Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem BMW E 36 z silniekiem m43 1.6 na jednopunkcie moj problem polega na tym ze obecny silnik zajezdziłem :cry2: i chcem kupic 1.8 silnik tez jednopunkt i zrobic swapa moje pytanie polegan a tym czy komputer bedzie pasował uchwyty itp bo kolega powiedział mi ze komputer z 1.6. do 18 nie bedzie pasował prosze o relacje na ten temat z gory dziekuje za wszelką pomoc
Opublikowano

Tak dla sprostowania co masz na myśli mówiąc Jednopunkt?

Każdy silnik m40 m42 m43 m44 ma wtrysk wielopunktowy jeżeli o to chodzi :)

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Witam

Ja mam podobne czysto teoretyczne pytanko tzn. Czy np. do BMW 318i dało bysie włożyć silnik 2.8???

Ciekawy jestem, gdyż kiedys mysłałem nad tym. Zastanawiam sie tylko czy tak duży moment obrotowy wytrzyma reszta części przeniesienia napędu.

No i ciekawe czy trzeba robić jakieś przeróbki do mocowania silnika.

Pozrdawiam

Opublikowano
sterownik silnika ma inna mape nic sie nie zgadza na sile bedzie chdzic ale to nie to samo inne wyprzedzenia zaplonow 1.8 to nie1.6 ale mozna tak jezdzic . wymiany 18 na 2.8 to bardzo duzo pracy wiem co mowie to zabawa tylko dla orlow golabki ale zawsze mozna przejsc operacje plastyczna .niezla to nauka na przyszlosc
Opublikowano
moim zdaniem kupic taki sam silnik jak był i cieszyc sie ze nie było duzo roboty przy swapie a pozatym bedziesz mial podzespoły ze starego silnika jesli nowy czasem zawiedzie :8)
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

jesli zajezdziles silnik to powiedz co sie stalo... bo jak dawales mu caly czas po grach to 1.8 ci tez dlugo nie pociagnie... chyba ze cos sie stalo...1.6 i 1.8 sa bardzo podobne.oczywiscie jakbys zmienial to tez na M43. wszystko powinno pasowac,skrzynia tez.a kolega wyzej pisze ze dawka paliwa bylaby taka sama to sam wiesz...

a co do 1.8 na 2.8 no to jesli chcesz tak robic przygotuj sie na wszystko.Zostanie ci tylko karoseria a nicinnego nie podejdzie. Da sie zrobic ale czesci nie wytrzymaja- przerabialem ten sam temat i doszlem do wniosku ze trzeba sprzedac i kupic orginalke. Pozdrawiam :8)

B M W