Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem!: mianowicie dolałem do chlodnicy troche płynu bo było mało i chciałem odpowietrzyc układ pózniej zakrecam korek odpowietrzajacy i za mocno zakreciłem i główka sie ukreciła a gwint został wkrecony.... co mam teraz zrobic ??? jak silnik sie zagrzał i dodałem gazu to leci mi płyn przez to cholerstwo!!! jak to zatkac zeby nie leciało narazie a późneij jak dokupie to jak to wykrecic?-kropelka? jak myslicie????

POZDRO!

Opublikowano
ja kiedys calkiem zgubilem, i wkrecilem tam srube ktora znalazlem w garazu. wiec narazie idz do metalowego i dobierz podobna grubosci oraz skok gwintu. wstyd sie przyznac ale ja na tym zrobilem z 5tys km wiec system dziala :)
Opublikowano
Tez to urwalem jakis czas temu, pozostalosci rozwiercilem delikatnie malym wiertlem aby nie uszkodzic gwintu i wyskrobalem malym srubokretem trzymajac dodatkowo rure odkurzacza aby jakies paprochy nie wpadly do chlodnicy. Koszt nowego korka cale 4zl w ASO :norty:
Opublikowano

juz zamówiłem w jednym sklepie!kosztuje w granicach 10 do 11zł (tak drogo bo sprowadzaja z serwisu i kurier kosztuje)

a wczesniej byłem w innym sklepie to koles mi powiedział ze to nie jest czesc zamienna i nie da rady tego dokupic i wysyłał mnie do serwisu do Katowic!....

heh... całe szczesci ze gdzie indziej maja lepsze dojscia do czesci bmw!

Opublikowano
nie przejmuj sie ja na metalowej srubie już przejechałem 15 tys i nie mam zamiaru wymieniać,chyba że mi sie trafi w sklepie i bede o tym pamietał;-)
Opublikowano
Dokładnie, mój kumpel od zawsze ma w M40 śrubę z kilkoma oringami i jest elegancko. Rozwiązanie nawet solidniejsze niż ten korek, w którym otwór na monetę się wyrabia.