Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pod tylna kanapa znalazlem przekaźnik był on wyjęty i poprostu sobie lezał. Jest puste miejsce na przekaźnik. Od czego on moze być.??

http://www.x-stacja.net/bmw/przekaznik.jpg

Z góry dzieki za odpowiedz :)

Opublikowano

wygląda na przekaźnik wycieraczek?? :think: działają Ci wycieraczki na biegu przerywanym(czasowym) :?:

Najlepiej to zrób zdjęcie gdzie go brakuje a nie przekaźnika bo przekaźnik to przekaźnik wszystkie podobne do siebie

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
ten przekaznik jest od instalacji elektr. wycieraczek i sluzy do dociskania wycieraczki kierowcy w zaleznosci od predkosci jazdy. jak zagladniesz na podszybie kolo skrzynki z bezp. to zobaczysz tam silnik do wycieraczki i obok ten wlasnie mniejszy... :wink:
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coś mi się tu nie podoba. Regulacja docisku wycieraczki realizowana elektronicznie? Pierwsze słyszę... wycieraczka montowana jest przecież na dźwigni, której docisk reguluje jedynie sprężyna.

Uwierzę, jak zobaczę zdjęcie mechanizmu wraz z opisem...

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ten przekaznik jest od instalacji elektr. wycieraczek i sluzy do dociskania wycieraczki kierowcy w zaleznosci od predkosci jazdy. jak zagladniesz na podszybie kolo skrzynki z bezp. to zobaczysz tam silnik do wycieraczki i obok ten wlasnie mniejszy... :wink:

Otóż niedowierzałem, ale sprawdziłem w literaturze i warsztacie!

TAK, teraz wiem na 100%, że to jest nie przekaźnik, a moduł sterowania siłą nacisku wycieraczki lewej (od kierowcy) na szybę.

Czego to w BMW AG nie wymyślą :)

Pozdrawiam

Kai
Opublikowano

A gdzie mozna to obejrzec , bo ciekawy jestem czy moja tez takie cos ma ??

I jak bys mogl zalaczyc zdjecie miejsca mocowanis tego przekaznika, bylbym wdzieczny.

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))