Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem. Moje swiatła w E34 są bardzo krótkie i chcialbym je poniesc ale niestety nie wiem gdzie to sie robi. Sciagalem juz oslony swiatel w komorze silnika ale niestety nie doszedlem gdzie mozna to zrobic. Znalazlem jedynie takie dlugie biale pokretla w rogach ale niestety one nie podniosly swiatel. Tak sie poprostu nie da jezdzic tym bardziej ze teraz dzien jest coraz krótszy. Prosze o pomoc i pozdawiam wszytskich posiadaczy TDS-ó

:D

Opublikowano

aj aj aj :D Miałem ten sam problem, oczka świeciły za nisko, ale tego przyczyną nie było złe ustawienie świateł tylko słabe żarówki oraz zanieczyszczone soczewki i szkła reflektorów... Proponuje przede wszystkim poczyścić soczewki i szkła reflektorów bo wątpie by oczka same się przestawiły :wink: Tutaj masz ładnie opisane jak to zrobić:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38772

Pzdr!

Opublikowano
Do regulacji wysokości służą właśnie te białe pokrętła w rogach komory silnika, żeby je ruszyć musisz spryskać jakimś penetrantem i użyć małego śrubokręta który głębiej wejdzie w te pokrętło, bo inaczej możesz ułamać, te białeł pokrętła można wykręcić i wtedy mocno złapać kombinerkami i to rozruszać-bo często to rdzewieje i się zastaje.U Ciebie pewnie się kręcą te białe pokrętła,ale nie kręci się wkręt.Możesz jeszcze zdjąć tą czarną osłonę nad światłami i tam będzie widać dokładnie ten wkręt, który możesz spryskać i próbować kombinerkami(tylko ostrożnie żeby gwintu nie zepsuć), wkręty z przodu reflektora służą do regulacji lewo prawo.
Opublikowano
yyyy no co wy?? regulacji nie ma od komory silnika tylko jest pod oslona reflektorow z przodu. mowie o swiatlach krotkich. trzeba sciagnac grill a potem ta kratke czarna na okolo reflektorow. wtedy ukaza sie nam wkrety regulujace. ja regulowalem tak w swoim. jeden wkret do ustawienia w poziomie, drugi w pionie.mimo ze mam regulacje elektryczna jedna strona swiecila za nisko. poslugiwalem sie ksiazka "sam naprawiam" do E34.
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano

A prawda leży, jak zwykle, po środku :-)

Wkręty dostępne od strony komory silnika, te z białymi końcówkami z tworzywa, służą do regulacji prawo-lewo światła mijania.

Do regulacji góra-dół świateł mijania i całej regulacji świateł drogowych służą wkręty z łbem krzyżowym dostępne przez otwory w atrapie świateł. Ten do wysokości świateł mijania jest na przedłużeniu silniczka do elektrycznej regulacji wysokości świateł.

Do kompletnej regulacji świateł nie trzeba nic zdejmować, wystarczy wkrętak "krzyżak" (od przodu) i ręka / wkrętak płaski / kombinerki (od strony silnika).

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano (edytowane)

%5B318%3A480%5Dhttp%3A//marekczaja.dlawas.com/marek_bmw520i/img/ustawienie%20refl.jpg

źródło: H.R.Etzhold „BMW serii 5 Sam naprawiam samochód” Wydawnictwa Komunikacji i Łączności, Warszawa 2007

pozdrawiam, marek

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Zmiana zarowek na mocniejsze nie przeszla mi wogole przez glowe. Wiem jak to sie moze skonczyc. Napewno pomocny post byl z czyszczeniem soczewek, napewno to zrobie. Wielkie dzieki koledzy za pomoc:) Pozdrawiam
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

W sklepach z częściami do BMW. Nie są drogie. W Warszawie to na przykład na Narbutta, chyba prowadzą też sprzedaż wysyłkową.

Monika Pleban-Jaskłowska

ul. Narbutta 5a

02-564 Warszawa

tel. (022) 646 64 84

Części BMW - nowe, oryginalne części eksploatacyjne - 10% upustu od ceny detalicznej (przy płatnościach gotówką) dla członków BMW Klub.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)