Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Uzytkownicy cudownych X5,

kupilem pare dni temu X5, rok 2004. Chcialem Was zapytac czy jezdzicie tym samochodem zestresowani obserwujac lusterko czy aby nie macie kogos na ogonie ? i czy jak parkujecie to auto gdzies na miescie to zastanawiacie sie czy po powrocie w to samo miejsce bedzie ono jeszcze stalo ?

Bede wdzieczny za Wasze odpowiedzi i refleksje

Pozdrawiam

darek

Opublikowano

Darku,

a) mieszkam w miejscowości, w której podobno najczęściej "biorą",

b) zapłaciłem po prostu ubezpieczenie i parkuję gdzie popadnie, centra handlowe, zaułki, parkingi za stacjami benzynowymi etc,

c) jak już jakimś cudem wezmą - będę szukał następnego. Rozpaczać nie będę, kupię teraz z jasną skórą w środku i szyberdachem,

d) niby kto ma za Tobą / mną jeździć? tzw "miasto" zostało praktycznie skasowane przez Policję a za kradzieże biorą się teraz prostaki, nie potrafiące uruchomić samochodów bez oryginalnego kluczyka. złodziej woli teraz ukraść Lanosa - szybciej rozebrać, łatwiej sprzedać i wie, co z tym zrobić. W X5 żeby zdjąć klapę czy drzwi nie wystarczą obcęgi, bo nadal zostaje wiązka kabli, z którą nie wiadomo co robić :)

więc spokojnie, nie ma sie niczego bać. Większym zagrożeniem są rajdowcy w leciwych audi, którzy nie uczyli się fizyki i nie kumają, że droga hamowania X5 może być nieco dłuższa. Więc jak już muszą mi wjechać przed maskę, to być może robią to po raz ostatni :) To jest prawdziwe zagrożenie. reszta to "urban legend".

pozdrawiam,

Marcin

PS. poszukaj w navi do X5 opcji "Code" - poprawi Ci samopoczucie :) chińskie badziewie w rodzaju "zablokuje wszystko" raczej przyprawi Cię o zawał serca, jak już przestanie działać a pomocy znikąd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja sobie zamówiłem odrazu przy kupnie w salonie mojej x5 zamontowali profesjonalny system guard system naprawde polecam
Jedno serce,jedno bicie,kocham BMW ponad życie...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

podstawa jest AC i nie fabryczne zabezpieczenie [w poznaniu moge polecic magika ktory sporo potrafi zrobic aby twoje auto nadal bylo twoje:)]

mysle ze wieksze zagrozenie to zlodzieje wkladow lusterek i airbagow

dlatego bez pelnego AC lepiej nie wyjezdzac:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
do dobrego alarmu doloz sobie blokade skrzyni biegow ,oznakuj auto i nie zostawiaj go w garazu bez alarmu a jesli juz trzymasz go na parkingu strzezonym to pamietaj zeby parkowac jak najblizej budy stroza tak zeby nie mozna sie podczolgac i wyrwac zamek niezauwazenie reszta to sprawa losowa powodzenia
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

Marcin72 - wyznaję podobną filozofię. Płacić AC, cieszyć się jazdą i mieć w nosie, co się z nim dzieje - w końcu to tylko samochód.

Miałem 3 kabriolety, wszystkie nocowały pod blokiem, w którym mieszkałem. Mam BMW X3, mieszkam w Rumunii - auto stoi na 'blokowisku' pod blokiem.

A jak ktoś będzie Ci chciał zwędzić auto, to możesz je nawet w bunkrze zamurować, a i tak wezmą. Z dwojga złego, wolę, żeby ktoś go z parkingu zwinął, niż 'wysadził ' mnie na siłę na światłach...

P.S. Jako wielbiciel Audi mam podobną refleksję na temat leciwych, czarnych BMW :twisted2:

Opublikowano
Szanowni Uzytkownicy cudownych X5,

kupilem pare dni temu X5, rok 2004. Chcialem Was zapytac czy jezdzicie tym samochodem zestresowani obserwujac lusterko czy aby nie macie kogos na ogonie ? i czy jak parkujecie to auto gdzies na miescie to zastanawiacie sie czy po powrocie w to samo miejsce bedzie ono jeszcze stalo ?

Bede wdzieczny za Wasze odpowiedzi i refleksje

Pozdrawiam

darek

gdyby X byl limuzyna to można by było sie deko obawiać ale X jest SUV i raczej nikt ci drogi nie zajedzie eheh z prostej przyczyny.

Kiedyś mi nawet oponę przebili pod Restauracja i puścili sie za mną , ale jeśli ktoś potrafi wykorzystać walory swojego Auta to wystarczy 2-4 km po mieście i już można sie pozbyć ogona , w dodatku na niefart powietrze zeszło dopiero na drugi dzień. A było to wieki temu teraz można nawet zostawiać otwarte Auto no chyba ze będzie kartka wisiała weź mnie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak juz jezdzisz takim autem to chyba stac Cie na kilka tys. zl na rok zeby dobrze ubezpieczyc auto, prawda? kupujesz dobre AC full pakiet i spisz spokojnie, jak ukradna to najwyzej sobie kupisz drugie, w miedzyczasie dostaniesz jakies zastepcze od ubezpieczyciela jak oczywiscie zlozyzsz odpowiednie pismo dobrze sporzadzone :)

ja jak mialem swoje pierwsze autko VW Golf II to mialem sraczke w gaciach jak gdzies mialem na noc pod blokiem zostawic, a juz nie wspomne jak zostawialem gdzies w Warszawie czy Lodzi (duzo podrozuje). Nie mialem AC i normalnie co chwile tylko sie zastanawialem czy moje pierwsze auto kupione za ciezko zarobione wtedy pieniadze jeszcze stoi na swym miejscu. Teraz mam OC, AC, NW, ASSISTANCE i nie patrze gdzie zostawiam auto, ukrada to kupie nowe, porysuja to dam do malowania. Zero stresu.

Opublikowano
Darku,

d) niby kto ma za Tobą / mną jeździć? tzw "miasto" zostało praktycznie skasowane przez Policję a za kradzieże biorą się teraz prostaki, nie potrafiące uruchomić samochodów bez oryginalnego kluczyka. złodziej woli teraz ukraść Lanosa - szybciej rozebrać, łatwiej sprzedać i wie, co z tym zrobić. W X5 żeby zdjąć klapę czy drzwi nie wystarczą obcęgi, bo nadal zostaje wiązka kabli, z którą nie wiadomo co robić :)

Tego Bentleya też ukradły prostaki?

http://motoblogi.pl/2008/04/24/dziennikarzom-skradziono-bentleya/

:lol: :lol: