Skocz do zawartości

problem z hamulcem recznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z hamulcem recznym w 320D prawe kolo prawie wcale nie chamuje;/ daciagnac bardziej w srodku auta juz sie nie da.

moze ktos wie co sie dzieje.??

Aha tarcze o klocki sa OK.

Opublikowano

Może linka do wymiany.... ale to tylko moje przypuszczenia....

a ręczny chodzi Ci cięzko czy właśnie lekko ??

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano

mam to samo i chodzi mi bardzo lekko.

linka?

Opublikowano

Śmiem twierdzić, że macie tarczo-bębny ;) Niestety nie wiem, czy e46 miały bębny, ale nie ważne...

Prawdopodobnie skończyła się okładzina na szczęce hamulcowej (poprawnie napisałem? :? ), bądź szczękach, do hamulca ręcznego.

Opublikowano
  • Autor

nom chodzi lekko chyba tak jak zawsze a klocki sa nowe ;/

kurcza a za pare dni przeglad sie zbliża;/

Opublikowano
jak sciągniesz tarcze to w środku są szczęki od ręcznego.przy szczękach jest regulacja-takie zębate kółko kręcąc nim regulujesz ręczny.tylko nie pamiętam w którą strone kręcic żeby lepiej trzymał
Opublikowano
  • Autor
hmmm mam nadzieje ze da sie cos zrobic. ile by taka przyjemnosc kosztowalo mniej wiecej w ASO??
Opublikowano

Jakby co mam do sprzedania szczeki hamulca recznego do e46 oryginaly TEXTAR nowki

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
ja mam szczotki dobre chyba poprzedni wlascicel wymienial ostatno. ale jak cos to sie odezwe:)
Opublikowano
  • Autor
tzn klocki:)
Opublikowano
  • Autor

hmmm a reczny ma szczeki?? w srodku tarczy?? i klocki ze zwykłych?

sorki ale posiadam to auto pare dni i musze poznac go dobrze;)

Opublikowano
odkręć( najpierw poluźnij ręczny w samochodzie na regulacji) koło i przez jedną dziurkę od szpilki musisz wypatrzeć tą zębatkę do podciągania hamulca podciąg az zablokuje się koło a potem odkręć o 3-5 ząbków będzie git ja tak robiłem pozdro
Opublikowano
  • Autor
tarcze i klocki trzeba sciagac czy da sie bez sciagania??
Opublikowano
  • Autor
moze kolego wkleisz mi link z allegro :)
Opublikowano
  • Autor
aha i jeszcze jedno. ta kontrolka zuzycia hamulców ona jest podlaczona pod klocki czy szczeki hamulca recznego?? bo ona mi świeci takze;/
Opublikowano
  • Autor
koledzy a jak z ta kontrolka zużycia hamulców czyjnik jest podlaczony w te szczeki od recznego czy w klocki normalnie. bo mi świeci;/
Opublikowano
koledzy a jak z ta kontrolka zużycia hamulców czyjnik jest podlaczony w te szczeki od recznego czy w klocki normalnie. bo mi świeci;/

...pod klocki, jest jeden czujnik na oś. Z tego co pamietam z tyłu po prawej a z przodu po lewej stronie.

Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
Opublikowano
  • Autor
mam nadzieje ze po wymianie nowego czujnika ta kontrolka zgasnie to klocki sa nowe i grube.