Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

było juz na forum :search:

to znaczy ,że masz za wysoką temperature wodu w układzie chłodzenia

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

Miałem to.

To błąd, którego nie idzie usunąć. zdarza się zawsze gdy woda się zagotuje i będzie tak długo wyświetlany, dopuki nie zresetujesz błedu w ASO :)

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano
witam panowie nie jestem geniuszem ale do cholery nie piszcie bzdur To o czym piszesz to po prostu za mały poziom płynu w chłodnicy a jak twierdzisz że jest dobry to może padł czujnik na dole przy chłodnicy tam gdzie zbiornik wyrównawczy.Swoją drogą to kup słownik języka niemieckiego groszowa sprawa i to ci wiele wyjaśni lub zmień na inny tryb języka bardziej zrozumiały dla ciebie.Jak się woda gotuje to jest za póżno na czujniki.jak ci się wydaje że stan jest dobry to spróbuj dolać choć trochę może tego potrzebuje czujnik.Pozdrawiam
Opublikowano
witam panowie nie jestem geniuszem ale do cholery nie piszcie bzdur To o czym piszesz to po prostu za mały poziom płynu w chłodnicy a jak twierdzisz że jest dobry to może padł czujnik na dole przy chłodnicy tam gdzie zbiornik wyrównawczy.Swoją drogą to kup słownik języka niemieckiego groszowa sprawa i to ci wiele wyjaśni lub zmień na inny tryb języka bardziej zrozumiały dla ciebie.

To Ty się mylisz! Komunikat KUHLWASSERSTAND oznacza niski poziom płynu w chłodnicy, a KUHLWASSERTEMP to właśnie za wysoka temperatura płynu chłodzącego.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Witam i przepraszam przedmówcę.Pospieszyłem się z opinią nie zwróciwszy uwagi że chodzi o temperaturę a nieo stan wodom .Przepraszam za pochopną opinię.Pozdrawiam
Opublikowano
... i dodatkowo zaczyna mi buczeć ten głośniczek jak tylko przekraczam 100km/h

No i co ja biedny mam tu zdziałać

Co do buczenia przy 100 km to wyłącz sobie "LIMIT" w BC Tam mozesz ustawić predkość, przy ktorej ma "buczeć", a co do Kuhl.. to przerabialem ten problem.Przy grodzi silnikowej masz kilka złączek, nie widać ich ale jak zdemontujesz zbiorniczek wyrównawczy to je zobaczysz.Są podbpięte do takiego łącznikia któy łączy obydwie głowice i płynie w nim ciecz chłodząca.Posprawdzaj połączenia. U mnie pomogło w poprzednim aucie.

Pozdrawiam

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano

Zdejmij sobie pokrywe ktora jest na wtryskiwaczach, odkreć dwie plastikowe nakrętki mocujące zbiorniczek wyr. i podnieś go lekko do góry i odchyl, moze nie bedziesz musiał tracić płynu. Powinieneś sie dostać do tych złączek. One lubią czasem w środku sie wypiąć, to znaczy: wtyk jest ok, dopięty na maks ale same kabelki we wtyku się wysuną.Dobrze to posprawdzaj.

Pozdrawiam.

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Posprawdzałem to dokładnie

Są tam trzy wtyczki za mój przoblemik odpowiada pierwsza po stronie pasażera jednak jak ją odepne to tego wrednego komunikatu nie ma ale też nie działa mi wskażnik temperatury

Czyli wskażnik pokazuje że temperatura wody jest ok a komputer twierdzi że nie czy to naprawde jakiś błąd oprogramowania

Buuuuuuuuuu to nie dobże

Chyba że ktoś ma jeszcze jakąś wiedze na ten temat i może mi jakoś pomuc czy udać się do jakiegoś ASO i zabrać ze sobą troche kasy

I tu pytanie ile będzie mi jej potrzebne??

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.