Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich miłośników BMW. Pali mi się od dłuższego czasu kontrolka air bag. POczątkowo migała teraz świeci ciągle. Czy ktoś się z tym spotkał jakie mogą być tego przyczyny i gdzie ich szukać? Pozdrawiam.
Opublikowano

witam - mam ten sam problem, kontrolka czasem miga czasem pali sie caly czas... byłem w serwisie i powiedziono mi ze prubujac laczyc sie przez komp poduszka wogole nie odpowiadala i bym sie do elektryka z tym zglosil :/ ale mi to pomoc...

moze ktos cos poradzi?

Opublikowano
Poruszałem kiedyś ten temat na forum ale nie otrzymałem konkretnej pomocy.Moja kontrolka też się nieraz świeci.Po prostu nieraz sama gaśnie a nie ras sama się zapala.Byłem z tym u elektryka.Powiedział ze może gdzieś być zwarcie.Kosz naprawy to 150 złotych (bo to roboczogodzina)Aha pocieszył mnie ze nie muszę się martwić bo poduszka sama nie wystrzeli.Nie wiem czy mu ufać.Jeżdżę tak już chyba z 4 miesiąc i wszystko gra.Ale muszę to ogarnąć bo to faktycznie drażniący temat. :cry2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

witam,

myślę że to może być mata pod fotelem pasażera.

kontrolka nie moze sie sama włączać i wyłączać ani migać.

(tylko przy zapalaniu).

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
witam,

myślę że to może być mata pod fotelem pasażera.

kontrolka nie moze sie sama włączać i wyłączać ani migać.

(tylko przy zapalaniu).

Mieszacie systemy, e36 miały zdaje sie inna wersje SRS niz e46. W e46 faktycznie nic nie powinno migać, raz zlapany bład zapisuje sie i swieci.

Xdrive

Koder

Opublikowano

Witam

mialem kiedys taki sam problem ale w oplu i powodem byla przerwa na tasmie laczacej poduszke z kierownica, po wymianie tasmy bylo ok.

Pozdrawiam
Opublikowano
Witam

Podlaczyc pod kompa i zobaczyc :search:

właśnie w tym problem - przy podłaczeniu nie odpowiada...

W takiej sytuacji, lampka powinna zaswiecic sie na caly czas i nie gasnac zaraz po przekreceniu kluczyka (wykazywalaby awarie centralski srs - na tunelu srodkowym). Czym diagnozujecie, ze nie ma komunikacji z systemem srs ? GT1 nie ma komunikacji ? Pozostale systemy sie komunikują ?

Xdrive

Koder

Opublikowano

Wrrr Trafilo mnie po raz2. Ostry zakret + gruby kolega na fotelu + dolek i.. kontrolka mi sie zapalila.. :mad2:

Jutro ide sobie ja skasowac ale mam tego dosyc i szukam aktualnie na allegro nowej maty...

Jutro tez wymienie silniczek tylnej wycieraczki ;)

Tak wiec, jak ktos z Wawy bedzie chcial mnie odwiedzic aby mu skasowac blad poduchy - niech wali smialo ;)

Opublikowano
no tak a u mnie zapala się kontrolka jak ktoś grubszy siądzie na fotel pasażera ale jak wstanie to po jakimś czasie gaśnie ?? a widzę że nie powinna,tak wynika z tego co piszecie, dodam że problem pojawił się po tym jak wrzuciłem teczki z papierami pod fotel pasażera i sobie tam polatały 2 dni :( głupich nie sieją ...
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
no tak a u mnie zapala się kontrolka jak ktoś grubszy siądzie na fotel pasażera ale jak wstanie to po jakimś czasie gaśnie ?? a widzę że nie powinna,tak wynika z tego co piszecie, dodam że problem pojawił się po tym jak wrzuciłem teczki z papierami pod fotel pasażera i sobie tam polatały 2 dni :( głupich nie sieją ...

Eee to u Ciebie kabelki sie mogly rozlaczyc :) Wsadz glowe pod fotel i kombinuj :)

Opublikowano
wypróbuje radę :) ale ten patent z tą matą nie zbyt udany i żeby w BMW Kable wisiał pod fotelem :duh:
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano (edytowane)
ja miałem ten sam problem , to czesta usterka w e46 a ja wlutowałem diode w kostke, bład skasowalem na komputerze i po problemie - kontrolka sie nie zapala i nie zapali. Edytowane przez mario.ch79
Opublikowano
ja miałem ten sam problem , wlutowałem diode w kostke, bład skasowalem na komputerze i po problemie - kontrolka sie nie zapala i nie zapali.

Wy sie tu głowicie, a kolega wynalazł taki super hiper dobry sposob na usuniecie usterki :mad2:

Teraz nawet po wystrzale nie bedzie swiecic, mozna odrazu na handel :twisted2:

Opublikowano
dokladnie, bedzie wystrzal a ona sie nie zapali ale wystrzeli nawet jak nie bedzie pasazera na przdeni fotelu ale jak kogos irytuje palaca sie kontrolka to to jest switne rozwiazanie. koszt diody to okolo 10/15 groszy , wymiana maty w serwisie 700 zł
Opublikowano

Tak wiec, jak ktos z Wawy bedzie chcial mnie odwiedzic aby mu skasowac blad poduchy - niech wali smialo ;)

Jak masz ochotę to wpadnij na Ursynów, to Ci wykasuję...

Tylko w niedzielę, bo jutro jadę oglądać śliczną e30.

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano
Witam po wyjęciu i odłączeniu zegarów w e36 96r. compact kontrolka od poduszek przy odpalaniu silnika gaśnie na sekunde i zapala się po około 10 minutach jazdy znowu gaśnie, wcześniej tak nie było. Czy mam jechać do majstara z interfejsem, czy ty normalne że tak się zrobiło ile kosztuje wykasowanie tego błędu? Czy moge tak dalej jeździć i wrazie dzwona (odpukać) poduszki zadziałają?