Skocz do zawartości

E32 735 problemik - duze spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mojej buni mechanik wymieniał uszczelke pod głowicą i wszelkie filtry

od chwili odebrania samochodu z warsztatu to pojawiły się dziwne obiawy których nie było i sam mechanik nie wie co zrobił otóż na zimnym silniku

nie równo pracuje i zaczoł dużo mi polić paliwa na 43litrach przejechałem 100km.i

nie stwierdziłem żeby paliwo mi gdzieś wyciekało

zapomniałem napisać że mój samochodzik to e32 735 i nie jest zagazowane

Pytanko mam takie co mógł zrobić że tyle pali.POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŻ

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jeszcze raz postanowiłem wrócić do tego pytanka gdyż wymieniłem przepływomież ,sonde,czujnik temperatury i zresetowałem komputer tak jak jest podane na forum po zresetowaniu samochodzik chodził dobrze przez pare minut a następnie znów zaczą głupieć .Może macie jakieś inne pomysły co wymienić POZDRAWIAM
Opublikowano
moze warto przejechac zeby podlaczyli ja pod komputer bo mozna zgadywac ty powymieniasz a to i tak nic nie da wiec polecam kompa a moze nawet serwis

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Napewno warto podłączyć pod kompa ale zaóważ że mieszkam na wschodzie i tu nie ma pożądnych warsztatów a najbliższy serwis to Warszawa i dojechać tam przy takim spalaniu to majątek więc zrobie to jeśli wszystkie pomysły się wykończą POZDRAWIAM
Opublikowano
Jesli wymienil uszczelke pod glowica to musial ja sciagnac,a to oznacza,ze sciagnal rozrzad...tu bym sie przyczepil...czy nie masz przestawionego rozrzadu.sprawdz przede wszystkim to.Zycze sukcesu i pozdrawiam.
Opublikowano
Napewno warto podłączyć pod kompa ale zaóważ że mieszkam na wschodzie i tu nie ma pożądnych warsztatów a najbliższy serwis to Warszawa i dojechać tam przy takim spalaniu to majątek więc zrobie to jeśli wszystkie pomysły się wykończą POZDRAWIAM

Polecam zrobić tzw. stomp test.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja też sprawdziłbym rozrząd, sygnał dla kompa jest pobierany bezpośrednio z wału, tylko sygnał fazy jest zależny od ustawienia rozrządu, wiec przestawienie rozrządu nie musi od razu unieruchamiać silnika, więc pasuje do Twojego opisu.
Opublikowano

Polecam zrobić tzw. stomp test.

Pozdrawiam

A co to ten STOMP TEST?

Opublikowano
Na koncu listwy wtryskiwaczy jest regulator ciśnienia. Ma on wężyk podciśnieniowy. Sprawdź czy nie żłopie wachy nim. Jak membrana pęknie to tak się dzieje.
Opublikowano
Panowie a jak ustawić dolny znak w którym miejscu on się znajduje i jak on wygląda na dloku bo tak jak na schemacie u NAKERMAN to nie idzie mi przekręcić wału bo się zapiera o zawory .Zauważyłem znak na deklu co przykrywa łancuxh rozrządu tylko on jest u góry koła i tu jest niezgodność POZDRAWIAM
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ale zaóważ że mieszkam na wschodzie i tu nie ma pożądnych warsztatów a najbliższy serwis to Warszawa

Darminek być może u Ciebie słabo jest z ludzmi znającymi "temat", ale warto się zainteresować kimś "po sąsiedzku" :wink: W Chełmie mogę polecić Ci z miejsca 3 fachowców (nie mylić z "fachowcami"), którzy nie z takimi beciami mają do czynienia. Przepraszam za mały OT i pozdrawiam :roll:

Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)
Opublikowano
Na koncu listwy wtryskiwaczy jest regulator ciśnienia. Ma on wężyk podciśnieniowy. Sprawdź czy nie żłopie wachy nim. Jak membrana pęknie to tak się dzieje.

Wydaje mi się że to najbardziej prawdopodobna usterka,,

Na 2 miejscu stawiam żle ustawiony rozżąd

Napisz nam jeszcze czy spalanie faktyczne poktywa się z tym na kompie jeśli nie to napewno paliwko ci gdzieś ucieka

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.