Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc!Chodzi o to ze paruja mi boczne szyby z przodu i z tyłu.Przednia po skierowaniu nawiewu jakos wyglada, tylnia elegancko. 318ticompact 95'.Z góry dzieki za porady.
Opublikowano
Jeżeli parują to nawiew na maxa na kilka minut i nie powinno być problemu. Potem dajesz na 1 lub 2 aby ciągle pracował i musi być dobrze.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
jesli byles na myjni z woskowaniem to tez paruja
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
jesli byles na myjni z woskowaniem to tez paruja

Też mam zawsze na woskowane i nie mam takiego problemu.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
Jeżeli parują to nawiew na maxa na kilka minut i nie powinno być problemu. Potem dajesz na 1 lub 2 aby ciągle pracował i musi być dobrze.

Wszystko ok,pod warunkiem że filtr jest dobry ;) .

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Dokładnie jak koledzy napisali .

Stary zasyfiony filtr trzyma wilgoć i oddaje ją do środka - czyli na szyby.

Wymień filtr kabinowy - wyczyść wiatrak - umyj szybę od środka płynem przeciwdziałającym parowaniu i nawiew na szybki w pozycji .

Opublikowano
sprawdz filtr, i wentylacje w bagarzniku( w tapicerce sa takie otwory pod nimi kratki wentylacyjne-musza byc drozne) bo nawieiem tylko zdmuchujesz ta wode do powietrza i dalej wisi nad glowa-a tak przez auto przelatuje sobie powietrze.
Opublikowano
sprawdz filtr, i wentylacje w bagarzniku( w tapicerce sa takie otwory pod nimi kratki wentylacyjne-musza byc drozne) bo nawieiem tylko [bAD] ta wode do powietrza i dalej wisi nad glowa-a tak przez auto przelatuje sobie powietrze.

masz na mysli obecnosc lisci e tychc kratkach, tak??

Opublikowano
własnie i tu jest problem bo to moje pierwsze auto i nie mam pojecia gdzie jest ten filtr i gdzie jest wiatrak.Prosze o wskazówki
Opublikowano
Bez kombinowania... Najpierw ustaw sobie odpowiednio nawiew. Dwa przednie nawiewy posrodku konsoli powinny byc ustawione nieco na boki ale tylko nieznacznie zeby wialy w tyl pojazdu i nieco na kierowce i pasazera, a boczne nawiewy powinny byc skierowane w gore i na boczne szyby. Ota cala filozofia, odpowiednia cyrkulacja powietrza. Jak odmuchasz przednia szybe dajesz elegancko 2 i nawiew na kabine pokretlem, jak nie idzie zamknij nawiew ze srodkowych dysz i cale powietrze idzie ci na szyby boczne... Jak to nie pomoze to szukaj w filtrze. Nie ma co zaczynac od d**y strony bo przy obecnej wilgotnosci powietrza to oczywiste ze szyby paruja :) Pozdrawiam...
Opublikowano
Ja proponuje najpierw odkurzyć cale auto, jak masz trochę piachu to on zatrzymuje wilgoć a później parują szyby.

Muszę sobie kiedyś zasyfić auto i sprawdzić :lol:

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
Czesc!Chodzi o to ze paruja mi boczne szyby z przodu i z tyłu.Przednia po skierowaniu nawiewu jakos wyglada, tylnia elegancko. 318ticompact 95'.Z góry dzieki za porady.

jak masz klime to jezdzij z wlaczona klima i grzaniem...klima wysusza powietrze...

Opublikowano

Taka ciekawostke dorzuce.. ja rozwiazalem problem po dlugim szukaniu... otoz e36 maja zaslepski w podlodze.. jesli brakuje jeden czy dwoch zawsze wilgoc bedzie dostawac sie do srodka..!

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja proponuje najpierw odkurzyć cale auto, jak masz trochę piachu to on zatrzymuje wilgoć a później parują szyby.

Muszę sobie kiedyś zasyfić auto i sprawdzić :lol:

Zwracam honor! Wczoraj na TVN turbo była o tym mowa, coś w tym musi być...

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

witam

moze ktos wie czy w e30 M40B16 styczen 89 jest filtr przeciwpyłkowy.

Moze nie w tym temacie o to pytam ale nie chce zasmiecac forum dodatkowymi tematami na realoem niewiele sie dowiedziałem

Z góry dzieki za pomoc