Skocz do zawartości

TRAGEDIA!!! CZY TO JUZ KONIEC??? POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy, mialem przed chwilą niemila przygode. W trakcie rozpedzania przy obrotach ok 4-5 tys cos zaczelo strasznie dzwonic w silniku. Natychmiast wcisnalem sprzeglo i silnik zgasl. Przy probie odpalenia zachowywal sie tak jakby nie mial sprezania. zcholowalem go do domu. Prosze o sugestie co moze byc przyczyna, bo ja podejrzewam ze urwal mi sie grzybek zawora, jakie moga byc skutki. Dopiero wlozylem w silnik 1000 zl i mialem go akurat dzisiaj wystawiac na sprzedaz, jestem zalamany. :duh:

Blagam pomóżcie :modlitwa:

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
Chlopacy!! Czemu nikt nic nie pisze?! Czyżbyście nie chcieli mnie załamać do konca?!
Opublikowano

Nie wiem co to moze byc, zdejmij glowice zobaczysz...

Wspolczuje ci ale widocznie twoja buma sie na ciebie obrazile bo chciales ja sprzedac...

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano

żadnych ciśnie nie sprawdzaj, i z tym odpalaniem . . .

Bierz klucz ( chyba 32), i pokręć wałem korbowym. Dokładnie słuchaj w którym garze dzwoni, jak co to zdejmin pokrywe zaworów, może co lepiej bedziesz słyszał, albo odkręć po kolei świece.

U mnie ( nie pamiętam juz dokłądnie) koleś chyba ściągnął rozrząd i kręcił wałem, i przy jednym z cyl słychać było stukanie, które było skutkiem urwania grzybka, rozwalenia tłoka na kilkanaście części, pokiereszowania i pęknięcia głowicy, dziury w tulei, i wygięcia korbowodu w literę "S" . . . . . silnik wylądował na złomie. Może u Ciebie to co innego, ale zwykle przy tego typu awariach nie ma co naprawiać.

Rozrząd dobrze złożony? nowa rolka i nowa śruba ?

Był gaz ? jeśli tak to prawdopodobne, że urwał sie zawór, bądź pęknął tłok - ciężko stwierdzić, co nastąpiło wcześnie jak silnik jest zmasakrowany.

Zrób test i powiedz co i jak, o ile nie jest za późno po próbach odpalenia.

Dzwoni dalej jak odpalasz ?

Opublikowano

dzieki pany. obdukcja pawie taka sama jak opisał mauzer. zdjlem pokrywe na pierwszy rzut oka rozlecial sie konik od zaworu wydechowego na pierwszym cylindrze ale cos mi sie nadal nie podobalo wiec zdjalem glowice i tak jak mi sie w najczarniejszych myslach uroilo...poszedl zawor. w efekcie porabana glowica i w tloku dziura. potne tego goscia od ktorego kupilem czapke bo mowil ze na 100% jest ok. w remont nie mam ochoty sie bawic wiec chyba wymienie cala jednostke. znalazlem taka na allegro http://moto.allegro.pl/item277465809_silnik_bmw_320_e30_m20b20_320i_tanio_.html

co o nim myslicie????

jest kompletny a chlopak chce za niego 800 zl. jest w bialymstoku wiec do tego dojdzie kurier

Opublikowano
Bierz klucz ( chyba 32), i pokręć wałem korbowym.

na wale jest 22

A ja jednak twierdzę że 32 :) Przynajmniej w M20B20

Opublikowano
silniczek na focie prezentuje sie extra tylko wtykac pod maseczkę :) z całego serca życzę mu długiej i owocnej pracy na nowej drodze życia - dbaj o niego!
Opublikowano
Tylko ze to B20 . . . .

Użytkownicy 2-litrówek chwalą sobie 6 garów, ale narzekają , że to nie 2,5 :)

Użytkownicy ISów nażekają że nie 6 garów ale chwalą sobie natomiast spalanie, natomiast użytkownicy M3 Chwalą sobie osiągi natomiast nażekają na dziury w drodze. Życie jest pełne kompromisów - chce chłopak 2.5 to znaczy, że ma ku temu powody... :doh:

Opublikowano

Niech będzie . . . . kompromisy, to najgorsze co jest :):):)

w kazdym razie, ja żałowałem ostro, że po zawale B25 nie wsadzałem B35 :), ablo M50 .. . .. . . . . . Przemyśl autorze tematu, czy nie lepiej nazbierać na miesięczny na bus'a na dwa miesziące albo trzy. i wsadzic naprawde konkretny motor do e30.

Minka "koszuloka" w nowiuśkim Mercu, którego objeżdża stara beemka jest naprawde tego wart :)

Opublikowano

w kazdym razie, ja żałowałem ostro, że po zawale B25 nie wsadzałem B35 :), ablo M50 .. . .. . . . . . Przemyśl autorze tematu, czy nie lepiej nazbierać na miesięczny na bus'a na dwa miesziące albo trzy. i wsadzic naprawde konkretny motor do e30.

Przecież bunia miała iść na sprzedaż, to po co ma cudować. Pozdro

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano
Niech będzie . . . . kompromisy, to najgorsze co jest :):):)

Heh - no i to też prawda - jak mi padł rozrząd w M40B16 to postanowiłem wsadzić ISa. A że pojechałem do złego warsztatu to cała przekładka wyniosła mniegrubo ponad 10'000 zł. Ja bym nie kombinował - wiem, że pewnie jesteś przywiązany do budy ale bardziej się kalkuluje kupić inną E30 albo coś nowszego nawet na kredyt... Taka prawda :cry2:

Opublikowano

Minka "koszuloka" w nowiuśkim Mercu, którego objeżdża stara beemka jest naprawde tego wart :)

koszulok a to dopiero dobre okreslenie!!!! tak a jego zdziwiona geba mowi sama za siebie ....[/b]

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!