8 według testu a nie danych producenta a spalanie o 1,5 litra mniejsze nie piszczcie bajek ze was tramwaje wyprzedzą bo 95% zwykłych aut jakie u nas jeżdż a nie dogoni 728

Według posiadanych tabel dane są troszke inne bo

735iA - ma 8,2 do setki

728i - ma 8,6 do setki

PS. Fajny nick, nie ma co :8)

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
albo mi sie zdaje albo to E38 to jest "7ki" z bmw-sport
Opublikowano
powiedzcie mi panowie jak ze zuzyciem oleju. dotarly do mnie informacje ze w silniku 2,8 przy ostrej jezdze silnik moze wziasc 1 litr na 2 lub 3 tys km. Co o Tym sadzicie ? jak u was z tym "braniem" oleju
Opublikowano

Według posiadanych tabel dane są troszke inne bo

735iA - ma 8,2 do setki

728i - ma 8,6 do setki

PS. Fajny nick, nie ma co :8)

jesli juz porownywac to automat do automata

a manual do manuala

a dane przedstawione przez Zdzira sa nieprawdziwe, a nawet nielogiczne

jak v8 735 moze byc wolneisjzy od 728 r6 :)

728i 8,6

728ia 9,6s

735 7,6

735ia 8,2

roznica jest zdecydowanie zauwazalna w automacie jeszcze bardziej, daje o sobie znac nizszy i minejszy moment obrotowy w 2.8 ktory skrzynia automatyczna poteguje

w 3.5 przy 1000 obrotow masz juz ponad 200nm, a 2.8 silnik ma 280nm przy 3950 obrotach, dlatego na automacie 2.8 sie slamazarzy zanim osiagnie na jedynce te swoje obroty :)

http://poczt1.republika.pl/silnik_m62.htm

silnik 3.5v8 nie ma zadnej martwej strefy i ostrego kopa na wyzszych obrotach jak np w bmw r6 czy m60, ciagnie caly czas tak samo

wiec wywody Zdziry ze 3.5 jest wolniejszy sa dalece nierealne :)

a felgi na fotce to sa 20stki, teraz stwierdzam ze idelane do e38, tylko trzeba ja troche obnizyc

wczesniej twierdzielm ze 19stki sa idealne :)

Opublikowano
Dokładnie między 728ia a 735ia jest około 1 sekundy różnicy ... przecież nie może 2.8 być szybsze od 3.5 tak jak nie może 2.8 palić więcej niz 3.5 w takich samych warunkach.
Opublikowano

Tak ale nawiązując ze kolega nie wie co kupić bo boi się spalania to prędzej kupi manuala a w 728 trafi go łatwo a w 735i raczej bez szans:(

A zamiast na dane producenta patrzcie na dane testwoe drugą część tabeli a tam 735i ma 8,8s do 100km/h a 728i w manualu 8,4 do 100km/h i pali o litr mniej

Aczkowliek zgadzam się że 728 w automacie nie ma szans ale chodziło mi głownie o fakt stwierdzenia kolegi z kilku postów wyżej ze tramwaje nas w 728 wyprzedza a większość wozidełek w tym kraju ma powyzej 11 s albo i wiecej

Aha ze o stwrierdzeniu ze 750 pali tyle co 728 nie wspomne

P.S. A ksywka oryginalna co nie :roll2:

Opublikowano

Żeby nie było niedomówień tyle samo tzn 14L bęzyny bezołowiowej, Bynajmniej tyle mi pałiła 750iAL, a mojemu kolegowi z wichury właśnie tyle pali 728i, Czyli tyle samo tzn 14L benzyny bezołowiowej

A poza konkursem to sprzedałem E39 540i bo nie maczym jechać w porównaniu do 750i, Oczywiście wszyskim śwoerzonabywającym lub rozczarowanym polecam 750i :8) i polecał zawsze będe ja

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Żeby nie było niedomówień tyle samo tzn 14L bęzyny bezołowiowej, Bynajmniej tyle mi pałiła 750iAL

Chyba 14 po trasie bo jeżeli w mieście to chyba dobrze , że ją sprzedałeś (wymiana przepływki , kompa lub inne tego typu szmargały).

Gdybym nie jeździł 4.0 to może naiwnie bym następną kupił ekonomiczną 5.0

Opublikowano
a jaka jest różnica pomiędzy 750 a 740 praktycznie nie ma żadnej , chodzi mi o spalanie , to chyba lepiej wybrać większy motorek bo chyba nikt kupując BMW nie zwraca uwagi na to że będzie tanio jeździł to są auta dla zapaleńców takich ja my , którzy gdzieś mają wysokie spalanie....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a jaka jest różnica pomiędzy 750 a 740 praktycznie nie ma żadnej

Pojeździj to się przekonasz. W Wawie miałem spalanie 18-19 w 740 i 25-26 w 750.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
chyba nikt kupując BMW nie zwraca uwagi na to że będzie tanio jeździł to są auta dla zapaleńców takich ja my , którzy gdzieś mają wysokie spalanie....

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora i póki co jeszcze myślę racjonalnie ! :evil:

między 740 a 750 w spalaniu jest różnica i tak jak powiedział Bartek w 750 w Wawie spalanie jest 25 a marek760 napisał że ma 14 tyle co ja w 728 albo ktoś chce robić renome ekonomiki 750 (może chce sprzedać) , albo komuś pixele się zmieniły w drugą stronę zamiast 14 jest 24

Opublikowano
14 l/100 m mieście w 750 to czysty idiotyzm i łgarstwo.

Ludzie bajki piszą.....

14 w mieście to ja nie jestem w stanie osiągnąć moją 540 w manualu nawet przy jeździe "na dziadka".

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Olejus mam pytanko miałeś 740 teraz masz 728 jaka była różnica w osiągach?? i w spalaniu i czy z 728 jsteś zadowolony i czy w manualu ma kopa??

A co do 740 to różnica to ,,ABY" 1 litr pojemności skokowej to się na samym rozruchu odbija więc treż nie wierze w bajki o spalaniu jak 740 ze o 728 nie wspomne

Opublikowano

Do januszmix:

jak będziesz ją oglądał to sprawdź czy na listwie drewnianej koło kierownicy po lewej stornie ma 2 potencjometry czy jeden. Jeżeli jeden to znaczy że fabryczne xenon jeżeli 2 to znaczy ze xenon dostawiany.

Do Zdzira 850I

Nie miałem 740 tylko jeździłem 7 dni z roku 95. Troche była poniszczona kopa miała i był odczuwalny w stosunku do 2.8 ale spalanie było koło 18 gdzie ja mam 14 także jak dla mnie różnica jest i w przyśpieszeniu i w spalaniu.

Opublikowano
Schodzicie z tematu :naughty:

Tak wiec szukam dalej tej E38 i wylukalem taką :

http://www.allegro.pl/item200437648_bmw_730_v8_automat_gaz_sekwencja_pilnie_.html

jutro jade ogladać. czekam na wasze zdanie

przebieg jest straszny, silnik troszke maly, ten lakier zdaje sie nie jest orginalny ale moze to wina jakosci zdjec - na pewno domalowane byly zderzaki, listwy progowe. klimatyzacja stara - bo jakies radelkowe pokretla ma, steptronika nie ma, skory tez. no iten gaz psuje sprawe :)

na pewno jezdzilby tym wkolo bloku :) nie wiem, decyduj, cena nie jest jakas holendarna

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item200437648_bmw_730_v8_automat_gaz_sekwencja_pilnie_.html

przebieg jest straszny, silnik troszke maly, ten lakier zdaje sie nie jest orginalny ale moze to wina jakosci zdjec - na pewno domalowane byly zderzaki, listwy progowe. klimatyzacja stara - bo jakies radelkowe pokretla ma, steptronika nie ma, skory tez. no iten gaz psuje sprawe :)

na pewno jezdzilby tym wkolo bloku :) nie wiem, decyduj, cena nie jest jakas holendarna

Czemu straszny. Jeśli myślisz że E38 z 1995- 1996 roku mają po 180Tkm- 200Tkm to żyjesz w nierealnym świecie. Dla mnie przebieg realny i mały. Dla V8 przebieg rzędu 400-500Tkm nie robi zbyt dużego wrażenia - oczywiście przy dbaniu o auto.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

Przebieg straszny :mad2: :lol: .Śmiać mi się chce jak czytam takie bzdury :lol: .Człowieku sprowadzałem nie jedno auto z rocznika 2003 które miały przebiegi 200-250tyś.km :twisted: .Jak myślisz ile ma twoje auto.Napewno 120-150tyś.km jak wszystkie na allegro :lol: :twisted2:
Opublikowano

powiedzcie lepiej ile 750 pali na trasie

w 2 wariantach, ekonomicznym (jaza 90-120 max)

i szybkim (130-180)

bo w te 14l w miescie to nikt chyba nie uwierzy :)

jak ja 530v8 na manualu we wroclawiu ponizej 17stu nie schodzilem

735 nie schodzilem ponizej 18stu

to podejrzewam ze 750 mialo by okolo 22l

ale zalezy jakie miast, 735 w bielsko bialej nie przekraczam 14.5l nie oszczedzajac :)