Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie przebiegu bo coś mi tu nie gra.Mam niby to 70tys rocznik 2003 z połowy roku a łożyska w tylnych kołach mają luz i przy 120km/h nosi a jak powiało w sobotę z boku to trzeba się było pilnować ostro. Papiery wydają mi się w porzo te wpisy pieczątki, wydruki, w środku czyściutko i pachnie świeżością nic nie powycierane (zużyte), wygląda naprawdę jak na 70. Jedyna wada to akumulator zaczyna wysiadać. Doradźcie coś jak możecie.

Pozdro

Opublikowano
Z tym kluczykiem to lipa. Fachowcy zmieniają przebieg we wszystkich układach które go zapamiętują. Jedyna oznaka to ślad wlutowywania w wyłączniku świateł.
Opublikowano
w tym roczniku auta w ASO zweryfikują ten przebieg. Szkoda ze nie da się w e36 :cry2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
w tym roczniku auta w ASO zweryfikują ten przebieg. Szkoda ze nie da się w e36 :cry2:

Dobrze, że nie można ... niektórzy mogliby zejść na zawaŁ

Opublikowano
Z tym kluczykiem to lipa. Fachowcy zmieniają przebieg we wszystkich układach które go zapamiętują. Jedyna oznaka to ślad wlutowywania w wyłączniku świateł.

A po co lutowac cos przy swiatlach? Pytam z ciekawosci, a nie zlosliwosci.

Myslalem nad tym chwile i nie umiem tego zrozumiec

Opublikowano

A po co lutowac cos przy swiatlach? Pytam z ciekawosci, a nie zlosliwosci.

Myslalem nad tym chwile i nie umiem tego zrozumiec

No nie wiem po co. W module świateł też jest zliczany przebieg i pewnie po to żeby się tam wpiąć. Wg mojego zaprzyjaźnionego machera: to najprostszy i podobno niezawodny sposób na sprawdzenie rzetelności przebiegu. Niestety stanu sprzed modyfikacji nie da się sprawdzić.

Opublikowano
sprawdzałem ten przebieg i w ogóle w Łodzi w takim niedużym zakładzie niestety nie pamiętam ulicy ale robią tam same beemki, gość podłanczał dwa laptopy coś tam sprawdzał i powiedział że niby wszystko w porządku albo ktoś się znał na robocie i pozmieniał wszędzie gdzie powinien. A ile to może kosztować w ASO takie sprawdzenie?
Opublikowano
A może dać sobie spokój żeby się nie zszokować

Daj sobie spokój szkoda kasy na takie sprawdzanie bo na 99% i tak się prawdy nie dowiesz. Niestety, ale tak już jest w BRoP :mad2:

Kamil
Opublikowano
Tylko teraz nie wiem czy ufać tym kilometrom do wymiany oleju pokazuje mi teraz jeszcze 20000 i sprzedający mnie wręcz przekonywał żebym nie wymieniał bo szkoda kasy
Opublikowano
Tylko teraz nie wiem czy ufać tym kilometrom do wymiany oleju pokazuje mi teraz jeszcze 20000 i sprzedający mnie wręcz przekonywał żebym nie wymieniał bo szkoda kasy

nie chce być złym prorokiem :nienie: ale tak czesto mówią gdy są dolewane doktorki :?

panowie nie straszcie go z tym przebiegiem, bo w 4letnim aucie nie będzie tragedi. :8)

a ten przebieg zawsze możesz sobie sprawdzić co ci szkodzi, mysle ze w ASO to kosztuje nie zbyt wiele.

ps olej bym proponował jednak wymienic dla pewności :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

warto tam być!!!

Opublikowano

Z tego co wiem podpięcie laptopa a sprawdzenie przebiegu w kluczyku/-ach to dwie rózne rzeczy.

Chcąc kupić takie auto na bank podjechałbym do ASO niech zczytaja ten przebieg z kluczyka i modułu LCM, poza tym niech sprawdzą grubość powłoki lakierniczej, geometrię, stan turbiny itd.

Co do zapewnień sprzedającego - sa ludzie uczciwi i być może jest to prawda, ale dla własnego spokoju bym wymienił. Pieniądze nie takie duże przecież... spokój sumienia i stan silnika i turbiny są ważniejsze :-)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

sprawdzenie auta w aso to koszt ok 500 zl [popiecie pod komputer itp.]

sprawdzenie historii auto po nr vin - bezplatnie

uczucie pewnosci - bezcenne:)

pozdrawiam,

darek

ps. jak nie bylo cofniete z modulu swiatel i kluczyka to bedzie w tych elementach oryginalny niezmieniony przebieg, ktory ruszy dopiero jak przebieg oryginalny zrowna sie z tym co na liczniku

jednak jesli ktos grzebal to pewnie i to zmienil a cena takiej uslugi jest smiesznie niska chyba 500 zl

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

pewnosc - bezcenne:)

pozdrawiam,

darek

ps. jak nie bylo cofniete z modulu swiatel i kluczyka to bedzie w tych elementach oryginalny niezmieniony przebieg, ktory ruszy dopiero jak przebieg oryginalny zrowna sie z tym co na liczniku

jednak jesli ktos grzebal to pewnie i to zmienil a cena takiej uslugi jest smiesznie niska chyba 500 zl

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Dzięki za porady, a z tym sprawdzaniem to dam sobie spokój, wolę żyć w przekonaniu że oryginalny, i tak już po ptakach a za te 5stów to olej sobie wymienię i ganiam.

Pozdro

Opublikowano
W Carsofcie w LiveData jest pokazywana ilość godzin przepracowanych przez silnik. Nie ma to co prawda bezpośredniego przełożenia na przebieg, ale jakiś tam obraz może dać. Poza tym, to dla oceny stanu może być nawet ważniejszy parametr.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano

uczucie pewnosci - bezcenne:)

pozdrawiam,

darek

sprawdzenie historii po Vin ... co masz na myśli konkretnie? Nawrt jak jest z inengo kraju... a był Aso serwisowany to pdoadza kiedy iprzy ilu... ???

Wszystko za Free> ?

Na miejscu trzeba być czy można Fax, tel ?

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
sprawdzenie historii po Vin ... co masz na myśli konkretnie? Nawrt jak jest z inengo kraju... a był Aso serwisowany to pdoadza kiedy iprzy ilu... ???

zobacz tutaj :reading:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=70265

:P

warto tam być!!!

Opublikowano

wystarczy ze w ktorym kolwiek autoryzowanym serwsie bmw na swiecie ---> wszystko wrzucane jest do jednej wspolnej bazy i sprawdzenie jest za free pamieta chyba tylko 3 ostatnie wizyty ale zawsze jest to jakis slad, gdyby w aso wymyslali ze sie nie da to trzeba sie upierac ze sie da, poprostu nie chce im sie robic tego bo nic z tego nie maja:)

pozdrawiam,

darek

ps. powinna byc data, ilosc km i co bylo robione

mozna tez wyslac fax

moze tez zadzwonic do serwisu z ksiazki serwisowej aby potwierdzic prawdziwosc wpisu - warto tez zapytac o ostatnia wizytye i porownac, slyszalem historie ze auto naprawde bylo rzetelne serwisowane do przebiegu 300 tys km ale w zwiazku z cofnieciem licznika wyciete zostalo kilka stron z ksiazki serwisowej i podlozone zostaly puste strony wiec na pierszy rzut oka trudno sie w tym polapac:)

Opublikowano
wystarczy ze w ktorym kolwiek autoryzowanym serwsie bmw na swiecie ---> wszystko wrzucane jest do jednej wspolnej bazy i sprawdzenie jest

kolego nie wprowadzaj w błąd :nienie: i przeczytaj se linka którego podesłałem :P

warto tam być!!!

Opublikowano

byc moze, ja sprawdzalem moje bmw - kupione w niemczech i byly dane z poziomu polskiego aso - bmw smorawinski

moze faktycznie inne kraje [poza nimecami] nie wrzucaja do ogolnej bazy wiec pozostaje tylko kontkat z danym serwisem z pieczatki!

pozdrawiam,

darek

ps. najlepiej gdyby wypowiedzial sie pracownik bmw polska

Opublikowano
moze faktycznie inne kraje [poza nimecami] nie wrzucaja do ogolnej bazy wiec pozostaje tylko kontkat z danym serwisem z pieczatki!

...

ps. najlepiej gdyby wypowiedzial sie pracownik bmw polska

aleś ty nie ufny :nienie:

to są informacje potwierdzone w ASO :P

warto tam być!!!