Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem jaki rodzaj żarówek jest w e 36 i chodzi mi o te mijania jak i drogowe bo mam zamiar zmienić na mega whity ale nie wiem czy to h1 czy jakieś inne. prosze o odp...
Opublikowano

Prawdopodobnie H1 (w mijania, drogowych i halogenach). Były jeszcze inne ale to chyba w młodszych rocznikach, HB7 * lub jakoś tak.

* Proszę mnie poprawić, bo prawdopodobnie się mylę :roll2:

Opublikowano

Masz soczewki czy zwykłe :?:

W soczewkach jest na 100% H1 od świateł mijania.

W zwykłych nie mam pojęcia.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
w mijania (soczewki) są żarówki H1!radze nie kupowieć mega whitów w super marketach i tym podobnych miejscach bo tylko problemy z nimi są!:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano
w mijania (soczewki) są żarówki H1!radze nie kupowieć mega whitów w super marketach i tym podobnych miejscach bo tylko problemy z nimi są!:)

Ja to nazwę inaczej, założysz byle co, to i widzisz byle co. Taka żarówka udaje, że świeci. Kup markowe produkty i będziesz zadowolony, ewentualnie poszukaj na forum. Były ciekawe tematy.

Opublikowano

Też uważam że zależnie czy masz soczewki. Jeśli tak to H1 jeśli nie to może być H7 w zależności od rocznika. U mnie są H7. Co do tych żarówek to słyszałem że się szybko przepalają.

Pozdro.

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
jakie proponujecie h1 zeby wmontowac i fajnie to wygladalo? kupilem keidys jakies h.i.d i po 30 min uzytkowanie spaliwy sie obydwie:| z gory dziekuje i pozdrawiam

Żarówki mają być markowe, a im mniej niebieskie tym lepsze :cool2: Wiem z autopsji :norty:

NA PW wysyłam Ci małe zapytano.

Opublikowano

Ja korzystam z philips bluevision (lampy drogowe,miałem w mijania ale to nie "to"), w mijania mam, albo philips vision plus, albo nightvision (nie pamiętam :duh: ) i jestem zadowolony z ich jakości. Myślę o przeczyszczeniu lamp, ale to już inna historia.

Kiedyś miałem osramy cool ice i/lub osram silver coś tam - ładnie świeciły ale szybko się paliły. Co 3 miechy musiałem zmienić którąś żarówkę. Z philipsem tago nie mam, jężdżę już rok na tych samych. Dla smaczku dodam, że ktoś miał dokładnie odwrotne doświadczenia z marką żarówek niż ja :norty: .

Ktoś jeszcze zachwalał philipsy rally 75 W (czy jakoś tak), ja tego nie miałem, także nie wiem.

Jeśli chcesz dokładnie coś wiedzieć. :search: Wystarczy, że wpiszesz np. "jakie żarówki" i coś znajdziesz - a były zagorzałe dyskusje, oj były :twisted2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na obudowie reflektorow musi byc naklejka jakie zarowki wchodza. U mnie bynajmniej jest napisane 2xH7
Opublikowano
w soczewce sa H1 a w zwyklych H7. Ot cala filozofia. Ja mialem Philips blue vision i ladnie swiecily takim na bialo zachodzacym swiatlem. Lepsze byly niz oryginalne OSRAMY ktore byly wczesniej.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl