Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie tych ringow - co w nich siedzi jaka zarowka czy dioda ze je widac w dzien i jest to normalne biale swiatlo zarowkowe a nie ksenonowe - wlasnie o taki efekt mi chodzi i nie wiem co zastosowac do podswietlenia ringow

wiec moze wiecie co to za zarowka czy dioda ze daje takie swiatlo i sie nie nagrzewa by nie uszkodzic ringu

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam pytanie odnosnie tych ringow - co w nich siedzi jaka zarowka czy dioda ze je widac w dzien i jest to normalne biale swiatlo zarowkowe a nie ksenonowe - wlasnie o taki efekt mi chodzi i nie wiem co zastosowac do podswietlenia ringow

wiec moze wiecie co to za zarowka czy dioda ze daje takie swiatlo i sie nie nagrzewa by nie uszkodzic ringu

Pozdrawiam

Kolego, poczytaj o technologii LED i CCFL :)

LED to 80zl na allegro, jak mi oplacisz wysylke, to Ci taki badziew sprezentuje w celach naukowych (zalega mi w bagazniku).

CCFL to zupelnie inna bajka zarowno napieciowa jak i wizualna :)

Opublikowano

w uproszczeniu... CCFL (zimna katoda), to taka "swietlowka" (zasilana wysokim napieciem), ktora znajdziesz m.in. w xero lub skanerach do komputera. Daje super jasne swiatlo.

btw. CCFL jest tez uzywane do podswietlania monitorow/telewizorow LCD. Jest tez wykorzystywane w niektorych komorkach (w tych samych celach).

Dzieki temu, ze jest to najjasniesze dostepne tanio zrodlo swiatla...ringi CCFL widac w dzien.

Ringi LED....widac (ale tez slabo) tylko w nocy.

Opublikowano
wiec tak, ja jestem po montazu ringow w kolorze xenon i powiem wam tyle bajka chyba nawet lepiej jak orginał hehehhe w dzien widac a w nocy idzie jezdzic na samych ringach takie swiatło chodz nie ukrywam ze troche sie napracowałem z montazem bo to nie takie proste jak sie wydawało. ale generalnie jestem zadowolony i to bardzo . jutro beda foty
Opublikowano
Witam!! Wielka promocja na ringi w kolorze XENON komplet 4 sztuk z przetwornicami i zaczepami tylko 300 zł + przesyłka!!! Cena dla forumowiczów! Pozostało mi juz tylko kilka kompletów!!

co to ma byc allegro 2 :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: czy forum??lekka przesada

po1. CCCP- cep cepowi cupnął poduszkę :mrgreen:

po2. Respekt dla Swiezakow :twisted2:

Opublikowano
Witam!! Wielka promocja na ringi w kolorze XENON komplet 4 sztuk z przetwornicami i zaczepami tylko 300 zł + przesyłka!!! Cena dla forumowiczów! Pozostało mi juz tylko kilka kompletów!!

Bez przesady. Jakbym chciał coś kupić to wolałbym brać od "kolegi" z forum, który na dodatek ma promocję i pewny towar niż szukać okazji na allegro. Nie widzę żeby ktoś z administracji lub użytkowników miał do niego jakieś uwagi czy pretensje o tą agitkę.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Bez przesady. Jakbym chciał coś kupić to wolałbym brać od "kolegi" z forum, który na dodatek ma promocję i pewny towar niż szukać okazji na allegro. Nie widzę żeby ktoś z administracji lub użytkowników miał do niego jakieś uwagi czy pretensje o tą agitkę.

łykacz z ciebie :twisted2: :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Zle patrzysz:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=509123#509123

Opublikowano

Sorry sorry sorry - biję się w piersi i składam samokrytykę!!! :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

Jak ja to przeoczyłem!?!

Sorry kapitan_planeta i inni :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Co nie zmienia faktu co do tego co napisałem wcześniej:

Jakbym chciał coś kupić to wolałbym brać od "kolegi" z forum, który na dodatek ma promocję i pewny towar niż szukać okazji na allegro

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Jestem po probie montazu ringow ...i jak sie okazuje przy lampach xenonowych nie jest to takie hop-siup - mam bixenony firmy AL po lifcie, 2002r. :duh: .

Otoz ring ma za mala srednice by przejsc calkiem za soczewke bixenonu (sprzedawca upiera sie ze ring jest dobrze dobrany, choc wg mnie powinien byc wiekszy - choc u Mike'a tez widze ze jest taki jakby za maly) .

Problem polega na tym ze gorne mocowanie ringu - te 2 klipsy trzymajace ring od gory, na bixenonie , tj. soczewce zaczepiaja o ten czarny plastik lampy - uniemozliwiajac jej prawidlowe zlozenie . A jak wlaczymy lampe i caly wklad lampy idzie do gory to juz wogole - solidnie nie miesci sie i ociera .

Przesuwanie klipsow nic nie daje, na dole ring z kolei nie ladnie odstaje, a jak go tam przymocowac ? :worried:

Mam nadzieje ze fotki nieco zobrazuja moj problem ...

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.members.lycos.co.uk/piotres2/ringie46/1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.members.lycos.co.uk/piotres2/ringie46/2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.members.lycos.co.uk/piotres2/ringie46/3.jpg

Teraz prosba do tych ktorzy montowali ringi w lampach bixenon po lifcie w e46 - Mike ? :mrgreen: . Jak Wy rozwiazaliscie ten problem ?

Sprzedawca czyli "kolega z forum" Słowik mial mi przesłac zdjecia z montazu tych ringow w identycznych lampach ale cos sie mu nie spieszy z tym :duh: . Zarzeka sie ze ring jest dobrze dobrany i ze musi pasowac :duh: .

Ring do tej wewnetrznej lampy pasuje idealnie .

Takze licze na wasza pomoc . :cool2: Z gory dzieki.

Zaraz sie spytam Słowika do jakich modeli BMW pasuja te ringi ktore mam , niech mi napisze dokladnie.

pozdrawiam

Piotrek

Edytowane przez piotres
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Sorry sorry sorry - biję się w piersi i składam samokrytykę!!! :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

Jak ja to przeoczyłem!?!

Sorry kapitan_planeta i inni :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Co nie zmienia faktu co do tego co napisałem wcześniej:

Jakbym chciał coś kupić to wolałbym brać od "kolegi" z forum, który na dodatek ma promocję i pewny towar niż szukać okazji na allegro

od tego jest inny dzial :twisted:

po1. CCCP- cep cepowi cupnął poduszkę :mrgreen:

po2. Respekt dla Swiezakow :twisted2:

Opublikowano

Nie da sie zlapac na ten ostatni zabek, bo ring ma za mala srednice by wejsc glebiej na soczewke xenonu :!: . A nawet jesli sie to uda to bedzie mocno odstawal na dole, bedzie tam wisial w powietrzu co tez nie wyglada zbyt fajnie, no i przy mocnym docisku na gorze bedzie ocieral soczewke :evil: .

TEN RING NA bi-XENON jest za maly, tylko dlaczego nikt nie chce spojrzec prawdzie w oczy i stwierdzic to :mad2: !? Przeciez on powinien sie chowac za soczewke, wtedy nie przeszkadzalby ani mechanizmowi opuszczania/podnoszenia wkladu lampy, ani nie kolidowalby z plastikiem lampy .

I dlaczego producent tych ringow na to nie wpadl ? :mad2: Trzepie tylko jeden rozmiar ringow chcac wmowic ze musi on pasowac do kazdej lampy ?!

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Ringi są jednakowe ? te na postojowe i na xenon ? no na te postojowe/długie idealnie pasował ale na xenon już jest minimalnie mniejszy ale w montazu nie przeszkadzało to jedynie górą jest lekko większa ''szczelina'' między rurkami , dla mnie zastanawiające jest to co to za ringi , na pewno do E46 ? nie powinno być problemu z mocowaniem - spięciem ich górą
Opublikowano
Nie da sie zlapac na ten ostatni zabek, bo ring ma za mala srednice by wejsc glebiej na soczewke xenonu :!: . A nawet jesli sie to uda to bedzie mocno odstawal na dole, bedzie tam wisial w powietrzu co tez nie wyglada zbyt fajnie, no i przy mocnym docisku na gorze bedzie ocieral soczewke :evil: .

A ja sobie kupilem za granica bez promocji, wyszlo mi 360zl z bankowymi oplatami, wysylka, dotarlo w 4 dni i nie bylo najmniejszych problemow z montazem :D

Opublikowano
To rewelacyjnie Papik :D Do tej pory tez nikt nie miał problemów z montarzem oprucz jednego z kolegów....

No wiesz, moje byly w 100% dedykowane do Compacta :) A jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :)

Ja jutro mam drugie podejscie do silniczka, zostala mi uszczelka i podkladka :) Wole nie zostawiac, bo silniczek w stanie "nowka" dostalem.

A stary jest w stanie rozkladu :)

Co do ringow, to faktycznie lampy normalne sa ciut mniejsze od xenonow :) Moje ringi tez troche odstaja ale tak ma byc..

Opublikowano

wiem ze w e36 sa dwa identyczne rozmiary i podejzewam ze rozmiar okregu lampy moze byc podobny do e46...ale moge sie mylic...moze masz od e36 albo od coupe...

Ja mam te z allegro juz ponad pol roku,ale zaluje jak zobaczylem wasze :evil: wczesniej nie znalazlem tych CCFL i wzialem te z allegro :mad2: trzeba szybko pomyslec zeby zmienic :8)

B M W
Opublikowano

@Kamil : ja sprzedaje te swoje, kolor bialy . Beda pasowac do E36 :) . Cena promocyjna, jak podalem wyzej. Daj znac na PW jak bedziesz chetny .

@Mike68 : tak ringi sa jednakowe . A mozesz sprawdzic u siebie czy nie ma sladow podciecia plastiku lampy u gory, wykonanego przy montazu ringow ?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.members.lycos.co.uk/piotres2/ringie46/4.jpg

WNIOSEK : RING JEST ZA MALY !

Opublikowano
Namawiam do zakupu! Cena bardzo atrakcyjna!!! W lutym moze Iść znów w górę!

mam pytanie, bo jest już luty-czy cena poszła w górę? :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!