Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzednio miałem 530dA E39 i paliło mi średnio 8.5-9 ltr (trasa 7.5), teraz poruszam się E61 530dA i na trasie przy normalnej jeździe tak do 130 pali 10, a delikatnie jadąc po mieście jakieś 11. Czy to aby trochę nie za dużo? Już nawet nie wspominam o obietnicach z instrukcji obsługi..Może trzeba udać się do ASO na komputer?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Poprzednio miałem 530dA E39 i paliło mi średnio 8.5-9 ltr (trasa 7.5), teraz poruszam się E61 530dA i na trasie przy normalnej jeździe tak do 130 pali 10, a delikatnie jadąc po mieście jakieś 11. Czy to aby trochę nie za dużo? Już nawet nie wspominam o obietnicach z instrukcji obsługi..Może trzeba udać się do ASO na komputer?

Pozdrawiam

E39 3,0d A Touring pali mi średnio ok.9L

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w autoryzowanym serwisie BMW we Wrocławiu chcą 250 zł!, ale juz nieautoryzawany 100 zł
Opublikowano

Pozdrawiam

E61 jest cięższe od E39 i stąd te różnice mogą wynikać, ale automat robi też swoje. Acha, jest zima więc silnik się dłużej rozgrzewa. Wg mnie jest ok, a dane techniczne to zwykle teoria.

Opublikowano
E61 ma przód aluminiowo-plastikowy:) więc różnicy w wadze z E39 raczej nie ma i jak widać po koledze co ma 530Xd może mniej palić..
Opublikowano
530dA 218KM:

miasto 10 w godzinach szczytu

trasa 6,6-7,2 nikt mnie nie wyprzedza

hej

U mnie podobnie. 530D, manual i spalanie srednio 6.7 na trasie. W cyklu mieszanym ok 7-8l.

Ogólnie bardzo oszczędny silnik, no chyba że ktoś lubi jeździć z cegłą na pedale gazu, ale to już inna bajka :P

Pozdrawiam

Opublikowano
dzisiaj walnąłęm traskę 300km i na początku było 12.1 a potem łaskawie 9.9. Ani razu nie przekroczyłem 140km/h, przeważnie spokojnie 120km/h. Jak myślicie co może być zwalone?
Opublikowano
330da touring 204 KM pali mi 12 l/100km w miescie ale smigam krótkie trasy, na trasie przy predkosciach do 170 km/h na autostradzie spaliła ostatnio 7,2 l/100 km
http://img510.imageshack.us/img510/7666/podpisgn8.jpg
Opublikowano

Witam.

530DA E-39. Miasto....jazda 'specjalna' taka dla testów ile można zaoszczędzić ---> 10.2 (Gdańsk ..korki itp.) normalnie miasto ---'książkowo' 11.5..11.7. Ostra jazda to nawet ponad 13. Trasa....przy mojej jeździe średnia 8.5. Pozdrawiam.

Memento Mori :-)
Opublikowano
Hej "kufel99" mam e60 i po chipsie w miescie rowniez pali kolo 11 ale ostatnio smigalem do bielska na przeglad i zszedlem do 8 litrow nic nie jest zwalone wsyztsko zalezy od naszej nogi :) pozdro
Opublikowano
kurde do e60 tak malo powinny palic? nam e60 530d pali na po miescie 12-13litrów, i e39 530d tez 13litrów łyka, obydwie sa w automacie. Az mi sie wierzyc nie chce tym 10 litrów po miescie, a po jakich miastach jezdzicie? duzych czy malych?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
tez uwazam ze nie ma szans zejscia e60 a automacie do 9 litrow bo kolega ma 120d w automacie i pali mu w miescie 9 litrow moze manulaem sie ktos w 9-10 wyrobi ale nie automatem jeszcze mam swoja po chipsie