Skocz do zawartości

Spalanie - moj rekord na kompie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dorba, wiec usiadzcie.

Wczoraj komp na drodze wawa-wroclaw-wawa od tankowania do przylotu do wawki (shell V-power diesel) wykazal na kompie 5,4l/100 :D:D

Lecialem zmienna predkoscia 80-120km/h i czesto,gesto na 5 biegu :)

Z doswiadczenia wiem,ze realnie spalanie na pewno oscyluje w okolicy 6l/100 :)

(w sumie na jednym baku zrobilem ponad 800km).

Dla niedowiarkow zrobilem foto, jak ktos chce, to dolacze ;)

Opublikowano

ta srednia to pic na wodę , u mnie też w trasie jest 5,6 na BC a realnie wypada 7,5-7,8 lejąc pod korek , ta średnia na foto jest na trasie 1400km w ciężką nogą - Międzyzdroje-Kraków-Międzyzdroje i to w 15 godzin

latem - jechałem sam na noc i powrót ok południa

http://img227.imageshack.us/my.php?image=wnvw8.jpg

dodam tylko że w marcu jechałem po Mastera i prowadziłem go z Norymbergii do Krakowa jadąc średnio 90-120km/h i miałem średnią na kompie 4,2 litra , swoją drogą na pewnio więcej spalił ale z Norymbergii do Krakowa dojechałem na jednym tankowaniu na rezerwie a to 980km

Opublikowano
No dorba, wiec usiadzcie.

Wczoraj komp na drodze wawa-wroclaw-wawa od tankowania do przylotu do wawki (shell V-power diesel) wykazal na kompie 5,4l/100 :D:D

Lecialem zmienna predkoscia 80-120km/h i czesto,gesto na 5 biegu :)

Z doswiadczenia wiem,ze realnie spalanie na pewno oscyluje w okolicy 6l/100 :)

(w sumie na jednym baku zrobilem ponad 800km).

Dla niedowiarkow zrobilem foto, jak ktos chce, to dolacze ;)

Już wstaŁem, zapowiedź byŁa objecująca, a wyszŁa lipa.

Twój wynik jest dobry, ale przy zaŁożeniu, że masz poŁowę BMW to już wypada blado. Jeśli uda Ci się pobić mój wynik tj 6,4 l/100 km (pomiar rzeczywisty) na dystansie 800 km (silnik benzynowy 1,8) to będziesz mógŁ pochwalić się swoim wynikiem nawet w ogŁoszeniach duszpasterskich we wszystkich kościoŁach mazowsza. Oczywiście porównujemy koszt przewiezienia jednego kilograma. ZapomniaŁem dodać, że wynik ten osiągnąŁem autem zapakowanym 4 osobami i bagażnikiem wypeŁnionym po dach (wakacyjny ekwipunek dla dzieci)

Opublikowano
ta srednia to pic na wodę

Musze c i powiedziec ze tez mialem zalane po korek i u mnie wynik z kompa mowil prawde :mrgreen:

ale bylego passata mojego ojca to malo kto przebije

dane auta

passat b4 1.9 tdi 90 KM skrzynia manualna

w srodku 4 dorosle osoby i bagaz

srednia predkosc na trasie tczew - swiecko ok.80km/h

spalanie na 100km 3,6 litra ropki

lane po korek

az nie chcialo nam sie wierzyc i po przyjezdzie sprawdzalismy go vagiem

i nie bylo zadnych bledow

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w M52 20 6 S3 :) średnio wychodzi 7.6 L/100 km oczywiście nie na kompie tylko pomiary od tankowania do tankowania. Na kompie pokazuje 6.8 do 7.4 czyli pic na wodę. Jest to przeważnie trasa, dojezdzam do pracy ok 100km codziennie.
Krzysztof
Opublikowano
ja w swojej 328Ci najmniej miałem 6.9l/100km.trasa okolo 130km w jedną strone.prędkosc 110-130km/h.wtedy tyle co auto kupiłem i mu nie dawałem.najwięcej 22l/100km.jazda po torze na maxa.srednio mam 12l/100km.wszystkie dane z komputera.realnie nie sprawdzałem bo i tak bede jeździł jak jeżdże a wlac trzeba
Opublikowano
ta srednia to pic na wodę

Musze c i powiedziec ze tez mialem zalane po korek i u mnie wynik z kompa mowil prawde :mrgreen:

ale bylego passata mojego ojca to malo kto przebije

dane auta

passat b4 1.9 tdi 90 KM skrzynia manualna

w srodku 4 dorosle osoby i bagaz

srednia predkosc na trasie tczew - swiecko ok.80km/h

spalanie na 100km 3,6 litra ropki

lane po korek

az nie chcialo nam sie wierzyc i po przyjezdzie sprawdzalismy go vagiem

i nie bylo zadnych bledow

Ciekawe ile żłopie VW Phaeton 5.0TDi bo coś mnie ciągnie do niego , to kawał auta :mrgreen:

Opublikowano
kolego te 3.6 to w passacie nie mozliwe -juz sie domyslam jak bylo zalaliscie na chama naciskajac odpowietrznik przy korku tak ze jak by auto na sloncu postawic to by wam zbiornik rozerwaloi 5 litrow wlazlo wiecej a przy dolewce juz bez odpowietrzania czyli standardowo z pistoletu pod korek i to wlasnie te 3,6