Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem:

Jeden kluczyk otwiera auto, ale nie można nim odpalić auta, drugi kluczyk natomiast nie otwiera auta z pilota a bez problemu można odpalić auto...

Nie jestem fachowcem, ale prawdopodobnie rozkodował się immobiliser - czy usterkę można usunąc w ASO, czy "zwykły" elektryk może sobie z tym poradzić ?

Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.....

Opublikowano
Witam.

Mam następujący problem:

Jeden kluczyk otwiera auto, ale nie można nim odpalić auta, drugi kluczyk natomiast nie otwiera auta z pilota a bez problemu można odpalić auto...

Nie jestem fachowcem, ale prawdopodobnie rozkodował się immobiliser - czy usterkę można usunąc w ASO, czy "zwykły" elektryk może sobie z tym poradzić ?

W tym co nie otwiera auta zacznij od sprawdzenia baterii...U mnie też tak było, a klucz nie był używany od 2-3 lat... Jeśli chodzi o ten drugi klucz poszukaj w postach na forum np. "kodowanie kluczy"

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Witam.

Mam następujący problem:

W tym ktorym nie otwierasz auta pilotem a zapalasz moze byc uszkodzony akumulatorek. Albo poprostu sie zepsul albo jedna z blaszek ktora jest zgrzana z akumulatorkiem sie odpiela.

Tak to wyglada od srodka:

http://img48.imageshack.us/img48/5395/dsc00702jt0.th.jpg

Te blaszki sa zgrzane z bateria wiec moga odpasc. Ale lutowac ci tego nie radze bo raczej uszkodzisz aku zanim cyna zlapie przyczepnosc.

Jesli napiecie na aku jest a dalej nie dziala to moze byc uszkodzona plytka.

Mozesz tez sprobowac zaprogramowac pilot, znajdziesz na forum jak to zrobic. Ale watpie czy to da efekt, ale sprobowac warto.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

W tym co nie otwiera auta zacznij od sprawdzenia baterii...U mnie też tak było, a klucz nie był używany od 2-3 lat... Jeśli chodzi o ten drugi klucz poszukaj w postach na forum np. "kodowanie kluczy"

Baterie są dobre w obydwu kluczach....

Czytałem o kodowaniu, "czarna magia"... :mad2:

Opublikowano
Immobiliser da się wyłączyć, ale trzeba dobrze poszukać speca, bo mało kto potrafi się tym zająć...

Wyłączenie immobilisera to dla mnie ostateczność....

Opublikowano
Witam.

Mam następujący problem:

W tym ktorym nie otwierasz auta pilotem a zapalasz moze byc uszkodzony akumulatorek. Albo poprostu sie zepsul albo jedna z blaszek ktora jest zgrzana z akumulatorkiem sie odpiela.

Tak to wyglada od srodka:

http://img48.imageshack.us/img48/5395/dsc00702jt0.th.jpg

Te blaszki sa zgrzane z bateria wiec moga odpasc. Ale lutowac ci tego nie radze bo raczej uszkodzisz aku zanim cyna zlapie przyczepnosc.

Jesli napiecie na aku jest a dalej nie dziala to moze byc uszkodzona plytka.

Mozesz tez sprobowac zaprogramowac pilot, znajdziesz na forum jak to zrobic. Ale watpie czy to da efekt, ale sprobowac warto.

Jeden klucz nie używany od nowości, drugi po otworzeniu w środku w idealnym stanie. Zgłupiałem, nie widzę punktu zaczepienia....

Opublikowano

Zmierz napiecie na aku czy jest okolo 3 V

Ten ktory byl nie uzywany moze miec rozladowane / uszkodzone aku, bo ono sie laduje poprzez stacyjke.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Byłem w serwisie i lipa z mojego klucza aku w porządku. W twoim przypadku prawdopodobnie też będzie klucz do wymiany. Ja zamówiłem w aso cena około 600 zł z vat + programowonie 250 zł :x Wiem że to głupota dawać tyle za kluczyk ale zawsze jest bezpieczniej niż dawać komuś nieznanemu tym bardziej elektronikowi. Powiedzieli mi również że jest to częsty przypadek w buniach. Na kluczyk trzeba czekac 7 dni bo z Monachium go wysyłają. Pozdro
Opublikowano
U mnie aku akurat bylo uszkodzone w ten sposob ze 1 blaszka sie odczepila. Po wlutowaniu nowego tez nie dzialalo. Dopiero procedura programowania kluczykow pomogla.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, a jak rozebrać kluczyk ze zdjęcia nie łamiąc go???

Podpowiedzcie gdzie przyłożyć narzędzie, zeby zrobić najmniejsze szkody

Opublikowano
Panowie, a jak rozebrać kluczyk ze zdjęcia nie łamiąc go???

Podpowiedzcie gdzie przyłożyć narzędzie, zeby zrobić najmniejsze szkody

Kluczyk sie rozcina wzdluz laczenia.

Opublikowano
...rozumiem że potem pozostaje tylko skleić :)

Jak dobrze to zrobisz to nie bedzie kompletnie zadnej roznicy miedzy otwieranym a nowym.

• 3 lata później...
Opublikowano

Hej,

Rozebrałem wczoraj kluczyk i okazało się, że akumulatorek(bateria) na którą czekałem pon3 tygodnie trochę inaczej wygląda, wymiana aku wymaga równiez lutownicy. Inaczej jest opisywane na forum, co jest nie tak?

Bateria w kluczyku jest mocno zintegrowana z obwódką, która jest zlutowana z płytką. Bateria, którą mi przysłali ma również obwódkę ale inną, nie pasuje plug&play w te gniazda.

Jaka jest dalsza procedura? Ja to zrobić bez lutowania?

Zakupiona bateria wygląda następująco:

http://batimex.pl/towar.php?idtowaru=2416&idzastosowanianad=393

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

Gdzie w kluczyku jest kostka imobilajzera? Przełożyłem środek z innego kluczyka i potrzebuje teraz przenieść immo.