Skocz do zawartości

zle wskazuje wskaźnik paliwa... :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...

mam problem ze wskazówką od stanu paliwa...

niby działa 'dobrze' na teście zegarów leci do końca i z powrotem bezproblemowo... ale... problem dopiero tkwi w tym, że zalewam paliwa np 15l a wskaźnik jest dalej na rezerwie, później wskakuje na 17l a poxniej znowu na rezerwe itd... tak sobie skacze jak mu sie podoba..:/ albo sie zawiesza gdzieś przy początku rezerwy i nie trybi..

co to może być...?

może ktoś mial podobną sytuacje...

pozdr.

Opublikowano
Sprawdz pływak ja miałem podobnie tylko mnie cały czas wskazówka byla na rezerwie ja wziołem pożyczyłem pływak i na sucho sprawdziłem i pokazywało bez problemu
Opublikowano
no tak tylko jak to sprawdzić a najlepiej zrobić :D ten pływak... bo nigdy nie wiem ile mam paliwa... :( wczoraj mi sie rozciapierzył na środku uylicy i dolewałem ropki z karnistra hehe...
Opublikowano

Witam

Zrob tak:Zdejmij wtyczke z plywaka i spryskaj "kontaktem"Kilka razy

styki na wtyczce i gniazdku sniedzieja !!Ja tak zrobilem ,ale raz i pomoglo ,ale na krotko.wiec musz powtorzyc zabieg.

pozdrawiam

Opublikowano
z tym sprayem kontaktowym to dobry pomysl, zron tez tak, odlacz 2 plywaki, przekrec stacyjke, ma pokazac 0 albo full, cofnij i wyjmij kluczyk, podlacz spowrotem 2 plywaki i sprawdz jak jest, czasem cis sie "gubi" jak odlaczysz jeden
www.auto-optima.pl
Opublikowano

No własnie mam zamiar popsikać "kontaktem" ale nie jestem pewien czy to jest odpowiedni środek. Czy to nie jest przypadkiem środek do izolacji? :) Bo szkoda by było zaizolować sobie wtyczkę :)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.vielebny.aplus.pl/kontakt.jpg

Z góry dzięki...

Opublikowano
no tak tylko jak to sprawdzić a najlepiej zrobić :D ten pływak... bo nigdy nie wiem ile mam paliwa... :( wczoraj mi sie rozciapierzył na środku uylicy i dolewałem ropki z karnistra hehe...

Lepiej uważaj na brak ropy w baku bo jak zapowietrzysz pompę to bedzie słabo.

A poza tym jak lejesz 15 litrów to chyba możesz obliczyć ile km mniej więcej możesz przejechać :norty:

Opublikowano
Aha... może dodam że nie mogę spytać się w sklepie w którym zdjęcie zrobiłem, bo jestem na Słowacji :) Także proszę o wyrozumiałość... Oni wogóle nie kumają o co mi chodzi :)
Opublikowano
Sluchaj jak nie masz pewnosci to czasami wystarczy WD40 kilka razy zapnij wtyczke i rozepnij, a jak to nie pomoze tzn ze wytarl sie plywak bo zbyt czesto jezdziles na rezerwie. :naughty: