Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Małym cisnieniem.Wcześniej zabezpiecz wszystko co ma związek z elektryką i elektroniką(szczególnie kompa)i uważaj żeby Ci nie zassała potem jakiejś wody Blumka.I myj tylko na zimnym.

Najlepiej po umyciu silnika odczekaj 1 dzień aż obeschnie wszystko.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Niektórzy myją sami inni zlecają mycie specjalistycznym firmom.

Na pewno trzeba zabezpieczyć wszystkie części elektroniki i elektryki.

Szczególnie alternator i cewki zapłonowe nie lubią wilgoci.

Opublikowano
Co do elektryki i elektroniki to zgadzam się z chłopakami. Ja spryskuję silnik takim płynem (nazwy nie pamiętam) za 15 zł. i płuczę po piętnastu min. spłukuję wodą ze szlaufa - ciśnienie utworzone przy pomocy palca na wylocie wody :dance: Może nie ma to porównania z myjką wysoko ciśnieniową ale zawsze to coś a efekty mogą być :mrgreen:
Opublikowano
Pracując w Anglii na myjce widziałem jak wygląda mycie silnika. Facet zapłacił 50 funtów za full valet( na tablicy bylo napisane ze mycie silnika para) w rzeczywistości auto zostało podstawione do mycia na normalne stanowisko, przy użyciu tej samej piany co do mycia karoserii i spłukiwana tym samym ciśnieniem :) Passat odjechał bez problemu więc chyba nie dzieje się nic złego( wątpie żeby robili to 1 raz )
Opublikowano

A po co myc silnik? Producenci wiekszosci samochodow juz od ladnych paru lat wrecz zabraniaja takich operacji.

A stac sie moze calkiem sporo - chociazby w ktoryms z ukladow elektronicznych.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Wiele lat temu pracowałem na myjni samochodowej. Szczególnie myłem silniki i podwozia ( 90% handel) . Ze starszymi dieslami nigdy nie miałem problemu, z benzynką zawsze było trzeba być uwazniejszym- szczególnie kopułka itp . Z naszymi beciami tez nie ma większego problemu z myciem ale polecam tak jak Lucass_81 najpierw spryskać silnik np. motor cleanerem i pózniej tylko szlaufem. [/b]
Opublikowano
Po co myc silnik? Jak juz strasznie irytuje to wziac zwilzyc gabke przetrzec co na widoku a reszte zostawic z spokoju. Taki to ma sens jak mycie podeszwy od spodu, i tak jak wyjdziesz to sie ubabra wraz z pierwszym krokiem (no chyba ze wejdziesz w go...no, ale silnikiem raczej tego nie zrobisz) :twisted2: Pozdrawiam!
Opublikowano
co wy na to :) ?

http://c13.wrzuta.pl/wi6730/fdb3524b002270874749c368/bmw50vp6?type=i&key=7FCUXPz94X&ft=f

To robota handlarza + obróbka w PhotoShopie :lol:

Ja często wycieram te plastiki pod maską z kurzu - lubię, jak auto ładnie wygląda :P

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti