Skocz do zawartości

BMW INTERFEJS SOFT - CKM-EDIABAS-GT1-DIS-SSS i INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam tutaj ten ICOM emulator ktory byl mi proponowany za kase. Mysle powaznie nad tym aby podzielic sie z Wami tutaj.

Mysle ze ze wspolnymi silami bedziemy w stanie odpalic ta dotad dla niewielu dostepna ISTE.

Przemysle to jeszce i zarazem zapytam czy sa chetni i kumaci troche w tym tamacie?

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 865,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale co da Ci ten emulator ?

ja mam takie coś i nawet nie mam ochoty odpalać na tym nic ...

przecież to dalej jest kabel na usb , ICOM ma trochę inne połaczenie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Witam,

mam tutaj ten ICOM emulator ktory byl mi proponowany za kase. Mysle powaznie nad tym aby podzielic sie z Wami tutaj.

Mysle ze ze wspolnymi silami bedziemy w stanie odpalic ta dotad dla niewielu dostepna ISTE.

Przemysle to jeszce i zarazem zapytam czy sa chetni i kumaci troche w tym tamacie?

Dzieki bardzo, odpal sobie sam .

Nie umiesz go uruchomić i pierdalamense wciskasz, jak zapodasz kluczyki o BMW to reflektuje .

Co ty chcesz ugrać że taki miły jesteś i badziewie wciskasz.

Dobry samarytanin się kuźwa znalazł .

ICom ma takie same połączenia, a inną komunikację, a mianowicie:

jest w nim karta sieciowa,a którą jest normalny interfejs Can + K i sam Lan

czyli z 2x TX i 2x RX robi TX i RX nic po za tym, do diagnostyki ani lepszy ani szybszy, jedynie do programowania ciut szybszy .

A klucz można wywalić w piz . , wystarczy znaleźć plik w systemie ICom pod tytułem app\nubix cos tam coś !! :search:

i napisać parę linijek kodu np taki :

Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

If fs.FileExists("C:\app\nubix\dudududu heheheh ") = True 'plik który chcesz sprawdzić

Shell ("C:\app\nubix\dudududu heheheht") 'plik który mam uruchomić

Shell ("C:\EDIABAS\BIN\ifhsrv32.exe")

i klucz wyrzucić na smieci

Opublikowano

Porobiłeś sobie snapshot , jak dzieciak . :shock:

Zobacz złamany w 5 min, lata bez klucza bez podawania hasła, nie zmiana to faktu że to śmieć bo ty tylko śmieci podajesz .

Ten kto zrobił ten klucz nie natrudził się za bardzo :D

http://img5.imageshack.us/img5/7453/9sv5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Nalezy ci sie medal kolego piwek. :mrgreen:

Czy to smiec to okaze sie kiedy sam to potestuje. A od ciebie nie wzial bym tego softu za darmo bo paskudnie smierdzi od ciebie chamstwem i bije chciwością.

Twojego zdania nie biore na powaznie kolego, wyzwiesz wszystko "smieciem", gdyz opychasz ten soft za kase.

I troche kultury zycze na przyszly rok, gow niarzem chyba nie jestes?

Opublikowano

Kolego nigdy nie sprzedawałem softu a jedynie interfejs, to raz, a dwa to życzę rozsądku w rozdawaniu i propagowani programów .

Ty i tak tego nie złamiesz i będzie ci potrzebny klucz, a że ja to umiem to wynika tylko że nie spałem w szkole i uczę się dalej.

Opublikowano
Kolego nigdy nie sprzedawałem softu a jedynie interfejs, to raz, a dwa to życzę rozsądku w rozdawaniu i propagowani programów .

Ty i tak tego nie złamiesz i będzie ci potrzebny klucz, a że ja to umiem to wynika tylko że nie spałem w szkole i uczę się dalej.

Widzisz kolego piwek, cos da sie z Ciebie wycisnac! :D

Te linki ktore zapodalem mam z pewnego forum. Ten key o ktorym wspominasz mam takze. :mrgreen: Dolaczony byl do tego emulatora.

To co zapodalem to nie "smiec" tylko dzialajaca wersja co potwierdzila to masa osob!

To tylko kwestia instalacji tego wszystkiego...

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi.

Podłączasz kabel dwa kliknięcia i działasz na ista bez łamania i klucza.

Zaznaczam że nie trzeba do tego szkoły :D

Opublikowano

Generator pobiera numer procka, grafiki itd. każdy ma inny i jeden klucz nie pasuje to po 1

2. hasło jest zapisywane C:\WINDOWS\Temp\vmware-ICOM gdzie tworzy sobie katalog o nazwie VMwareDnD i dalej 33694c6e dalej Registration Key

2 . wpisanie tego co masz, czyli:

username: gearhead2013

key: ADTJXSTTCM4DX3LUM7Z2PNFBFX84NKB56XBJZRWLSGDCCJU2QTGNHLDH9YUADF66M5HUS7CSJKHN

pokazałeś właśnie kto pierwszy to rozdawać zaczął, a w finale wychodzi wiekie gów....

3. wystarczy pomajstrować trochę w DLL bardzo prostego do wykrycia , zmienic False -true , true-false i po kluczu, nie zobaczy się go nigdy . :cool2:

Ale to nie dla każdego :mad2: :duh: :nienie:

Opublikowano
Dlatego niech kazdy sie zajmie tym w czym jest dobry ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu

O co tyle hałasu, stary emulator i stara ISTA. Na zdrowie by jak najwięcej aut się dało zrobić.

Darksys wypuścił pierwsze wersje bez żadnego zabezpieczenia, 2 tygodnie mu głowę trułem żeby jakieś dał :cool2: co by każdy obszczymurek na allegro nie wystawił w 5 minut.

Szanujcie chłopa robotę i dajcie mu powód by coś jeszcze z tego było.

Emulator to nic więcej jak umiejętne wykorzystanie Application.bin z samego ICOM'a. Nie ma w tym magii. Zamiast łamać postawcie sami ISIS, ISID, ISSS, ISPS i już tylko parę modów co żeby wywalić WSM i mamy ISTA na 3 drutach.

Jakoś się nikt nie chwalił gołą instalką swoją :)

Opublikowano

Daj źródła :p

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opublikowano
  • Członkowie klubu
do czego?
Opublikowano

Do tego co wcześniej sam wymieniłeś :p

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opublikowano
  • Członkowie klubu
wrzuć w google słowo Darksys i znajdziesz to co potrzebujesz.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jaka może być przyczyna błędu " ISTA start failed, reboot ISID" .Instalacja na VM wersja ISTA/D 2.35.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rheingold 3.41

opis instalacji:

1.)install "Standard_Tools_Setup 2.12" ,

2.)install BMWRheingoldISTA3.msi ,

3.)then copy contents of "Rheingold v3.41"(License XML und RheingoldCoreFramework.dll) to X:\rheingold\TesterGUI\bin\Release\

Program start: C:\Program Files (x86)\Rheingold\TesterGUI\bin\Release\ISTAGUI.exe (Dekstop skrot na pulpit)

Linki:

http://share-links.biz/_u1ji50n4o8g

passwort do linkow: BoerseBZ

Panowie, to dziala na normalnym kablu na FTDI_CHIP-ie :)

Ladowac i testowac :)

Opublikowano
Witam,pobrałem ale jest jeszcze hasło na spakowane pliki,możesz mi go podać kolego?
Opublikowano

no tak.... Haslo to Blackys

jest juz nowsza wersja niz ta 3.41... :D

Opublikowano
Dzięki :D a masz może namiary na tą nowszą wersję?
Opublikowano

Witam, proszę zerknijcie na poniższe dwa zdjęcia. Jest to mój interfejs do VW kupiony u chińczyków, niestety sprzedawca wymazał oznaczenie na chipie i nie wiem jaki to chip. Czy da radę przerobić interfejs aby działał z BMW? Mam tranzystor BC547, połączyłem już 7 i 8 pin na wtyczce, no i zatrzymałem się na lutowaniu chipu. Chciałem wykonać procedurę z 66 strony tematu ale nie wiem czy mój fejs się nadaje.

http://images64.fotosik.pl/912/f8694dcc51e2a7dem.jpg

http://images65.fotosik.pl/912/c1f5070c182fb844m.jpg

Opublikowano

Zwykłego KKL do BMW z tego nie zrobisz.

Możesz zrobić D-can jednak trzeba przeprogramować procka Atmega162 (procek 44 pin) i przerobić połączenia do Ft232Rl .

Brakuje jednak układu 16V8, tu można wykonać kilka połączeń i go pominąć ale tylko w przypadku interfejsu do VW do D-can musi on być .

jak by bardzo się uparł to można wywalić procka po połączać na pająka kilka kabli i wyszedł by KKL jednak to nie robota , a papranina .

Jednym zdaniem skórka za wyprawkę

Opublikowano
A mógłbyś mi podesłać na przykładowy interfejs z alledrogo który nadawał by się do domowego zastosowania? Może być na PM.
Opublikowano
Jakie auta -jakie BMW chcesz diagnozować ? :?: